Review: Atlas Argan Argan Olie

Arganolie is volgens mij bij niemand meer iets onbekends. Ik denk dat bijna iedereen wel eens iets heeft gebruikt waar het in verwerkt is. Het was, is en blijft volgens mij een hype. Toch lees ik vaak dat de hoeveelheid arganolie dat daadwerkelijk in producten zit echt minimaal is. Daarom leek het mij heel interessant om het eens te proberen in zijn pure vorm. De olie is namelijk zo populair om zijn krachtige werking, hoe goed zou hij dan puur zijn? In Marokko wordt dit vast niet voor niets al eeuwenlang gebruikt!

Er is Nederlands een bedrijf genaamd Atlas Argan dat de olie puur verkoopt. Ook wordt het in Nederland door hen zelf geperst. Ik heb de olie die zij maken mogen testen. Deze olie wordt geperst in Nederland en wordt gemaakt van puur en alleen argan zaden.

Over Atlas Argan:

Ik vind het altijd heel erg leuk als er echt een verhaal zit achter een bedrijf. Daarom wil jullie daar ook een klein stukje over vertellen. De eigenaar van het bedrijf is Said Ben Ali Mohammed. Hij is half Nederlands en half Marokkaans. Zijn voorouders van zijn Marokkaanse achtergrond waren afkomstig uit het Sous gebied. Dit is het enige gebied in de wereld waar argan zaden groeien. Ik wist zelf helemaal niet dat dit echt alleen maar in dit gebied groeide, dus dit maakt het eigenlijk wel extra bijzonder;). Logischerwijs is Said echt opgegroeid met argan zaden en de werking er van. Zijn familie daar heeft hem geleerd hoe hij het kan verwerken en hoe hij de slechte van de goede zaden kan onderscheiden.

Said heeft jaren onderzoek gedaan naar de beste zaden en de beste manier van persen. Uiteindelijk heeft hij zelf een pers ontwikkeld die bij een lage temperatuur de olie kan produceren. De olie is dus koudgeperst. Dat de olie koudgeperst is vind ik zelf echt geweldig om te weten. Hoe kouder een olie namelijk geperst wordt, hoe minder het de goede stoffen en vitaminen verliest. Er is zoveel meer dat ik over argan olie en Atlas Argan kan vertellen, alleen zou dit artikel dan echt te lang worden. Wil je meer weten over Atlas Argan? www.atlasargan.nl

Wat kun je allemaal met pure argan olie?

Natuurlijk is het te gebruiken op je huid en je haar, maar ik wilde ook graag even aangeven wat het dan precies zou doen:

 • Vochtinbrengend voor de huid. De olie heeft een hoge concentratie vitamine E en antioxidanten.
 • Therapeutisch voor de huid. De olie bevat een hoge concentratie van vetzuren. Vetzuren kunnen de huid beschermen tegen extreme droogte en pijn verlichten.
 • Het versterkt en voedt het haar
 • Het helpt tegen haarverlies
 • Het helpt tegen Acne
 • Het helpt tegen rimpels
 • Het helpt tegen eczeem
 • Het versterkt de huid

Zo zijn er nog veel meer voordelen te noemen!

Mijn ervaring:

Zoals sommigen van jullie weten ben ik echt verslaafd aan haarproducten. Ik kon daarom niet wachten om dit er in te smeren. Enthousiast had ik een paar pompjes in mijn haar gesmeerd na het douchen. Dit was niet zo slim! De hoeveelheid die ik had gebruikt was veel te groot. Ik had ongeveer drie pompjes in mijn haar verdeeld en mijn haar was behoorlijk vettig!

Achteraf had ik moeten weten dat ik natuurlijk veel minder moest gebruiken. Het is een pure olie en dat is dus veel vettiger dan de haaroliën die ik gewend ben. De tweede keer heb ik het slimmer aangepakt en maar een klein druppeltje in mijn puntjes verdeeld. Mijn haar zag er nadat het was opgedroogd totaal niet vettig uit. Daarnaast voelden mijn puntjes heel fijn aan en zagen ze er een stuk beter uit. Ik heb lang haar en mijn puntjes zijn echt mijn probleemzone. Na een paar dagen de olie te hebben gebruikt zie ik al echt een verschil. Ze zien er weer een stuk levendiger en gezonder uit. Ik ben ook heel benieuwd wat het op de lange termijn gaat doen, als het nu al zo goed lijkt te werken!

