Clean your teeth honey! Review: Silk’n Toothwave

Een van de dingen die je het minste op mijn foto’s terug ziet zijn toch wel mijn tanden. Het is niet zo dat ik ze lelijk vind, maar het zijn gewoon niet mijn beste vrienden;). Ik heb niet echt een Colgate smile;). Het is meer een wat scheve samenstelling van tanden met een spleetje er tussen. Zo heeft iedereen zijn onzekerheden wel denk ik. Daarnaast heb ik nogal wat struggles gehad met mijn gebit door de jaren heen, maar daar vertel ik later in deze blog meer over.

Silk’n Toothwave

Toen ik voor het eerst over de Silk’n Toothwave elektrische tandenborstel las wist eigenlijk vrijwel meteen dat ik deze moest testen. En ik was daarom ook ontzettend blij toen ik die mogelijkheid kreeg. Ik zal eerst een aantal punten noemen die beweert worden over deze tandenborstel:

  • Het is de eerste elektrische tandenborstel die tandsteen vermindert.
  • De tandenborstel reinigt je gebit op moleculair niveau.
  • Je tanden kunnen tot 8 tinten witter worden in slechts 6 weken.
  • De tandenborstel verwijdert tot 70% meer tandplak dan een ‘gewone’ elektrische tandenborstel.
  • De tandenborstel verwijdert hardnekkige vlekken tot 79% en vermindert tandvleesontsteking tot 72%.

Toen ik dit las was ik in ieder geval meteen ontzettend nieuwsgierig. Daarnaast zit het geheim hem in de gepatenteerde DentalRF™ technologie die gebruikt wordt. Dit houdt in dat de tandenborstel radiofrequentiegolven uitzend die bestaan uit geladen moleculen. De moleculen destabiliseren de verbindingen die onzuiverheidsmoleculen vasthechten aan de oppervlakten van je tanden, zodat ze los komen en weggespoeld kunnen worden.

Ik en mijn tanden..

Ik weet nog heel goed dat ik eigenlijk mijn hele jeugd ontzettend trots was op het feit dat ik nooit gaatjes had en eigenlijk alleen maar complimentjes kreeg van de tandarts. Die tijd is helaas voorbij..Mijn tanden zijn door de jaren heen niet meer wat ze waren. Ik heb altijd een spleetje tussen mijn tanden gehad en dat vond ik niet erg, maar toen een van mijn voortanden iets meer naar voren ging staan werd het toch wel een ergernis.

De oorzaak hiervan is uiteindelijk dat ik een tandvleesaandoening heb die paradontitis heet. Dit houdt in dat mijn tanden de neiging hebben aan de wortel tandsteen te hebben en dit raakt ontstoken. Vervolgens word de wortel van je tanden steeds dunner en trekt ook je tandvlees daardoor terug. Dit klinkt heel eng en dat is het ook. Maar door mijn mond goed te verzorgen en heel erg op te letten kan ik het stabiel houden. En daarom begrijp je vast waarom zoiets als de Silk’n Toothwave elektrische tandenborstel mijn aandacht trok;).

Mijn ervaring met de Silk’n toothware

Ik heb de tandenborstel nu een aantal maanden gebruikt. In het begin moet ik eerlijk zeggen dat het wel even wennen was;). De trilling van de tandenborstel is namelijk echt heel anders dan een ‘gewone’ elektrische tandenborstel. Naar mijn idee veel zachter en sneller, waardoor het bij mij een beetje een jeukerig gek gevoel gaf bij het poetsen. Dit bleef ik een aantal dagen houden, maar uiteindelijk raakte ik helemaal gewend.

Wat betreft het witter worden van mijn tanden zie ik niet heel veel verschil, maar dit komt doordat ik gelukkig zelf al wel hele witte tanden heb. In ieder geval is dat dus wel ok met mijn gebit. De reden dat ik de tandenborstel ging gebruiken was ook niet om een witter gebit te krijgen, maar ik kan me wel voorstellen dat de tandenborstel ook een whitening effect heeft. De tandenborstel geeft namelijk vooral een een schoon gevoel na het poetsen. Naar mijn idee schoner dan bij een ‘gewone’ elektrische tandenborstel.

Waar het mij in de eerste instantie om ging was uiteraard dat ik een schoon gezond gebit zou behouden. Nog meer dan met een ‘gewone’ tandenborstel. En daarover kan ik zeggen dat ik daarover wel met zekerheid kan zeggen dat deze tandenborstel beter is dan de tandenborstels die ik hiervoor heb gebruikt. Ik heb vaak last van bloedend tandvlees en dat had ik in de periode dat ik deze tandenborstel heb gebruikt totaal niet. Mijn tandvlees ziet er goed uit en mijn tanden ook. En dus zeker aan te raden als je net als ik tandvleesproblemen hebt.En ik ben er dus van overtuigd dat ik deze tandenborstel moet blijven gebruiken en dankbaar dat ik hem mocht testen;). Mocht je de tandenborstel ook willen, dan kan je hem bestellen op Bol.com , BCC , Wehkamp of rechtstreeks via of rechtstreeks via de Silk’n shop.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *