Sunshine, all I need;) Review: Australian Gold Botanical

Als het om seizoenen gaat ben ik echt een zomer persoon. Het liefst zou ik voor altijd in de zomer leven en altijd de heerlijke warmte van de zon op mijn huid voelen;). De eerste tekenen van de lente zijn voor mij dan ook altijd een feestje. Ik voel me meteen weer een stuk vrolijker en fitter zodra ik de eerste echte lente zon zie verschijnen. Ik verlang meteen weer naar een heerlijke warme dag waarop ik volop in de zon mag liggen en niets anders hoef te doen.

Het liefst ga ik altijd meerdere keren per jaar even weg naar de zon. Vorig jaar is het mij zelfs gelukt om dat vier keer te doen en dat was geweldig! Alleen dit jaar is het natuurlijk een beetje anders. We weten het allemaal even niet. We weten niet of we op vakantie kunnen gaan, of we straks nog wel op het strand kunnen gaan liggen. Het is allemaal een beetje onzeker. Maar ondanks dat kunnen we natuurlijk voor nu wel lekker genieten van de zon op onze balkonnen of in onze achtertuinen. En dan is het natuurlijk net zo belangrijk je huid goed te beschermen. Ik ontving onlangs een leuk pakketje van Australian Gold en ik wil jullie hier graag even wat over vertellen.

Australian Gold Botanical

Dit is een merk dat ik eigenlijk al heel lang ken. Ik vind het een mooi merk dat naar mijn idee veel zorg stopt in het ontwikkelen van haar producten. En in de nieuwe lijn laten ze dit dan ook weer heel duidelijk naar voren komen. De producten zijn namelijk gemaakt op basis van minerale SPF’s en botanische werkstoffen. En zoals jullie waarschijnlijk wel vaker hebben gelezen in mijn blogs, vind ik het altijd fijn als producten zo natuurlijk mogelijk zijn. Alle producten zijn er op gericht je huid optimaal te verzorgen en te beschermen. Ook zijn de producten niet getest op dieren en zijn ze vrij van kleurstoffen. Ik laat je hieronder de producten zien die ik heb getest;)

Australian Gold Tinted Face Lotion

Dit is zoals je al in de naam leest een getinte zonnecrème voor je gezicht. Je kunt hem dus als het ware als een bb cream zien die ook nog eens optimaal beschermt. Hij heeft een factor 50 en is verkrijgbaar in drie tinten, zodat hij perfect past bij jouw huidskleur. De crème is niet vet of plakkerig en heeft een matterend effect. Ook bevat de crème eucalyptus, rode alpenextracten, squalaan, panthenol, sheabutter en vitamine-e. En hij is vrij van parabenen, hypoallergeen, PABA vrij en veganistisch.

Dit is voor mij misschien wel het belangrijkste product. Ik heb namelijk en ontzettend gevoelige huid, als het gaat om de zon. Dit zou je misschien niet meteen verwachten aangezien ik donker haar heb en zelfs voor de helft van mediteraanse afkomst ben. Toch is mijn huid absoluut niet gemaakt om zonder een hoge bescherming in de zon te zitten. Ik verbrand namelijk snel en sinds een paar jaar krijg ik ook enorm veel pigment vlekken van de zon. Een zonbescherming met factor 50 is dan ook essentieel voor mijn gezicht. En deze van Australian Gold vind ik zelf fantastisch. Ik vind het altijd toch wel fijn om een beetje foundation te dragen en een product dat dus en beschermt en een beetje camoufleert is ideaal. Ook vind ik het belangrijk dat een zonbescherming geen witte waas achterlaat in mijn gezicht en dat doet deze uiteraard totaal niet. Ik kan hem gewoon zorgeloos opsmeren en hoef niet eens iets extra’s aan make-up aan te brengen.

Australian Gold Botanical Lotions

Deze lotions zijn ideaal geschikt om je lichaam te beschermen. Ze zijn in verschillende beschermingsfactoren te verkrijgen, namelijk: SPF15, SPF 30 en nu ook nieuw in SPF 50. De lotions zijn verrijkt met verzorgende ingrediënten als kakadu plum, Australische eucalyptus, rode algen extract, squalaan, panthenol, shea butter en vitamine-e. Ze zijn niet plakkerig of vet en trekken meteen in.

Ik vind het zelf altijd super fijn als een zon product verder niet plakt en wel verzorgend is. En deze lotions voelen heerlijk aan. Ik kan nu natuurlijk nog niet volop in bikini in de zon gaan liggen, maar ik kan niet wachten tot dit wel kan. En dan deze lotions lekker blijven smeren;).

Australian Gold Soothing Aloe After Sun Gel

Je hebt het vast al eens vaker ergens gelezen, maar aloe vera is een van de beste oplossingen als het gaat om after sun care. Je kunt het zelfs rechtstreeks vanuit de plant op je huid smeren. Ik heb dit zelfs een tijdje gedaan. Gewoon een aloe vera plant gekocht en hier zelf gel van gemaakt. Maar dat is natuurlijk wel een gedoetje;). Dus super fijn om dit product te hebben voor de momenten waarop mijn huid toch echt even wat verkoeling nodig heeft na een dagje zon.

Deze gel spray bevat daarnaast ook nog eens meer dan alleen aloe vera. Hij bevat ook groene thee extract, vitamine-e, pro-vitamine b5, lindebloesem- extract, citrusvrucht-extract, smeerwortel- extract en verkoelende munt. Allemaal om je huid te helpen herstellen en fijne lijntjes en rimpeltjes te bestrijden.

Australian Gold Hemp Nation Sea Salt & Sandalwood Moisturizing Tan Extender

Ik heb van mezelf een extreem droge huid waardoor een goede aftersun altijd een must is. Vooral om mijn huid te blijven hydrateren en verzorgen, want zoals je waarschijnlijk wel weet is de zon nogal uitdrogend en waarschijnlijk oorzaak nummer 1 als het gaat om huidveroudering. Dus dit product is voor mij simpelweg onmisbaar. Mijn huid voelt na gebruik ongelofelijk zacht aan.

Het is een rijke bodylotion op basis van hennepzaadolie. Ook bevat de lotion shea butter, jojoba olie, vitamine-a, vitamine-b3, vitamine-e, aloe vera extract en kokoswater. Hij is er op gericht je huid optimaal te verzorgen en huidveroudering tegen te gaan en door de combinatie van ingrediënten zal ook je kleur langer behouden blijven.

Een absolute aanrader dus deze lijn! De producten zijn verkrijgbaar bij meerdere drogisterijen en op hun eigen online shop: http://www.australiangoldshop.nl

liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *