Review: The Organic Pharmacy

In de afgelopen jaren heb ik ongelofelijk veel mooie skincare mogen testen en mijn huid is oorspronkelijk een van de redenen dat ik ooit zoveel met beauty producten bezig was. Ik heb namelijk van baby af aan last van eczeem en een ontzettend gevoelige huid. Mijn eczeem was soms zo erg dat het ook onder mijn ogen ontstond en mij dus regelmatig gevraagd werd of ik ziek was. Ik schaamde me er als kind heel erg voor.

Tegenwoordig schaam ik mij er gelukkig absoluut niet meer voor, maar het blijft natuurlijk altijd wel een uitdaging als het gaat om het vinden van goede skincare waar ik geen last van krijg. En dus let ik heel goed op de samenstelling van de producten die ik gebruik. Biologische natuurlijke ingrediënten vind ik daarom altijd heel interessant, maar helaas is mijn ervaring wel dat deze niet altijd even effectief lijken. Ik was daarom ontzettend benieuwd naar een voor mij nog geheel nieuw merk: The Organic Pharmacy.

The Organic Pharmacy

Dit is een Engels merk dat voor 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt waarvan een groot deel biologisch. Alle producten worden met de hand samengesteld in hun laboratorium en er wordt gebruik gemaakt van meer dan 250 kruiden. Daarnaast focust het merk zich ook op duurzaamheid en wil het merk er voor zorgen dat het zo min mogelijk een negatieve impact heeft op de wereld om ons heen. Ik mocht twee producten van het merk uittesten:

Hyaluronic Acid Corrective Mask

Dit masker focust zich op het herstellen van schade dat onze huid kan oplopen door externe factoren als uitlaatgassen en uv- stralingen. Het masker met als hoofd ingrediënt hyaluronzuur maakt de huid van binnen uit voller, egaliseert je teint, verminderd expressie lijntjes en is vocht herstellend. Het advies is om een dikke laag aan te brengen op je gezicht en hals en het masker 15 minuten te laten inwerken. Vervolgens kan je het verwijderen met een natte warme hydrofiel doek.

Radiant day Shield

Dit is een serum dat je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals uv- en milieu schade. Het serum bevat zink- en titaandioxide die ervoor zorgen voor een UV-A en UV-B filter. Hierdoor wordt je huid beschermd tegen vroegtijdige schade gerelateerd aan zonlicht. Ook heeft het product een ontstekingsremmende en anti oxiderende werking. Het advies is om de serum elke dag over je huidverzorging heen aan te brengen.

Mijn ervaring?

De eerste vraag is voor mij natuurlijk altijd of mijn huid dus tegen de producten kan. En ik kan gelukkig zeggen dat dit een absolute ‘ja’ is! Dus mocht je net als ik eczeem hebben is de kans groot dat jouw huid er ook tegen kan. Het eerste product dat ik heb getest is het masker. Ik was een weekendje weg, samen met mijn zus en onze dochtertjes. En dit leek mij het perfecte moment.

Het masker heeft een gel structuur en wat ik bestwel grappig vond, was dat het volledig leek in te trekken na het aanbrengen. Ik had bijna het idee dat ik het er niet af hoefde te wassen. Mijn huid voelde een beetje strak en trekkerig aan na de aanbevolen 15 minuten, dus ik heb het er uiteindelijk natuurlijk wel besloten er af te wassen. En tijdens het wassen bleek het toch niet volledig ingetrokken te zijn. Zodra het nat wordt voel je de gel structuur weer terug komen. Toen ik het masker eenmaal verwijderd had was mijn huid heerlijk zacht en gehydrateerd en zelfs de volgende dag merkte ik echt verschil. Dus absoluut een fijn masker voor als je even een oppepper nodig hebt.

Het serum gebruik ik nu sinds 2 weken iedere dag na mijn standaard huidverzorging. Het heeft een beetje een melk achtige structuur en het trekt meteen in. Wat ik direct merk na het aanbrengen is dat mijn huid eigenlijk meteen nog iets meer gehydrateerd aanvoelt. En ik merk dat mijn huid gedurende de dag minder droog aanvoelt. Dus ook dit product is heel erg fijn. Vooral als je zoals ik, een huid hebt die snel droog aanvoelt.

Dus beide producten zijn bij mij in ieder geval heel goed bevallen. Mocht je ook nieuwsgierig zijn. Ze zijn onder andere verkrijgbaar via Babassu.nl.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *