Kun je iets doen tegen cellulitis? Review: Beaumetics CelluliteX

Vaak wordt gedacht dat mensen met cellulitis wat zwaarder zijn naar mijn idee. Echter heb ik er al minimaal 10 jaar last van en ben ik eigenlijk altijd slank geweest. Het is een probleem dat iedere vrouw in elke vorm kan hebben. Dat van mij zit vooral aan de zijkant van mijn bovenbenen, volgens mij is dit een van de meest beruchte plekken. Er zijn periodes waarin ik mij er niks van aantrek, maar er zijn ook periodes waarin ik er echt onzeker van word.

Door de jaren heen heb ik veel geprobeerd om er van af te komen. Hoe vaak komt er wel niet een artikeltje voorbij met de oplossing! Toch ben ik van mening dat er geen manier of middel bestaat, waarmee je er volledig vanaf komt. Het is namelijk genetisch bepaald. Wel kun je dingen doen om het minder zichtbaar te maken.

Wat is cellutitis?

Er is een hele ingewikkelde medische uitleg over hoe het ontstaat, maar daarmee wil ik jullie niet vervelen. De meest simpele uitleg die ik kan geven is dat je vet zich op bepaalde plekken anders gedraagt. Het vet hoopt zich op, in plaats van dat het zich verspreid. Dit lijdt tot een bobbelige huid op die plekken. De meest voorkomende plekken zijn de dijen en billen, maar het kan zeker ook elders voorkomen.

Doordat het dus door vet komt, wordt er vaak gedacht dat het komt door overgewicht of slechte voeding. Echter zal dit zeker niet de voornaamste reden kunnen zijn. De combinatie van factoren die een rol kunnen spelen zijn: erfelijkheid, leeftijd, geslacht en de dikte van de huid. Ook lees ik vaak dat hormonen van invloed kunnen zijn. Zo komt cellutitis het meest voor bij vrouwen na de pubertijd. Ik ben geen medicus, dus er zal vast nog veel meer over bekend zijn. Wat ik zelf altijd heel frustrerend vind is dat er geen eenduidige oorzaak of oplossing voor te vinden is.

Beaumetics CelluliteX

Een tijd geleden ontving ik meerdere producten om uit te testen van de webshop www.johnbeerens.com. Zo zat er ook dit middel tegen cellulitis bij. Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje sceptisch was over de werking. Ik heb namelijk vaker hele prijzige producten aangeschaft in de hoop er vanaf te komen en deze gaven soms helemaal geen resultaat.

Hoe werkt het

Beaumetics CelluliteX is een crème die speciaal ontwikkeld is, om de zichtbaarheid van cellulitis te verminderen. Het bevordert de collageen productie, versterkt het bindweefsel en verbetert de elasticiteit van de huid. Het advies is om de crème 12 dagen achter elkaar te gebruiken. Je kunt de aangedane huid er lichtjes mee insmeren en het vervolgens laten opdrogen.

De werking gaat van binnenuit. De actieve ingrediënten dringen zo diep mogelijk in de huid en geven een soort push-up effect. Dit houd in dat je huid er zichtbaar gladder en voelbaar steviger door wordt.

Ingrediënten:

20160915_230205.png

Mijn oordeel?

Wat ik erg fijn vind is dat Beaumetics naar mijn idee eerlijk is over wat de crème doet. Het belooft namelijk niet je cellulitis probleem te genezen of geheel op te lossen. Wat er in feite wordt beloofd is dat je huid er gladder er steviger van wordt. Met het gevolg dat je cellulitis minder zichtbaar word.

Inmiddels heb ik de crème 12 dagen gebruikt. Wat ik er van kan zeggen is dat mijn huid er zeker steviger door aanvoelt en er ook zichtbaar gladder door uitziet. Hierdoor is mijn cellulitis bijna niet meer zichtbaar. Ik heb een vrij diep putje en deze is zelfs iets minder zichtbaar. Mijn cellulitis is dus zeker niet verdwenen, maar dat had ik ook niet verwacht. Dat zou niet realistisch zijn. Wel ben ik al heel blij dat het op deze manier een stuk minder zichtbaar is geworden.

Vooral als voorbereiding op je bikini body vind ik dit echt een fijn product. Ik kan er in ieder geval heel onzeker door worden om met mijn putjes over het strand te moeten.

De crème is niet goedkoop, dus je moet er wel wat voor over hebben. Aan de andere kant vind ik hem wel de investering waard. Je hebt er maar een heel klein beetje van nodig per keer en mijn conclusie is dat hij zeker doet wat hij belooft. Dat mag ook wel voor die prijs;)Hij kost 94,00 euro en is te koop op de webshop van www.johnbeerens.com.

Je kunt hem ook direct vinden via: https://www.johnbeerens.com/beaumetics-cellulitex.html

Hebben jullie last van cellulitis?

Liefs,

Melike

 

23 thoughts on “Kun je iets doen tegen cellulitis? Review: Beaumetics CelluliteX

 • Reply Babs 16 september 2016 at 06:40

  Ik heb ook veel geprobeerd maar weinig werkt echt… ik denk dat flink masseren het beste werkt, stimuleren van de doorbloeding en dan is zo een speciale crème erbij natuurlijk heel fijn!

 • Reply zazazoobeauty 16 september 2016 at 10:39

  Ik vind het ook een heerlijk product!!

 • Reply Kim 16 september 2016 at 11:43

  Wat fijn dat het zo goed werkt! Zelf ben ik ook slank en op mijn kont en bovenbenen zie je wel wat als je mijn huid bij elkaar duwt (oké lekkere omschrijving dit haha).

 • Reply hillybillybeauty 16 september 2016 at 12:30

  Ik heb, net als Babs zegt, altijd gehoord dat regelmatig masseren en evt in combinatie met een bodyproduct ( al dan niet speciaal voor cellulite ) al voldoende moet zijn. Dit om de doorbloeding te stimuleren en de “vetophopingen” uiteen te drijven. Toen ik bij de parfumerie werkte 8 jaar lang, is er nog nooit 1 klant teruggekomen om een vervolg verpakking van een cellulite product te kopen. Ik zou zoiets wel willen testen en dan 1 been, en de andere been gewoon met een gewone bodylotion oid. Kijken of dat verschil maakt.

 • Reply Northflix 16 september 2016 at 12:41

  Wat fijn dat het werkt! Vaak stellen deze middelen toch teleur.
  Ik heb er last van, achter op mijn bovenbenen, maar niet heel storend of zo.
  Ik hoorde trouwens dat droogborstelen heel erg goed werkt.
  Je weet wel, met zo’n ouderwetse borstel.

  • Reply melikebeauty 19 september 2016 at 21:53

   Dat droogborstelen zie ik in meerdere comments voorbij komen, maar ik kan me er geen voorstelling bij maken. Ik zal het even googelen;)

 • Reply BellamyzBlogzThingz 16 september 2016 at 13:23

  Hey girl! Leuke Artikel!
  Nee, ik heb er zelf geen last van. (Althans nog niet) Maar zeker interessant om te lezen.
  Ik zal het zeker in mind houden voor anderen die ik ken die er maybe wel last van hebben.
  ThnQ for Sharing Girl! Defentily heel erg nuttig om te weten!

  Hugz, Miss B.?

 • Reply Mariska 16 september 2016 at 13:41

  Oh dat moet ik eens voor m’n benen gaan testen :’D vind m’n achter-boven-benen niet helemaal oké. Vind het sowieso helemaal top dat ze geen gekke overdreven beloftes doen en de werking klinkt ook fijn!

 • Reply Beauty45plus 16 september 2016 at 14:16

  Voor dit geld zou ik het echt laten staan, een creme kan nu eenmaal niet je cellulitis laten verdwijnen want dan had niemand meer cellulitis in de wereld. Geldt natuurlijk ook voor gezicht crèmes e.d. hoor.

 • Reply debbeautygoddessnl 16 september 2016 at 21:12

  Fijn dat dit product ons geen sprookjes belooft, helaas doen veel merken dat wel.. erin geloven is een 2e ;-).
  Ik heb zelf uiteraard ook last van cellulitus. Deels wellicht genetisch bepaald, maar deels ook mijn eigen schuld. Ik geloof zelf meer in gezond eten en meer sporten, daarmee krijg ik zeker een flink deel mee weg.Niet alles, maar dat accepteer ik.. Ik hoop dat ik de knop om kan zetten..

  • Reply melikebeauty 19 september 2016 at 21:54

   Ik denk dat dat ook echt helpt, sporten en gezond eten. Ik moet ook weer eens aan de slag;)

 • Reply The Fashion Mom 16 september 2016 at 21:37

  Ik heb ook last van cellulitis, maar eigenlijk trek ik het me niet zo hard aan. Ik gebruik al jaren de Body Tonic van Garnier en ben hier best tevreden over. Helemaal weg gaat het niet, maar ik voel toch wel wat verschil. Ooit heb ik eens een docu gezien over cellulitis en het meest effectieve (op lange termijn) zou veel water drinken in combinatie met sporten zijn. Eigenlijk twee dingen die ik te weinig doe, haha 🙂

  • Reply melikebeauty 19 september 2016 at 21:55

   Haha ik denk dat veel water en sporten waarschijnlijk ook heel goed helpt, maar ik ben net als jij. Ik doe het te weinig;)

 • Reply nicoleswereld 17 september 2016 at 14:37

  voor die prijs zou ik het niet willen proberen, ik vind het erg duur en een creme kan het niet laten verdwijnen

 • Reply Nienke 17 september 2016 at 16:56

  Leuk en interessant om te lezen! Ik heb het zelf (nog) niet.

 • Reply Susan 17 september 2016 at 18:31

  Oh wat fijn dat het werkt! Zeker een oplossing voor mensen die er last van hebben

 • Reply DisneyChicks.nl 18 september 2016 at 11:23

  Oh dat klinkt als een goede oplossing tegen cellulitis! En ja, het is een investering, maar wellicht ook dubbel en dwars waard.

 • Reply Dascha 18 september 2016 at 14:29

  Wat een mooie verpakking trouwens. Het klinkt wel heel goed. Misschien dat ik dit wel eens wil proberen!

  Love,
  Dascha

 • Reply Kirsty 18 september 2016 at 15:24

  Ik ben zelf ook slank en heb er helaas ook last van, denk ook dat er maar enkele lucky vrouwen zijn die er geen last van hebben. Heel onzeker ben ik er niet over, omdat het niet heel erg opvalt, maar ergens zou ik dit wel willen proberen. Alleen die prijs!

  • Reply melikebeauty 19 september 2016 at 21:56

   Ik denk dat er ook maar weinig Lucky vrouwen zijn die het niet hebben!

 • Reply Sofie Katelijne 18 september 2016 at 17:27

  Heb er zelf ook last van maar heb al zooooveel producten gebruikt dat ik er persoonlijk niet zoveel vertrouwen meer in heb 🙁

 • Reply annagerriee 19 september 2016 at 10:06

  Voor bijna honderd euro last ik ‘m wel staan! Panniculose hoort erbij denk ik dan maar haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *