Review: Clarins Calm Essentiel

Voordat ik zwanger werd hoorde ik eigenlijk altijd dat je huid tijdens je zwangerschap stralender dan ooit zou worden. Bij mij is dat helaas niet zo. Eigenlijk heb ik bijna geen enkel zwangerschapskwaaltje gehad zoals bijvoorbeeld misselijkheid. Dus ergens ben ik juist heel blij, want ik heb het idee dat ik juist heel veel geluk heb. Maar jammergenoeg niet wat betreft mijn huid. Mijn huid is namelijk ontzettend droog en onrustig. Ik heb toen ik jonger was altijd last gehad van eczeem en het lijkt er op dat mijn zwangerschap dit weer even terug heeft gebracht. En helaas ook in mijn gezicht. Ik was daarom ontzettend nieuwsgierig naar deze nieuwe lijn van Clarins, die speciaal is ontwikkeld om de huid te kalmeren en te herstellen.

Clarins Calm Essentiel

Deze nieuwe lijn van Clarins is dus speciaal ontwikkeld voor een kwetsbare huid. De producten in de lijn zijn hoofdzakelijk gericht op het kalmeren, herstellen en hydrateren van een gevoelige huid. Daarnaast bestaan de producten voor 95% uit natuurlijke ingrediënten, met als belangrijkste ingrediënt scareolide. Uit deze bloem worden gezuiverde moleculen uit de bladeren en de bloemen geëxtraheerd, zodat deze perfect aansluiten op de huid en zorgen voor een kalmerend effect. En er zijn in totaal drie producten ontwikkeld.

Anti redness- gel

Deze gel kalmeert de huid onmiddellijk, waardoor je huid meteen weer comfortabeler aanvoelt. Daarnaast wordt roodheid gecorrigeerd en wordt je huid goed gehydrateerd en verfrist en beschermt tegen invloeden van buitenaf. Het advies is om het product ’s ochtends en ’s avonds aan te brengen op het gezicht en de hals.

Soothing Emulsion

Dit is een crème die de huid ook onmiddellijk een comfortabel gevoel geeft. De crème hydrateert intens en beschermt de huid ook tegen schadelijke stoffen van buitenaf. De crème kan het beste iedere dag ’s ochtends en ’s avonds aangebracht worden.

Restructuring oil

Deze olie is speciaal gericht op het verminderen van een droog trekkerig gevoel en het kalmeren van de huid. De olie bevat onder andere biologische camelia- olie en abrikozenolie. Het product kan zowel dagelijks en ook als een kuur van 10-20 dagen worden gebruikt.

Mijn ervaring?

Voor mij is het altijd een gok of het goed gaat, als het om huidverzorging gaat. En nu natuurlijk nog meer, aangezien mijn huid nu nog onrustiger en droger is. Maar ik moet zeggen dat deze lijn mij echt blij heeft verrast. Ik had gehoopt dat de producten in ieder geval iets zouden helpen, maar ik had niet verwacht dat ze zo fijn zouden zijn dat ik het eigenlijk jammer vond toen ze op waren. En ik heb ze dus helemaal op gebruikt voordat ik deze review schreef. Al bij de eerste keer aanbrengen merkte ik verschil. Mijn huid voelde meteen een stuk rustiger en zachter aan.

En na een aantal weken merkte ik ook echt verschil. Ik had bijvoorbeeld last van eczeem bij mijn oogleden en dat is helemaal weg getrokken. Dus mocht je ook last hebben van eczeem in je gezicht zou ik deze lijn zeker aanraden. Ik kan natuurlijk nooit garanderen dat het bij iedereen even goed werkt, maar ik kan wel zeggen dat het voor mij echt een van de fijnste gezichts verzorgings lijnen is geweest die ik tot nu toe heb getest. Daarnaast was ik ook ontzettend blij met het feit dat er bijna alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn gebruikt. Vooral nu ik zwanger ben en ik weet dat het ook uitmaakt voor mijn kindje wat ik op mijn huid smeer.

De producten zijn verkrijgbaar via: Clarins.com en bij meerde luxe drogisterijen.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *