Review: Lois Lee Moon Magic Serum

Als je mij al een tijdje op Instagram volgt weet je dat Lois Lee een van mij favoriete skin care marken is. Ik heb al eerder eens een blog geschreven over het 3 step beauty rituaal systeem dat Lois Lee heeft ontwikkeld, waar ik enorm fan van ben. Mocht je dit systeem nog niet kennen kun er hier meer over lezen: https://www.loislee.nl/huidverzorging-3-stappen-systeem/. Ik was mede door mijn goede ervaring met dit systeem, ontzettend nieuwsgierig naar het nieuwe serum dat Lois Lee afgelopen winter uitbracht: het Moon Magic Serum. De naam alleen al;) zo leuk!

Over Lois Lee

Wat ik misschien wel het allermooiste vind aan het merk Lois Lee is dat ze echt ergens voor staan. En waar ze voor staan is vooral dat ze geen meuk meer willen in verzorgingsproducten. Dit laten ze ook vaak blijken online met met hashtag #nomoremeuk. Oprichtster Debby besloot na een heftig motorongeluk haar hele leven om te gooien op het gebied van gezondheid en zelfcare. En kwam tot de conclusie dat alles wat we op onze huid smeren hier ook ontzettend veel invloed op kan hebben. Zo ontstond de missie van Debby om iedereen de mooiste gezondste huid ooit te kunnen geven. Met producten die zowel volledig goed zijn voor de mens en de natuur. Alle producten worden met veel liefde en passie gemaakt in Amsterdam met de de beste essentiële oliën en plantaardige ingrediënten.

Moon Magic serum

Toen ik ontdekte dat Lois Lee een nieuw serum had ontwikkeld dat ook nog de maan in de naam had was ik eigenlijk al verkocht. Maar uiteraard is het natuurlijk nog belangrijker of het daarnaast ook een fijn product is voor mijn huid.

Wat zit er in?

Het belangrijkste ingrediënt dat dit serum bevat is bakuchinol. Dit is een ingrediënt dat afkomstig is uit de Ayurveda en een veilig alternatief voor retinol. Retinol is een actief anti-aging dat in veel crèmes en huidverzorging wordt gebruikt, het nadeel van Retinol is dat het de huid op de lange termijn dunner kan maken. Bakuchinol doet dit niet en is dus een mooi natuurlijk vervangend ingrediënt. Daarnaast is het misschien goed om te weten als je net als ik zwanger bent, dat retinol absoluut niet wordt aangeraden bij borstvoeding of zwangerschap. Bakuchinol wordt door de producent wel als veilig gepromoot, echter zijn hier geen testen voor gedaan gezien het niet ethisch zou zijn om op zwangere vrouwen te testen. Ik kan dus niet 100%. zeggen of dit een veilig product is voor zwangerschap. Ik heb zelf veel vertrouwen in het product en de natuurlijke samenstelling ervan, maar dit geeft dus helaas geen garanties.

Een aantal voordelen van het moon magic serum zijn:

  • hersteld de huid
  • verminderd roodheid en onzuiverheden
  • bevat plantaardige vitamine A, E en en C
  • vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • verstevigd de huid

Het serum is bedoeld als een mooie aanvulling op het al bestaande 3 step ritual, speciaal voor nacht om nog eens extra te kunnen ontspannen en een extra boost aan je huid te geven.

Ingrediënten lijst:

amor (love), camellia oleifera (camellia) seed oil, caryodendron orinocense (cacay) seed oil, avena sativa (oat) kernel oil, centella asiatica (gotu kola) extract, ribes nigrum (black currant) seed oil, helianthus annuus (sunflower) seed oil, caprylic/capric triglyceride, bakuchiol (Sytenol® A), tocopherol (vitamin E), spilanthes acmella (paracress) flower extract, tanacetum annuum (blue tansy) flower oil, pistacia lentiscus (mastic) gum, lupinus albus (white lupine) seed extract, lavandula stoechas (Spanish lavender) extract, chlorella vulgaris (algae) extract, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, citral*, geraniol*, linalool*, citronellol*, limonene*

*naturally occuring in essential oils

Mijn ervaring?

Ik heb het serum nu ongeveer 2 maanden iedere avond gebruikt naast het 3 step beauty ritual. Het serum is nu bijna op en dat vind ik eigenlijk heel jammer;). Zoals sommigen van jullie weten heb ik een ontzettend gevoelige droge huid en nu ik zwanger ben nog meer. De producten van Lois Lee zijn tot nu een van mijn beste ontdekkingen geweest, en ik heb echt ontzettend veel geprobeerd van duur tot iets meer budget. Over het serum kan ik alleen maar zeggen dat ook dit product ontzettend fijn is voor mijn huid.

Bij het aanbrengen voelt het eigenlijk meteen goed. Mijn huid voelt gelijk zachter en gehydrateerd aan. De geur van het product is misschien wel even wennen. Het ruikt voor mij een beetje naar gras, maar dit vond ik juist positief. Het ruikt eigenlijk gewoon heel natuurlijk en het is duidelijk niet geparfumeerd, wat ik juist veel beter vind.

Iedere ochtend als ik wakker wordt voelt mijn huid nog steeds lekker zacht en gehydrateerd aan. En wat misschien nog wel belangrijker is, mijn huid heeft een gezonde glow waar ik heel blij van wordt.

Dus mocht je nog een mooi natuurlijk product zoeken zou ik dit serum en eigenlijk alle producten van Lois Lee zeker aanraden. Vooral als je net als ik ontzettend veel hebt geprobeerd en nu eens toe bent aan iets dat echt werkt en fijn is voor je huid, waar dus geen ‘meuk’ in zit;).

Het Moon Magic Serum en alle producten van Lois Lee zijn online te bestellen via: https://www.loislee.nl

Liefs Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *