Ik kies voor een natuurlijk kraampakket! Review: Dalalou Natuurlijk Kraampakket

Soms heb ik het gevoel dat ik in de beste tijd zwanger ben geworden op het gebied van bewust leven. Al sinds ik zwanger ben zie ik zoveel mooie inspirerende merken en kanalen die vooral gericht zijn op de natuur. Zowel onze eigen innerlijke natuur als de wereld waarin we leven. Ik ben zelf de afgelopen jaren zoveel meer bezig geweest met het bewuster omgaan met mijn lichaam, en de wereld waardoor dit juist ook weer heel mooi vertaald kan worden in mijn zwangerschap. Ik wil graag een zo natuurlijk mogelijke bevalling kunnen ervaren en mijn kindje ook zo natuurlijk mogelijk opvoeden, letterlijk en figuurlijk. Het is daarom voor mij ook een hele logische keuze om een natuurlijk kraampakket te willen gebruiken. En ik ben ontzettend blij dat ik dit pakket van Dalalou Natuurlijk heb mogen ontvangen. En wat misschien wel grappig is om te weten, is dat ik zelf eigenlijk geen idee had wat een kraampakket inhield behalve dat ik wist dat ik hem nodig had. Dus ik ben het aan het ontdekken terwijl ik deze blog schrijf.

Dalalou natuurlijk

Het bedrijf is in 2017 gestart om zo natuurlijk en duurzaam alternatief kraampakket te kunnen aanbieden. Er zit namelijk in het kraampakket van de zorgverzekering ontzettend veel plastic en en ander onnatuurlijk materiaal. En als je dit ook geen prettig idee vind voor de start van je baby, kun je dus hier voor kiezen. Het verschil is dan natuurlijk wel dat je dit pakket zelf betaald, maar naar mijn idee is dit het zeker waard.

Natuurlijke producten bevatten geen stoffen die belastend kunnen zijn voor je baby, jouw en de wereld. En op deze manier geef je je baby en jezelf als nieuwe moeder een zo veilig en gezond mogelijke start. Ik vind dit zelf in ieder geval een heel mooi idee:).

Er worden op de webshop van Dalalou Natuurlijk verschillende pakketten aangeboden. Zo heb je het basis pakket, waar alle essentiƫle producten in zitten. En het luxe pakket, waar je net nog even wat extra leuke producten bij krijgt. Beide pakketten zijn ook in een vegan variant. Daarnaast worden op de webshop ook hele mooie losse producten verkocht die fijn zijn tijdens de zwangerschap of na de geboorte. En er zijn nog een aantal ander mooie pakketten die ook gericht zijn op zwangerschap of de kraamtijd.

Ik heb zelf Luxe kraampakket mogen ontvangen, de inhoud hiervan is:

 • Kraamverband van Natracare 3 pakken van 10 stuks.
 • Biologische katoenen wattenschijfjes.
 • Een latex cordring (wat een babyvriendelijker alternatief is voor een navelklem).
 • Onderleggers met een biologische afbreekbare vulling 12 stuks.
 • Een Matrasbeschermer van bioplastic (maiszetmeel).
 • Wasbare netbroekjes van Carriwel 4 stuks.
 • Katoenen gaasjes (gamma gesteriliseerd) in twee formaten.
 • Biologisch alcohol (30ml) 70% van Cruydhof.
 • Heilwol van City Sheep Nature.
 • Wolvlies van City Sheep Nature.
 • Biologische kamille olie van Mensennkin (30CC).
 • Losse kamille bloesem.
 • Een wollen stripmutsje van Jetpac.
 • Een biologische postparfum kruidenmix voor een stoombad of thee.
 • Een set van 10 affirmatie kaarten.
 • Wasbare biologische merino wol/ hennepfleece zoogcompressen, 4 stuks.
 • Biologische massage olie(50CC) van Holiyoni.
 • Een canvasttas van biologisch katoen.

Verder zitten er ook altijd wisselend leuke extra cadeautjes in het pakket, zoals een exemplaar van Kind magazine of bijvoorbeeld magnesium vlokken.

Om alles uit te leggen van de werking van de producten zou dit artikel iets te lang worden. Dus je kunt hier kijken als je nieuwsgierig bent naar de werking van een bepaald product https://dalalounatuurlijk.nl/natuurlijke-kraamzorg-producten/

Mijn ervaring?

Normaal gesproken schrijf ik natuurlijk een eindconclusie nadat ik de producten heb gebruikt, alleen is dat in dit geval natuurlijk niet mogelijk. Ik schrijf dit artikel namelijk nu ik zelf 37 weken zwanger ben en mijn babytje elk moment kan komen. Ik weet namelijk niet zo goed wanneer ik de tijd ga hebben om dit pakket na de tijd te reviewen, wellicht dat ik dit artikel dan nog even wat aanvul.

Waar het denk ik eigenlijk vooral voor nu om gaat is dat ik jullie er bewust van wil maken dat dit mooie alternatief bestaat. Ik ben er nu al ontzettend blij mee en ik kan niet wachten het te gebruiken. Uiteraard, ook omdat mijn kindje er dan eindelijk is. Maar ook, omdat ik de producten die het pakket bevat ontzettend mooi vind. Van natuurlijke kamille olie, tot kruidenthee. En uiteraard ook de mooie affirmatie kaarten. Het pakket geeft mij een gevoel van vertrouwen in een mooie natuurlijke bevalling en dat is iets wat ik het liefst zou gaan ervaren. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt en ik sta overal voor open. Maar het liefst baar ik mijn kindje thuis met dit pakket. Waarna ik ik fijn gebruik kan maken van de producten voor een rustige natuurlijke start met mijn baby. Dus mocht je dit ook belangrijk vinden zou ik dit pakket zeker aanraden.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *