Review: Clarins Skin Illusion Velvet Foundation, Ever Matte Loose Powder en Ever Matte Compact Powder

Als het gaat om make-up is een van mijn grootste zoektochten altijd naar de juiste foundation geweest. Ik vind het namelijk best lastig altijd een te vinden die ook echt bij mijn huid past, zowel wat betreft de kleur als de samenstelling. Het mooiste vind ik het namelijk als hij bijna niet zichtbaar is en mijn huid er toch net even wat egaler en gezonder uit laat zien. En nu ik als nieuwe mama ook nog eens veel slaaptekort opbouw, is het ook wel fijn om er simpelweg iets frisser uit te zien door een beetje foundation te gebruiken. Onlangs testte ik de nieuwe lijn van Clarins, een merk dat ik al heel lang heel graag gebruik.

Skin Illusion Velvet Matte Foundation

De naam zegt het natuurlijk al, maar deze foundation is er dus op gericht je huid er fluweel zacht en mat uit te laten zien. Daarnaast bestaat de foundation voor 89% uit huidverzorgende ingrediënten. Je huid blijft hierdoor gedurende 24 uur gehydrateerd. De kleur die ik gebruik is de: 112.3n.

Ever Matte Compact Powder

Deze compactpoeder geeft een opvouwbare dekking en creëert een matte egale teint. De poeder bevat biologisch extract van de aardbeiboom, dat talgproductie remt. En hij bevat perzikmelk om je huid een extra verzorgend laagje te geven. Ik gebruik zelf kleur nummer: 03

Ever Matte Loose Powder

Dit is een losse poeder die ideaal is om je huid extra te fixeren. Hij matteert niet alleen, maar hij zorgt er ook voor dat je make-up langer mooi blijft zitten. Hij bevat extract uit bamboesap dat matteert en perzikmelk voor extra verzorging. Ik gebruik zelf de kleur: 02.

Mijn ervaring?

Ik heb zelf een enorm droge huid, waardoor ik matterende producten vaak vermijd. Mijn ervaring is namelijk dat deze vaak nog meer uitdrogen, waardoor ik er juist nog minder stralend uit zie. Ik was daarom juist heel benieuwd naar deze producten, omdat ze beweren dit niet te doen. En tot mijn verbazing doen ze dit ook echt niet. Mijn blijft de hele dag zacht en soepel aanvoelen als ik ze gebruik, terwijl ik wel een mooi mat en egaal effect blijf houden.

Daarnaast vind ik de losse poeder ook super handig om even mee te hebben, omdat ik hiermee nog net even een klein beetje kan bijwerken als dit nodig is. Nodig als ik bijvoorbeeld toch door de storm en regen geweest ben en alles gewoon net even wat minder is geworden;). Mocht je dus nog producten zoeken die wel mooi egaal en mat zijn, maar niet uitdrogen zou ik deze absoluut aanraden. De producten zijn te koop via Clarins.com en meerdere drogisterijen.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *