Een beetje Audrey meets Bardot? Mijn dagelijkse look en favorieten van dit moment!

Heel vaak als ik mensen vertel dat ik een beauty blog heb, zeg ik er altijd vrijwel meteen achter dat ik niet zo veel make-up gebruik. Dat heel veel make-up gebruiken niet echt iets voor mij is. Heel vreemd natuurlijk aangezien ik een beauty blog heb. Maar wat ik er dan vaak eigenlijk mee probeer te zeggen is dat ik meer van een natuurlijke look hou. En af en toe pak ik uit. Nu is het natuurlijk maar net wat je veel vindt;). Maar in deze blog laat ik jullie een keer echt zien wat ik op dagelijkse basis gebruik. Ik heb het aantal producten geteld en dat zijn er dus momenteel 6. Mijn essentials en dus favourites van dit moment.

Een beetje Audrey meets Bardot?

Wat ik dus eigenlijk dagelijks draag is een foundation, highlighter, eyeliner, wenkbrauwpotlood, mascara en blush. En het liefst een rode lip erbij. Volgens mij is dit een van de meest klassieke looks die je kunt hebben;). En ik hou daar van. Ik denk dat mijn idee van wat ik mooi vind uiteindelijk ook geïnspireerd  op  Audrey Hepburn, Brigitte Bardot en andere oude filmsterren. Wat betreft de producten die ik gebruik, die kunnen natuurlijk wisselen. Maar het zijn er meestal toch altijd 6. Soms ontdek ik natuurlijk een betere eyeliner of een fijnere foundation. Maar het is eigenlijk nog niet vaak gebeurt dat ik echt iets extra toevoeg aan mijn dagelijkse routine. Hierbij dus mijn favorieten van nu:)

Guerlain L’essentiel 

Als het om foundation gaat kan ik wel eerlijk bekennen dat ik echt een zwakte heb. Ik kan zo een Douglas winkel uitlopen met een nieuwe foundation, terwijl ik nog een goede heb. Ik denk dat dit oorspronkelijk komt doordat ik een hele slechte huid had vroeger en ik dus altijd op zoek was naar een mooie foundation die dat zou verhullen. Toch is er nu sinds een krap half jaartje verandering in gekomen. Ik heb een gevonden waar ik zo blij mee ben dat ik echt niet meer heb gekeken naar een andere. En dat is best historisch voor mijn doen.

De foundation die nu dus al maanden gebruik is een van het merk Guerlain. En misschien fijn om te weten, ik koop deze dus gewoon zelf. Waarom ik deze kocht? Allereerst vind het altijd fijner om natuurlijke producten op mijn huid te smeren en deze bestaat voor 97% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het beschermen en verzorgen van de huid. Zo bevat de foundation onder andere taragom, rode alg, extract van witte cacaobonen, probiotica en prebiotica. Hij zou 16 uur lang houden en geeft een natuurlijke glossy finish.

Waarom ik zelf eigenlijk helemaal weg ben van deze foundation heeft te maken met eigenlijk alle bovengenoemde dingen. Mijn ervaring met de foundation is dat mijn huid na gebruik heel zacht en verzorgd aanvoelt. Ik heb zelf een enorm droge huid en voor mij is het dus ook heel belangrijk dat mijn foundation niet uitdroogt, maar juist hydrateert. Daarnaast vind ik het zelf altijd mooi als een foundation een gezonde glow geeft en daardoor dus heel natuurlijk lijkt. Deze foundation doet dit voor mij perfect. Na gebruik zijn mijn oneffenheden wel weg gewerkt maar is het niet zichtbaar dat ik iets op heb. Wat ik bijvoorbeeld met een matte finish wat minder vind. Mocht je dus ook meer van de glowy healthy look zijn, is dit echt een aanrader. Ik gebruik zelf kleur nummer 03w.

Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter

Het tweede product waar ik al heel lang niet meer zonder kan is de Hollywood Flawless Filter van Charlotte Tilbury. Ik kreeg ooit op in een Bijenkorf winkel en sindsdien was ik volledig geobsedeerd;). Vrij snel daarna wilde ik hem aanschaffen en kwam ik tot de ontdekking dat ik niet de enige was met deze obsessie. Hij was namelijk overal uitverkocht! Ik heb dan ook best lang moeten wachten tot ik hem eindelijk mijn bezit had.

 

Waarom deze? Dit product is bedoelt als highlighter, primer en corrector. Een beetje multifunctioneel dus. Ik gebruik hem zelf eigenlijk als een soort van highlighter/ concealer. Geen idee of dat de bedoeling is, maar voor mij werkt dit;). Ik breng hem altijd een beetje aan onder mijn ogen en op het puntje van mijn neus. Onder mijn ogen, omdat ik van last heb van wallen of donkere kringen. Ik vind een concealer vaak te heftig en op deze manier licht de huid onder mijn ogen toch net iets op en lijkt het allemaal net iets frisser. Wat het product eigenlijk doet is een zachte gloed achterlaten. Een beetje als een filter dus. Hij geeft dus nog net even een extra glow aan je glowy look. En toch oogt het geheel nog steeds natuurlijk. Wat ik vaak niet ervaar als ik een echte highlighter gebruik.

Chanel Le Volume De Chanel

Dit is misschien wel het product dat ik het langste gebruik. Hij komt al jaren terug in mijn routine. Uiteraard maak ik wel eens een zijstapje, maar ik kom toch altijd terug. Deze mascara blijft voor mij een van de beste ontdekkingen die ik ook heb gedaan. Als het gaat om beauty natuurlijk;)

Waarom hij voor mij zo goed werkt? Het borsteltje zorgt er altijd voor dat mijn wimpers in een keer al een stuk voller lijken terwijl ze totaal niet plakken. De formule is heel intens zwart en terwijl ik geen waterproof gebruik, loopt hij eigenlijk nooit uit. Zelfs niet als ik door de regen heb gelopen. Ik vind het mooi als een mascara veel volume geeft maar natuurlijk blijft ogen en deze doet dit voor mij gewoon perfect.

 Lancôme Blush Subtile

Dit is een product dat ik vrij recent heb toegevoegd aan mijn routine. Ik vergat eigenlijk altijd een blush op te doen. Tot ik deze begon te gebruiken en mij besefte dat deze toch echt in mijn routine moest.

Ik heb deze begin dit jaar mogen uitzoeken op een event van Lancôme en het is nummer 330 power of joy. De kleur is roze met een lichtelijk peachy effect. Wat ik fijn vind aan dit product is dat hij heel goed gepigmenteerd is, waardoor je al bij heel licht aanbrengen een mooi effect krijgt. Zoals ik al eerder aangaf in deze blog hou ik van een natuurlijke healthy look als het gaat om mijn huid. En deze blush geeft net dat beetje extra.

 Lancôme Artliner

Eyeliner is iets waar ik eigenlijk het liefst nooit zonder de deur uit ga. Ik vind het een van de meest geniale ontdekkingen als het gaat om make-up. Het wordt al eeuwen gebruikt. Kijk maar eens naar de oude Egyptenaren. Zelfs de mannen droegen het. Ik hou er van, de extra intense dimensie die het geeft aan je ogen.

Echter is een goede eyeliner vinden voor mij altijd een zoektocht. Ik vind het fijn als hij vloeibaar is en het aanbrengen toch makkelijk blijft. Daarnaast vind ik het mooi als hij goed zwart is en ook lang blijft zitten. Mijn ervaring met veel eyeliners is dat ze vaak toch niet zwart genoeg zijn, of heel onhandig in gebruik zijn. Ik ben namelijk niet een ster in het aanbrengen, ookal gebruik ik het al jaren. Deze eyeliner van Lancome kreeg ik ongeveer 1,5 maand geleden binnen en ik was meteen verkocht. Hij heeft namelijk een zachte dunne applicator die toch heel makkelijk in gebruik is, waardoor je meteen een strakke lijn kunt trekken. Ook is hij sterk gepigmenteerd, waardoor hij meteen goed is na een keer aanbrengen.

Chanel Stylo Sourcils

Het laatste product dat ik nu al enige tijd gebruik is de Chanel Stylo Sourcils. Ik ben zelf meer van de volle bushy look als het gaat om wenkbrauwen en ik epileer mijn wenkbrauwen dan ook nauwelijks. Af en toe een verdwaald haartje, maar that’s it.

Deze van Chanel is naar mijn idee daar perfect voor. De punt is breed en in een driehoeksvorm. Aangezien ik mijn wenkbrauwen verder niet epileer, vind ik het toch altijd wel fijn een klein beetje een vorm te tekenen. Na het tekenen kleur ik de rest in en borstel ik het uit. Zo hou je een natuurlijke powdery look, terwijl je er wel een beetje een shape in hebt gemaakt. Dat kan perfect met dit product gezien hij dus een wat bredere punt heeft. Ook is het fijn dat hij meteen met een borsteltje komt. De kleur die ik gebruik is Brun Clair. En wat wellicht ook nog heel fijn is om te weten, is dat hij waterproof is. Je wenkies blijven dus de hele dag goed zitten.

Dat was het voor nu!

Liefs,

Melike

 

One thought on “Een beetje Audrey meets Bardot? Mijn dagelijkse look en favorieten van dit moment!

  • Reply Sabine 10 oktober 2019 at 20:55

    Wat een heerlijke blog! Ik ben super nieuwsgierig geworden naar de Guerlain foundation. De Hollywood filter ga ik er ook weer eens ‘bij pakken’ soms leg je beauty producten even aan de kant en wordt je door dit soort betichten weer enthousiast om het weer te gaan gebruiken. Prachtige foto van jou! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *