Wat kun je allemaal met een Papaya? DIY: Papaya shake en masker

Soms vind ik het leuk om een tropisch stuk fruit te kopen, vooral in de zomer. Ik zag laatst een grote rijpe papaya in de supermarkt liggen en ik nam hem meteen mee. Wat er eerlijk gezegd daarna vaak gebeurt durf ik bijna te vertellen. Ik stop hem in de koelkast en vergeet hem! Ook heb ik vaak geen zin om hem te snijden dus blijft hij liggen. Heel er zonde natuurlijk. Ik denk dat mijn enthousiasme na het kopen weg gaat en ik stomweg vervolgens te lui wordt er iets mee te doen. Een banaan is nu eenmaal veel makkelijker;)

Deze zondag lag mijn tropische trofee dus nog steeds in de koelkast. Hij was inmiddels bijna 2 weken oud. Ik zag dat hij al wat plekjes had gekregen dus ik wist niet zeker of hij nog wel eetbaar was. Toen kwam ik ineens op het idee te googlen of er geen masker van gemaakt kon worden. In veel huidverzorgingsproducten zie ik het ingrediënt namelijk regelmatig terug komen.

Ik ontdekte uiteindelijk dat je er een gezichtmasker en een haarmasker van kon maken. Het makkelijkste recept hiervoor was als volgt:

 • verwijder de zaden van de papaya en hol hem helemaal uit
 • Doe er een paar eetlepels joghurt bij (ik heb Griekse biologische gebruikt)
 • Mix het met een staafmixer

Klaar!

Heel erg simpel dus. Wat ik ondekte na het mixen was dat de ‘shake’ die was ontstaan eigenlijk heel erg lekker was. Dus vervolgens smeerde ik het in mijn handoekdroge haar, deed ik het op mijn gezicht en dronk ik de rest op. Er onstond dus een ware papaya party. Ik moet zeggen dat dit heel erg leuk was om te doen en ik zou het echt aanraden als activiteit op een zondag middag! Op je gezicht en haar kan je het ongeveer 30 minuten laten inwerken en uitspoelen. Mijn gezicht werd er lekker zacht en stralend van en mijn haar ook. Ik vond dit vooral heel erg leuk om te doen, omdat je met dit megsel jezelf van binnen en van buiten aan het verzorgen bent.

Een aantal voordelen voor je huid:

 • verstevigt de huid
 • verwijderd donkere vlekken
 • hydrateert
 • bevat vitamine a,e en c
 • beschermd tegen uv stralen

Een aantal voordelen voor je haar:

 • Stimuleert de groei en kracht van je haar
 • geeft glans
 • gaat roos tegen
 • geeft volume

Een aantal voordelen voor je lichaam:

 • papaja zou gezichtsverlies tegengaan
 • houd de bloeddruk onder controle
 • helpt je concentratie vermogen
 • is ontsteking remmend
 • versterkt je immuunsysteem

Er zijn nog veel meer voordelen te vinden. Of het allemaal waar is durf ik niet te zeggen. Wel denk ik dat dit een hele bijzondere vrucht is met veel goeds.

Cheers!

20160717_173339.png

Liefs,

Melike

 

24 thoughts on “Wat kun je allemaal met een Papaya? DIY: Papaya shake en masker

 • Reply Mariska 18 juli 2016 at 08:32

  Ik denk dat ik dat masker op zou willen eten dus dan kan ik beter voor de shake gaan, haha. Wel handig zo multifunctioneel 🙂

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:10

   Haha ik snap je helemaal. Ik heb hem dus ook voor een groot deel opgegeten;0

 • Reply debbeautygoddessnl 18 juli 2016 at 09:21

  Wat een leuk artikel! Multifunctioneler kun je fruit niet gebruiken hihi. Ik vergeet ook heel vaak fruit. Dan ligt het er zo mooi bij in de winkel en heb ik er zin in, maar dan vergeet ik het of ik heb ik er geen zin om het fruit te schillen 😉 Wij maken vaak smoothies op zondag met al het fruit dat er nog ligt. Maar door er daarnaast een eetbaar masker van maken, wordt het helemaal een feestje!

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:11

   Oh dankje! Wat heerlijk en goed dat jullie dat doen op zondag. Misschien moet ik dat hier ook maar eens introduceren;)

 • Reply Kirsty 18 juli 2016 at 11:26

  Wat leuk om papaya zo multifunctioneel te gebruiken! Fruit is ook wel echt iets dat ik snel vergeet.

 • Reply zazazoobeauty 18 juli 2016 at 12:25

  Wat leuk dat je het op meerdere manieren gebruikt!! Ik haal meestal nooit zulk fruit, want vergeet het vaak net als jij haha

 • Reply storiesandforever 18 juli 2016 at 13:28

  Haha, wat slim! Ik zie je al helemaal zitten op je papaja-party 😉 En papaja ruikt ook zo lekker! Ik heb vaker een papaja-maskertje in mijn haren, heerlijk.

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:11

   Oh heerlijk, in je haar was voor mij echt vernieuwend;) Haha ja het was echt heel grappig!

 • Reply Anna Gerrie 18 juli 2016 at 15:11

  Ik heb hetzelfde dilemma met fruit. Kopen en er vervolgens niets meer mee doen. Mijn cavia\’s vinden het minder erg gelukkig haha, die eten het wel 🙂 Leuke DIY!

 • Reply Miss 18 juli 2016 at 15:47

  Hehe zo leuk dat je dit op meerdere manieren gebruikt! Dat recept van masker wil ik zeker ook eens proberen!

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:12

   Haha ja het was echt heel erg leuk, ik zou het zeker aanraden!

 • Reply dedotties 18 juli 2016 at 15:47

  Dit zou ik best eens met enkele vriendinnen durven doen, super leuk!

 • Reply The Fashion Mom 18 juli 2016 at 17:00

  Haha, wij doen echt zoveel hetzelfde! Ik vergeet ook altijd mijn fruit in de koelkast 🙂 Het masker ziet er echt wel lekker uit ook! xxx

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:12

   Gelukkig dat ik niet de enige ben haha. Hij was ook heel lekker!

 • Reply Beauty45plus 18 juli 2016 at 19:35

  Papaya dan liever als masker, dit is mijn fruit niet. Mango, ananas mmmm

 • Reply Babs 18 juli 2016 at 22:21

  Ik kocht ook wel eens een tropische vrucht en vervolgens had ik geen idee wat ik ermee moest doen.. (heb ik ook met courgette en aubergine)
  Maar wat slim dat je er een masker van maakt!
  Papaya heb ik nooit gekocht, maar zeker een leuk idee en zo heb je hem wel helemaal puur als product, hartstikke goed!

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:14

   Haha ja dat zijn echt van die groentes die je koopt, maar echtwel even moet weten te gebruiken. In de Turkse keuken gebruiken we dit heel veel. Als je ze ooit koopt weet ik wel wat lekkere receptjes;) Hihi ja het was echt heel leuk om te gebruiken zo!

 • Reply Marushi 19 juli 2016 at 12:40

  Wat leuk dat je hem daarvoor gebruikt heb. Misschien moet ik zoiets ook maar eens gaan opzoeken voor bananen haha. -x-

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:15

   Dat is vast ook te vinden haha. Lekker multifunctioneel bezig met bananan, je brengt me op ideeën!

 • Reply rachelkromdijk 19 juli 2016 at 12:51

  wat een handig artikel, thanks for sharing meid en een fijne week nog verder

  • Reply melikebeauty 19 juli 2016 at 21:15

   Oh dankje wat lief! Jij ook een fijne week meid!

 • Reply ikhouvanbeautynl 20 juli 2016 at 09:33

  Wat een lekker masker haha! Ik heb dat ook wel eens met fruit, al moet ik zeggen dat ik het een stuk minder heb sinds ik een kind heb die dol is op fruit. Hij herinnert me er meerdere keren per dag aan dat we fruit moeten eten. Dan snijd ik voor hem lekker een mango en smul ik zelf ook mee.

 • Reply Claudia 8 augustus 2016 at 16:01

  Wat leuk en orgineel! I love it. Die ga ik echt bewaren. Thank for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *