Terug van Vakantie! Even wennen!

Zoals sommigen van jullie weten was ik op vakantie en zijn er even geen blogposts online gekomen. Ik ben weer terug dus jullie kunnen vanaf vandaag weer meerdere blogposts verwachten per week zoals jullie van mij gewend zijn.Ik wil jullie natuurlijk heel erg bedanken voor jullie geduld! Gisteren avond ben ik weer veilig thuisgekomen;)

Ik weet niet of iemand het herkent, maar altijd als ik net terug ben moet ik echt even mijn draai weer vinden. Ik kan nog niet helemaal geloven dat mijn vakantie alweer voorbij is en het liefst doe ik mijn ogen dicht en ga ik nog even terug. Ik krijg altijd een beetje een after vacation dipje. Ik wil niet terug naar mijn gewone leven, waarin ik alles moet plannen en ik het meestal heel druk heb. Ik wil niet leven met een vast schema. Maar ik weet dat ik er snel weer aan gewend zal raken.

Vooral het weer en de omgeving mis ik het meest. Ik ben nu eenmaal niet gemaakt voor Hollandse temperaturen. Ik zit nog liever overhit in 40 graden dan dat ik hier in de kou zit. Ook vind ik het heerlijk om gewoon veel natuur om mij heen te zien en lekker te genieten van het uitzicht.

Hoe heb ik het gehad? Wat heb ik gedaan?

 

 

Eerst was ik een weekje in Turkije in het plaatsje Fethiye. Hier heeft mijn vader ooit een huis laten bouwen en kom ik al sinds ik 3 jaar oud ben. Voor mij voelt het daarom echt als een tweede thuis. Vanaf het moment dat ik er aan kom voel ik altijd een enorme rust over mij heen komen en een intens gelukkig gevoel. Het is er prachtig namelijk. Het is heel matig toeristisch en er is nog veel onaangetaste natuur. Misschien zagen jullie het filmpje van de schildpad op mijn instagram al even voorbij komen. Deze zwemmen daar gewoon voorbij als je even geduld hebt om naar de zee te kijken. Ik was er samen met mijn beste vriendin en we hebben echt intens genoten! Altijd als ik Fethiye moet verlaten voel ik mij ook best verdrietig. Het liefst zou ik er voor altijd blijven!

Na mijn weekje Turkije ben ik voor twee weken naar Portugal gevlogen. Mijn vriend komt er vandaan dus daar kom ik ook regelmatig. Voor het grootste gedeelte hebben we daar lekker primitief gekampeerd. Dit doen we vaak langs de kust van het Alentejo gebied. Je hebt er prachtige stranden en veel campings die direct uitkomen op het strand. Dit is altijd het moment dat ik even alles los kan laten. De allerdaagse dingen als make-up en kleding zijn niet meer belangrijk en ik kan dan even terug gaan naar de basis. Met de basis bedoel ik slapen, eten koken en verder helemaal niks.

Hoe dan ook, vandaag begint mijn eerste werkdag. Ik zie er eerlijk gezegd nog behoorlijk tegenop. Ook staat mijn huis nu nog even op zijn kop en heb ik een klein griepje opgelopen door het grote temperatuur verschil. Dit wordt een zware week;)

Hoe voel jij je na je vakantie?

Liefs,

Melike

21 thoughts on “Terug van Vakantie! Even wennen!

 • Reply Babs 16 augustus 2016 at 07:49

  Welkom terug!
  Wat een heerlijke vakantie heb je gehad… Best balen dat je niet daar vaker kan zijn waar die rust over je heen komt… Ik hou ook van andere landen, de zee, de lucht, de rust…de mooie natuur…zucht..
  Ik vind Nederland oké, maar qua landschap helemaal niets. Te vlak..Saai..
  Hoop dat je snel over je griep en vermoeidheid komt en dat het lukt om de draad op te pakken. Zal lukken natuurlijk, maar doe lekker rustig aan de eerste tijd.
  Ik ben al heel lang niet op vakantie geweest, in het begin was ik altijd even blij als we terug waren. Alles is zo bekend om je heen (gewoon weer in je eigen taal praten) maar aan de andere kant wil ik vaak het liefst toch weer terug 🙂

 • Reply hillybillybeauty 16 augustus 2016 at 08:19

  Wow, wat een mooie foto\’s zeg! Ik kan mij voorstellen dat je even een dipje hebt, het is hier dan ook erg bar en boos. ( al schijnt het zonnetje nu wel op het moment ). Ik ga je blog weer lekker volgen 🙂

  • Reply melikebeauty 16 augustus 2016 at 20:15

   Oh dankje haha, ja ik heb het nog steeds koud brr;)

 • Reply Babs 16 augustus 2016 at 08:32

  Het is goed dat ik nog even de pagina ververs… ik zag mijn reactie niet terug 🙂
  Welkom terug Melike!
  Heerlijk als ik naar je foto\’s kijk, ik zou zo weer terug willen in jouw geval, en herken het gevoel van rust die je kreeg. Niets hoeft, alles kan… zoiets.
  Hoop dat je snel op knapt en je draai weer vindt.. lastig altijd om de draad weer op te pakken.

  • Reply melikebeauty 16 augustus 2016 at 20:16

   Dankjewel wat lief! Het was ook echt heerlijk hihi. Nu even wennen inderdaad, maar het komt vast snel goed;)

 • Reply Carolina 16 augustus 2016 at 09:07

  Het was weer geweldig Mellie! Ik zit nog steeds in een dipje ? Bedankt voor een hele fijne tijd! Heel veel beterschap ?

 • Reply Beauty45plus 16 augustus 2016 at 17:51

  Wat een heerlijke zonnige vakantie heb je gehad. Succes met aarden 🙂

 • Reply debbeautygoddessnl 16 augustus 2016 at 21:06

  Wat een te gekke foto\’s ! Op Instagram heb ik je vakantie ook op de voet gevolgd en lekker mee kunnen genieten!
  Zo lief dat je ondanks dat je weinig op het Internet kon, toch steeds een comment achterliet op mijn blog. Dikke knuffel daarvoor! Gelukkig zit je eerste werkdag erop. Hopelijk viel het mee.
  Het after vacation dipje komt mij bekend voor. Ik ben wat dat betreft ook een tropenkind en het Nederlandse klimaat is totaal niet aan mij besteed!

  • Reply debbeautygoddessnl 16 augustus 2016 at 21:07

   Ps en beterschap gewenst!

   • Reply melikebeauty 18 augustus 2016 at 09:05

    Dankjewel wat lief! Graag gedaan ook! De week valt niet mee haha, inmiddels zit ik toch thuis met een keelontsteking. Normaal ben ik nooit ziek dus het ligt echt aan de temperatuursverandering. Wat leuk om te lezen dat jij ook echt een tropenkind bent. Dan snap je me denk ik heel goed;)

 • Reply dedotties 17 augustus 2016 at 07:20

  Allebei de vakanties klinken heerlijk! Wat een leuke foto\’s ook!

 • Reply Kirsty 17 augustus 2016 at 08:18

  Je vakantie klinkt heerlijk! Wel echt balen dat je een griepje hebt opgelopen nu, veel beterschap! Weer aan het werk gaan lijkt mij inderdaad wel weer even wennen.

  • Reply melikebeauty 18 augustus 2016 at 09:06

   Het was ook echt heerlijk hihi. Dankjewel!

 • Reply The Fashion Mom 17 augustus 2016 at 08:38

  Eerst en vooral: joepie, je bent terug! 🙂 Zo te zien heb je een fijne vakantie gehad! Jammer genoeg ken ik dat gevoel ook wanneer je net terug thuis bent. Maar dat gaat snel weer over en je hebt er een pak mooie nieuwe herinneringen bij 🙂 xxx

  • Reply melikebeauty 18 augustus 2016 at 09:07

   Daar heb je echt gelijk in. Aan de andere kant een pak mooie herinneringen opgedaan, waar ik ook weer heel veel energie uit haal. xx

 • Reply Anna Gerrie 17 augustus 2016 at 16:19

  Ik snap je vakantie dipje helemaal, heb ik ook altijd last van 😉 Even wennen, daarna komt het vaste ritme wel weer.

  • Reply melikebeauty 18 augustus 2016 at 09:08

   Goed om te weten dat ik in ieder geval niet de enige ben. Zoals je zegt het ritme komt vanzelf weer terug;)

 • Reply Nienke 18 augustus 2016 at 16:06

  Leuke foto\’s! Welkom terug. 😀

 • Reply Claudia 19 augustus 2016 at 08:00

  Ik heb natuurlijk heel veel mooie vakantiefoto\’s gezien op instagram! En ik begrijp precies wat je bedoelt! Ik moet ook altijd even mijn draai vinden als ik weer thuis ben! Ik maak ook altijd zo snel mogelijk een fotoboek zodat ik altijd terug kan kijken met een big smile op mijn vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *