Geen glimmend hoofd meer in de zon?Review: Coola Mineral Sunscreen, Natural BB Cream.

Dit merk staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Het is geen standaard merk dat overal verkrijgbaar is, maar ik heb het de afgelopen tijd in veel bladen voorbij zien komen. Ik heb het over Coola. Dit is een biologisch merk dat speciaal gericht is op zonnebescherming. Een ook niet onbelangrijk, ik vind alle producten van dit merk er gewoon te leuk uitzien.

Ik moet eerlijk zeggen dat de producten van dit merk niet goedkoop zijn. De prijzen liggen tussen de 30 en de 40 euro. Ik heb dus ook maar een product aangeschaft. Als een product wat duurder is en er ook nog eens heel mooi uitziet, vertrouw ik het vaak toch sneller. Stom eigenlijk, maar dat is wel de waarheid.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Coola Mineral Sunscreen Matte Tint. In mijn ervaring kan er heel veel verschil zitten in zonnebrand producten voor je gezicht. Waar ik zelf echt een hekel aan heb is als ze een witte waas achterlaten of je huid heel vettig maken. Ik ben heel bleek in mijn gezicht, dus zo’n witte waas doet mij in ieder geval niks goeds. Verder heb ik een hele droge huid. Normaal gesproken vind ik het daarom juist fijn als een creme iets vettiger is. Echter in de zon resulteert een vettige creme vaak in een glimmend bezweet hoofd. Ook niet heel ideaal dus.

Deze zonnebrand creme belooft je huid wel goed te verzorgen, maar een mat effect te geven. Daarnaast zit er een klein tintje in, vandaar de vermelding ‘natural bb cream’ op de verpakking. Hij bevat onder andere mineralen, rozenbottelzaadolie, vitamine c, teunisbloemolie, shea boter en plankton. En hij is geschikt voor een normale tot vette huid.

Ik ben van plan deze zonnecrème in ieder geval nog uitgebreid te testen op vakantie. Gelukkig is deze week het zonnetje weer doorgebroken dus heb ik hem hier ook al even een aantal keer opgebracht. Toch fijn dat dit voor die tijd nog even kon, als hij dan niet zou bevallen zou ik nog iets anders kunnen kopen.

Mijn ervaring?

Toen ik een klein beetje uit de tube kneep, schrok ik wel even. De creme is namelijk heel dun. Het lijkt bijna op olie. Toen ik het op mijn gezicht smeerde ontdekte ik wat het voordeel daarvan was. Hij is heel goed uit te smeren en voelt heel licht aan op je huid. Je huid voelt zacht aan, maar niet vettig of plakkerig. Verder zie je het totaal niet zitten. Het versmelt zich meteen met je huid en je ziet duidelijk dat je een matte tint krijgt. Vervolgens als je volop in de zon ligt merk je dat je huid nog steeds niet glimt. Zelfs niet als je zweet. Je huid voelt eigenlijk ook in de zon normaal aan en dat vind ik zelf heel prettig. Mijn eerste ervaringen zijn dus heel positief.

Als je dus nog een zonnecrème voor je gezicht zoekt die je huid niet glimmend of witter maakt zou ik dit zeker aanraden. Het is verkrijgbaar in meerdere webshops online, even googlen dus! Ik heb geen before en after foto voor jullie, omdat je het verschil niet ziet op de foto. Wel heb ik een zorgeloos genieten in de zon fotó;)

wp-1468862581219.jpg

Kenden jullie dit merk al?

Liefs,

Melike

 

10 thoughts on “Geen glimmend hoofd meer in de zon?Review: Coola Mineral Sunscreen, Natural BB Cream.

 • Reply Babs 20 juli 2016 at 07:56

  Wat goed! Ik krijg bij alle zonnebrandmiddelen in de zon ook altijd een heel vet huidgevoel. Dan haal ik het er vaak ook weer vanaf. Want dat voelt gewoon vies aan.
  Ik denk dat de bladen niet voor niets deze zonnebrandcrème uitgelicht hebben, dit is gewoon een toppertje. En je hebt een goede aankoop gedaan.
  Coola ga ik zeker onthouden, lijkt mij de perfecte zonnebrandcrème die je ook gewoon zorgeloos op kan doen als je bv. de stad in gaat zonder dat je banghoeft te zijn dat ie van je gezicht af glijd, like!

 • Reply hillybillybeauty 20 juli 2016 at 08:59

  Ik ken dit merk niet. De prijs zou mij een beetje tegenhouden. Ik heb nu die van Biotherm, ook niet heel goedkoop, maar die heb ik tijdens een actie gekocht. dan vond ik het nog te doen.

  • Reply melikebeauty 21 juli 2016 at 23:52

   Die van Biotherm klinkt ook heel goed! Jammer dat dit soort producten altijd zo duur zijn indd!

 • Reply zazazoobeauty 20 juli 2016 at 09:48

  Dit klinkt wel heel goed zeg! Ik kende het merk ook nog niet, maar het is zeker iets om te onthouden.

 • Reply Beauty45plus 20 juli 2016 at 20:55

  Dit klinkt allemaal heel goed, ik heb nu ook spf50 creme maar die vind ik toch wat plakken en dat is niet prettig vooral niet als het ook nog eens warm is.

 • Reply The Fashion Mom 20 juli 2016 at 21:57

  Kende het merk niet, maar als het niet plakkerig is vind ik het sowieso al goed, haha 🙂 Mooie zorgeloos genieten in de zo\’n foto trouwens! xxx

 • Reply Kirsty 21 juli 2016 at 12:29

  Je maakt mij heel nieuwsgierig! Ik vind een glimmend gezicht echt het grootste nadeel van dit weer (normaal draag ik highlighter maar die heb ik nu echt niet nodig haha), dus een zonnebrand die je hoofd niet glimmend maakt klinkt fijn.

 • Reply debbeautygoddessnl 21 juli 2016 at 15:11

  Dit klinkt goed! Ik kende het merk nog niet. Het bevat ook fijne ingrediënten zo te lezen.Van een glimmend en wit gezicht wordt niemand blij. Ik heb dat eens gehad met een zonnebrand crème van Lavera. We leken net ondergedompeld in grondverf.. geen succes dus en het was een keer en nooit weer hihi. Ik gebruik momenteel zelf een zonnecrème van Rituals (zit ook net als deze in een mooie blauwe fles) en die is heel fijn, mijn huid gaat er niet van glimmen en geen witte waas te bespeuren. Ps. lekker vooruitzicht dat je bijna met vakantie gaat!

 • Reply kim 21 juli 2016 at 22:33

  Oeh op de prijs na klinkt dit heel erg goed! Mijn portemonnee kan het niet aan, anders had ik hem zeker aangeschaft. Ik rock nu een glimhoofd haha!

 • Reply dedotties 28 juli 2016 at 21:53

  Fijn dat je hem niet voelt zitten! Dat vind ik ook vaak een probleem met zulke crèmes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *