Review: Glamglow Thirstycleanse, Dayly Treatment Cleanser

 

 

Afgelopen week was ik in Istanbul. Midden in de bekende winkelstraat Taksim ontdekte ik een Sephora winkel. Ik kon mijn geluk niet op, en tot mijn grote vreugde hadden ze de producten van Glamglow. Veel sterren in Hollywood sferen erbij en ik wilde het altijd al proberen. Er zijn al veel reviews geschreven over de maskers, maar nog niet over de reinigings producten. Ik heb zelf een droge huid dat vaak schilfert dus ik heb gekozen voor de thirstycleanse. 

Ok laten we beginnen. Het is een reinigende modder dat hydrateert, hersteld, vernieuwd en kalmeert. Dit klinkt perfect voor mij! Op de verpakking staat dat het een modder structuur heeft dat zich omzet in schuim. Vooral dit maakte mij erg nieuwsgierig. Modder dat zich omzet in schuim bizar! Ik kon niet wachten om het uit te gaan proberen. De prijs vond ik wel wat aan de hoge kant namelijk omgekerend van lira naar euro ongeveer 30 euro. Wat mij wel over de streep haalde dat de flacon enorm is en het lijkt alsof hij wel lang mee zal gaan. Achteraf zal dit wel mee vallen het bevat 150 ml. Ook is hij heel leuk vormgegeven. En ik ben nu eenmaal een ‘sucker’ voor mooi uitziende producten.

Eenmaal thuis is het wassen geblazen. Volgens de instructie moet het eerst aangebracht worden op een droge huid. In ronddraaiende bewegingen moet het verdeeld worden over het gezicht. Daarna de handen een beetje nat maken en verder gaan met rondraaiende bewegingen. Het begint dan inderdaad iets te schuimen. Het spul ziet uit als een soort bruinige modder en heeft verder een vrij natuurlijk modder achtige geur.

Bij het opsmeren voel ik dat het product ook heel lichtelijk een peeling effect heeft. Het voelt alsof er en heel lichtelijk zandkorreltjes over je gezicht gaan. Aangezien ik ook van plan was mijn ogen ermee te reinigen begon ik mij wel af te vragen of dat wel de bedoeling was. Maar goed, ik ging door met inmasseren en had het vervolgens afgespoeld. Het afspoelen gingen trouwens heel gemakkelijk, na ogeveer 3 keer spoelen was het er af.

Het resultaat was erg fijn. Mijn huid voelde heerlijk zacht en gehydrateert aan. Na een paar minuten begon het wel wat droog en trekkerig te voelen dus heb ik mijn dagcreme er op gesmeerd. Het resultaat was heel fijn. Mijn huid zag er veel stralender uit dan normaal. Ik voelde een lichtelijke paniek opkomen dat ik dit product altijd wilde gebruiken. Alleen zat ik nog wel met de vraag of dit ook op de ogen gebruikt mocht worden. Op de flacon of op de bijsluiter staat hier niks over. Dit vind ik wel jammer aangezien het vaak bij een peeling is dat je het niet op de ogen moet gebruiken.

Wat zit er eigenlijk in:

Ik heb voor jullie een opsomming gemaakt van de beste ingredienten die er in zitten. Wat mij opvalt is dat er veel mooie natuurlijke bestanddelen in zitten.

Braziliaanse klei, zuiver groen kokosnootwater, olijfmelk, plumeria extract, indiase kruisbes en olijfbladpoeder

Conclusie:

Ik ga dit product zeker blijven proberen. Ik ben enthousiast over het eerste resultaat. Mijn huid straalt en is super zacht! Op de verpakking staat dat je het s’ochtends en s’avond kunt gebruiken. Hier heb ik wel mijn twijfels over. In mijn ervaring is het niet goed om twee keer per dag een product te gebruiken dat ook een peelend effect heeft. Dit kan op de lange termijn wel een uitdorgend effect hebben terwijl het product juist ultra hydraterend zou moeten zijn. Ik wil dit graag een week uit gaan proberen om te kijken wat er gebeurt. Hier zal ik nog een update over schrijven.

Ik zal hieronder nog even de voordelen en nadelen op een rij voor je zetten:

Voordelen:

  • Het reinigt je gezicht grondig, zelfs je make up gaat er met gemak af
  • Het is gemakkelijk af te spoelen
  • Je huid word heel zacht en droogt niet uit
  • Je huid straalt en ziet er fris uit

Nadelen:

  • Het voelt aan als een lichte peeling terwijl dit niet op de verpakking wordt vermeld
  • Het is niet duidelijk of het ook voor de ogen is bedoeld
  • De prijs is aan de hoge kant (circa 30 euro) voor 150 ml

 

Waar je het kunt kopen:

Ik heb het in Nederland online kunnen vinden. Bijvoorbeeld bij de webshop van douglas. Hier is hij voor 29,95 verkrijgbaar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *