Mijn ervaring met PMU wenkbrauwen? Review: Impresss Brows

Een van de misverstanden die er vaak zijn over brunettes, is denk ik wel dat we dan ook meteen duidelijke wenkbrauwen hebben. Tenminste, ik heb eigenlijk mijn hele leven al vrij weinig wenkbrauwen waarvan alle haartjes nogal uit elkaar staan. Nu is dat natuurlijk niet erg, maar ik tekende ze altijd wel flink bij zodat er in ieder geval iets van een vorm in kwam.

Begin vorig jaar hoorde uiteindelijk steeds meer over PMU wenkbrauwen en ik werd daar ontzettend nieuwsgierig van. PMU wenkbrauwen zijn semi permanente wenkbrauwen. Het lijkt erg op tatoeƫren en er zijn verschillende technieken, afhankelijk van het resultaat dat je wenst. Ik wilde gewoon net even wat opvulling voor de plekjes waar ik bijna geen haartjes had, zodat ik een mooi natuurlijk geheel zou krijgen. Ik heb dit laten doen bij Impresss Eyebrow Artists in Valkenswaard. Zij zijn een van de bekendste plekken waar je dit kan laten doen.

Impresss Eyebrow Artists

Zoals ik al eerder aangaf heb ik mijn wenkbrauwen hier laten doen. Dit is een van de meest bekende plekken in Nederland waar je dit kan laten en ze zijn gevestigd in Valkenswaard.

Er zijn drie soorten wenkbrauwen die je bij hen kan laten doen, namelijk: soft brows, mix brows en power brows. Het verschil zit hem vooral in de techniek en het resultaat. Als je voor het meest natuurlijke en zachte resultaat wil gaan, kies je voor de soft brows. Als je juist duidelijk opvallende strakke wenkbrauwen wilt ga je voor de power brows. Daarnaast is het eigenlijk altijd op maat hoe je wenkbrauwen er uit komen te zien. De dames die werkzaam zijn bij Impresss geven je een zo goed en volledig mogelijk advies, afhankelijk van wat bij je gezicht past en wat je wensen zijn.

De technieken die gebruikt worden zijn microblading, ombre, powder en phi brows. Bij microblading worden er met een mesje, hele kleine haartjes getekend bij je eigen wenkbrauw haartjes. Bij de andere technieken zijn het kleine puntjes die gezet worden met een speciaal apparaatje. Dit kan wel pijn doen, maar gelukkig worden je wenkbrauwen tussendoor iets verdoofd.

De wenkbrauwen worden in twee behandelingen gezet. Na de eerste keer dat je komt ga je eigenlijk weg met nogal opvallende wenkbrauwen, maar dit is absoluut niet het eindresultaat. Je moet minimaal 6 weken wachten en in die 6 weken vervellen je gehele wenkbrauwen, waardoor het zelfs even lijkt alsof ze helemaal weg zijn. Nadat de wenkbrauwen helemaal geheeld zijn kun je pas zien hoe het er echt uit is komen te zien. Vaak is het dan zo dat er nog wel wat deeltjes aangevuld kunnen worden. De tweede behandeling die je erna doet is dus eigenlijk meer een opvulling van de eerste behandeling waarin er nogmaals goed wordt gekeken hoe de wenkbrauwen verder ingevuld kunnen worden tot het mooiste resultaat. Uiteindelijk na het helen van de tweede behandeling zie je het echte eindresultaat.

PMU wenkbrauwen zijn niet permanent zoals men soms wel denkt. Ze zijn semi- permanent en gaan dus wel door de jaren heen vervagen of helemaal weer weg. Om het resultaat te behouden wordt het aangeraden een keer per jaar je wenkbrauwen bij te laten werken.

Mijn ervaring?

Ik moet eerlijk zeggen dat dit een van de dingen is op beauty gebied waar ik misschien wel het meest blij mee ben dat ik het heb gedaan. Ik wordt nog steeds iedere dag blij van het resultaat als ik in de spiegel kijk. Mijn wenkbrauwen zitten eindelijk altijd mooi en zien er daarnaast nog steeds volledig natuurlijk uit. Ik teken ze af en toe bij om ze nog iets te verduidelijken, maar dit hoeft eigenlijk in principe niet meer.

Zoals ik al in het begin van deze blog aangaf had ik nogal onduidelijke wenkbrauwen als het ging om de vorm. Mijn haartjes staan veel uit elkaar en mijn wenkbrauwen zijn van nature niet vol. Zie hieronder mijn before foto.

Het is nu inmiddels een jaar geleden dat ik mijn wenkbrauwen voor het eerst heb laten doen. Door corona en de lockdown zat er iets langer tussen mijn eerste en tweede behandeling. De tweede keer dat ik geweest ben is aan het einde van de zomer geweest en hier kun je zien hoe ze er toen uit zagen.

Ze werden hier dus nogmaals bijgewerkt om zo richting het eindresultaat te gaan. Inmiddels is het dus bijna een jaar geleden dat ik mijn eerste behandeling heb gehad en zijn mijn wenkbrauwen nu volledig geheeld. Dit is het uiteindelijke resultaat.

Ik heb ze op deze foto dus helemaal niet bijgetekend en ik wordt dus inmiddels iedere dag wakker met deze wenkbrauwen. En ik kan niets anders zeggen dat ik iedereen die zijn wenkbrauwen wel eens bijtekent zou aanraden dit te doen. Ik zou echt niet meer zonder willen!

Om meteen meer informatie op te zoeken of een afspraak in te plannen, kun je kijken op: Impresss.nl.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *