Review: Faace skin care

De motivatie voor het schrijven van een blog begint bij mij meestal, op het moment dat ik producten ontvang die ik zo leuk vind dat ik er wel iets over ‘moet’ schrijven. En deze producten passen zo ontzettend goed in de fase waarin ik nu zit dat ik ze wel moet delen met jullie. Het zijn namelijk producten die voor mij als drukke alleenstaande werkende moeder, zo ongeveer als muziek in mijn oren klinken. En ik zal niet de enige vrouw of moeder zijn;). Ik heb namelijk regelmatig wel een tired of stress face. En tijdens mijn ongesteldheid is mijn huid al helemaal niet meer handelbaar. Ik weet het, dit klinkt allemaal heel dramatisch. Maar er zijn gewoon regelmatig dagen als ik in de spiegel kijk, waarop ik echt even schrik van mijn eigen gezicht. Een hulpje in vorm van een gezichtsverzorging is dan gewoon heel welkom!

FAACE

Het merk Faace is allereerst duurzaam, vegan en dierproefvrij. Het merk is opgericht door Jasmine Wicks Stephens. Ze vond nadat ze moeder werd geen enkel product echt passen bij de behoefte van haar huid en daarnaast vond ze dat veel huidverzorgingsroutines te veel tijd kosten. Dus zo ontwikkelde ze zelf Faace. Een merk dat dus simpel te gebruiken producten aanbiedt voor bepaalde fases in je leven. En dan met name gericht op periodes die invloed hebben op je hormoonhuishouding.

Period FAACE gel face mask

Dit is een masker dat speciaal gemaakt is om te gebruiken tijdens je ongesteldheid. Het masker bevat hyaluronzuur, groene thee, lavendel, zink, salie en witte thee. De ingrediënten zorgen ervoor dat je huid goed gehydrateerd word en het helpt ontstekingen te reinigen en kalmeren. Je kunt het masker een aantal minuten laten inwerken en afspoelen of je kunt het ook een hele nacht laten inwerken.

Tired FAACE gel mask

Dit is een masker dat je heel goed kunt gebruiken op het moment dat je er vermoeid uit ziet. Het masker bevat cafeïne, vitamine C, melkzuur en rozenbottel. Het masker geeft je huid een directe oppepper en zorgt voor een lichte hydratatie en exfoliatie. Ook dit masker kun je een aantal minuten laten inwerken of een hele nacht laten inwerken.

Stress FAACE moisturizer

Dit is een crème die je in principe iedere dag kunt gebruiken, of alleen in periodes dat je huid het nodig heeft. Op het moment dat je veel stress hebt is je huid vaak droger en roder en kun je meer last hebben van puistjes, dit is dan je nieuwe bestie;). De crème bevat actieve neurophroline, niacinamide, allantoine en Japanse rijszetmelen. Het is een intens voedende crème die de huid niet vet maakt.

Mijn ervaring?

Ik heb de producten nu een aantal weken getest. Als het gaat om de maskers moest ik wel even wennen aan de textuur. Het zijn dus beide gel maskers en ze hebben een hele lichte textuur. Ik ben normaal gesproken gewend dat een masker wat dikker en rijker aanvoelt. Maar bij het aanbrengen voelt de lichte gel structuur juist heel fijn. Het voelt alsof je huid even lekker opgefrist wordt. Beide masker gebruik ik nu regelmatig tussendoor en ik laat ze ook soms de hele nacht zitten. Mijn huid wordt vooral weer even heel fris en stralend na gebruik en ik zie er beter uit.

Wat betreft de crème was ik echt blij verrast dat de textuur heel rijk en dik aanvoelt. Ik heb zelf eigenlijk altijd een te droge huid met puistjes. Mijn ervaring bij veel crèmes met een rijke structuur is dat ze mijn droogte wel aanpakken, maar juist weer de puistjes stimuleren. Bij deze crème merk ik dat dit niet zo is. De crème is eigenlijk precies wat mijn huid nodig heeft, vooral als mijn huid droog is en ik puistjes heb.

Dus ik zou deze producten absoluut aanraden, vooral aan alle mede regelmatig ‘tired’ en ‘stressed’ mama’s! De producten van FAACE zijn onder andere te verkrijgen bij https://www.haarspullen.nl/nl/merken/faace/

Liefs,

Melike