Verder heb ik het uiteraard op mijn huid getest. De olie is goed smeerbaar en voor je huid heb je ook maar een heel klein beetje nodig. Mijn huid voelt na gebruik heerlijk zacht aan en het trekt goed in. Ook krijg ik er geen irritaties van. Wat ik zelf een hele fijne toepassing vind is om het als nachtmasker te gebruiken.

Nadat je je gezicht hebt gereinigd verdeel je de olie over je gezicht en kun je gaan slapen. In de ochtend voelt je huid heerlijk zacht aan en ziet het er weer stralend uit. Wat ook leuk is dat je het product kan mengen met andere producten. Bijvoorbeeld een paar druppeltjes in je shampoo of dagcrème. Zo voeg je net even wat extra voeding toe;). Ik heb het zelf nu in mijn shampoo gedaan en het lijkt alsof dit ook verschil maakt. Mijn haar wordt net iets zachter na het wassen.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik heel enthousiast! Ik weet nu dat pure argan olie echt werkt en ik vind het steeds bijzonderder naarmate ik het langer gebruik. De geur is verder neutraal. Dit gaf mijzelf meteen meer vertrouwen, aangezien er alleen argan zaden in verwerkt zijn zou het niet logisch zijn als het een bepaalde geur zou hebben.

De olie is in verhouding trouwens ook helemaal niet duur. Argan zaden zijn heel erg kostbaar, maar Atlas Argan is er in geslaagd het voor een voordelige prijs te kunnen verkopen. Het flesje dat ik heb is 30ml. Dit lijkt een kleine hoeveelheid, maar ik heb dus ervaren dat je er maar heel weinig van nodig hebt;).

In de webshop www.atlasargan.nl is het zowel als cosmetische als culinaire olie verkrijgbaar. Ik heb zelf nog niet ervaren hoe het is, om er mee te koken. Ik ben hier nu ook wel heel nieuwsgierig naar!

De olie is nu ook tijdelijk in prijs verlaagd:

30ML van 12,95 naar 9,95

50ML van 17,95 naar 13,95

100ML 29,95 naar 23,95

Atlas Argan heeft ook meer producten behalve cosmetische Argan Olie, zo heb je ook een versie om mee te koken en andere lekkere producten. Je kunt het bestellen via de website: www.atlasargan.nl

Hebben jullie ervaring met pure argan olie?

Liefs,

Melike

 

 

15 thoughts on “Review: Atlas Argan Argan Olie

 • Reply Babs 31 mei 2016 at 17:33

  Ik ben dol op the real thing! Pure producten met een mooi verhaal erachter vind ik altijd de moeite waard. Wat mooi dat hij zelf die pers ontworpen heeft.
  ik heb ook een arganolie in huis, met een geurtje (oranjebloesem) en ik ben er dol op. Nog niet voor mijn haar gebruikt eigenlijk… ik zal een heel klein druppeltje nemen, hihi. Goede tip!
  .Ik moest altijd met koudgeperste olie \” oil pullen\”…dat reinigde je lichaam volgens de homeopaat. Nu snap ik ook waarom iets koudgeperst moet zijn. (al spuug je het na de oil pulling weer uit)
  Ik ga even kijken naar de oliën voor de keuken. Met 2 mannen die dol zijn op kokkerellen, altijd leuk om wat nieuws te ontdekken.
  Als ik een dagje in Utrecht ben ga ik altijd met cadeautje naar huis… een heerlijke culinaire olie voor de jongens. (en ik eet natuurlijk ook mee, dubbel plezier ;))

  • Reply melikebeauty 31 mei 2016 at 22:34

   Haha ja dat klopt echt dat dat de reden is dat dit ook met oil pullen moet. Je brengt me op ideeën hihi. Dat kan vast ook met deze olie! Oh wat heerlijk dat je mannen van koken houden, dan zou ze er zeker mee verassen;)

 • Reply jeapiebel 31 mei 2016 at 20:15

  Een verhaal zit achter een bedrijf daar lees ik ook graag over en fijn om achter te komen over iemands drijfveren en passie. De Argan olie reageert vaak erg goed op mijn haar. Ik vind het fijn om te gebruiken. Het is ook altijd even wennen en ontdekken hoe bepaalde producten gebruikt moet worden. 😉 Dat je hem ook als nachtmasker gebruikt is een handige ontdekking. Fijne avond! 🙂

  • Reply melikebeauty 31 mei 2016 at 22:35

   Dat vind ik ook altijd zo mooi, het verhaal inderdaad! Goed om te lezen dat dit bij jouw ook goed werkt;) Jij ook nog een fijne avond!

 • Reply Vinesma 1 juni 2016 at 09:09

  Wat fijn om een review te lezen over een bedrijf in Nederland, die gewoon pure arganolie produceert en verkoopt. 😀 Ik heb echte arganolie uit Marokko meegenomen en het heeft dus een typische geur en heel dik inderdaad van substantie. En daarna heb ik steeds geprobeerd om pure arganolie te krijgen in Nederland, maar ze waren altijd zwaar bewerkt. En omdat ik de echte olie herken wist ik ook iedere keer dat het nepperds waren, hoe overtuigend de verkopers er ook over waren :p Ik vind de prijs in verhouding ook absoluut niet te duur. Wil nu supergraag een kijkje nemen in hun winkel in Leiden 😉 Gotta love Argan Oil ?

  • Reply melikebeauty 2 juni 2016 at 20:37

   Oh wat gaaf dat je het echt uit Marokko had! Ja het is echt zo fijn he! Ik vond de prijs ook echt goed!

 • Reply zazazoobeauty 1 juni 2016 at 11:13

  Wat leuk dat hij bevalt. Ik ken het merk zelf nog niet, maar klinkt heel goed!

 • Reply Kirsty 1 juni 2016 at 16:16

  Dit klinkt wel erg goed! Voor pure arganolie lijken de prijzen mij ook helemaal niet zo duur, zeker niet als je het vergelijkt met een product waar maar 0.05% arganolie inzit van een bekender merk. Ik gebruik zelf tot nu toe graag een serum met arganolie erin voor mijn haar, maar the real thing lijkt mij eigenlijk wel beter.

 • Reply Jill Martin 1 juni 2016 at 19:43

  Ik gebruik bodylotion met arganolie maar zoal je zegt zit er wss niet veel van in. Puur heb ik het nog nooit gebruikt, zou ook niet weten waar ze dit hier verkopen 🙂 xxx

 • Reply debbeautygoddessnl 2 juni 2016 at 08:26

  Het klinkt goed! Ik ben ook bekend met pure arganolie en heb het een tijdje gebruikt. Super handig dat je het voor van alles kunt gebruiken. Ik ben alleen heel laks als het om haar verzorging gaat 😉 Na een tijdje kwam de klad erin en gebruikte ik de olie niet meer. Zonde eigenlijk want het is ontzettend goed spul en ook mijn haar kan zeker wat extra verzorging gebruiken. Ik merk alleen dat ik sneller grijp naar haarolie die lekker ruikt zoals de Monoï de Tahiti olie van Yves Rocher die ik vanmorgen (heel toevallig) in mijn haar heb gedaan.

 • Reply Miss 2 juni 2016 at 16:10

  Heb hiermee geen ervaring! Maar ik wil het zeker en vast wel eens gebruiken. Klinkt echt goed!

 • Reply annagerriee 2 juni 2016 at 19:29

  Dit ziet er goed uit & inderdaad niet duur voor een pure olie!

 • Reply Astrid 4 juni 2016 at 14:34

  Wat leuk dat je dit mocht testen. Ik heb ook een flesje Argan olie in de badkamer en doe soms een druppeltje in mijn shampoo. Heb ook het idee dat dit goed is voor mijn haar.

 • Reply Jennifer 9 juni 2016 at 18:28

  Zelf ben ik dol op argan olie en sindsdien gebruik ik altijd argan olie voor mijn haar. Ook deze argan olie van Atlas is ook een top product!

 • Reply mrsbleeker 6 augustus 2016 at 09:26

  Klinkt goed! Altijd fijn om argan olie in huis te hebben vind ik. Wondermiddel voor huid en haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *