Hebben jullie wel eens gehoord van CBD olie? Blog event georganiseerd door The Pure Factor en De Winkel Van Jan.

Afgelopen zaterdag was ik uitgenodigd door mijn lieve collega blogger Claudia Struijk van Beautytag voor een mini blog event. Dit werd georganiseerd door The Pure Factory en De Winkel Van Jan. Het leek mij ontzettend interessant en leuk om bij te wonen, dus reisde ik af naar Groningen waar het gehouden werd. Het event stond in het teken van CBD olie. Voor degenen die niet weten wat dit is, het is olie gemaakt van wiet! Dit zou goed zijn voor meerdere kwaaltjes en ik ben hier al heel lang benieuwd naar.

Het klinkt misschien een beetje vreemd dat ik al langere tijd benieuwd was naar canabis olie. Toch is dat het naar mijn idee niet. Vooral als je weet wat ik weet. Ik heb door de jaren heen vaak documentaires gezien over hoe canabis toegepast zou kunnen worden in de medicijnen industrie. Zo is er zelf bewijs dat het kankercellen kapot maakt. Dit is natuurlijk niet de joint die je in de koffieshop koopt;) Het zijn bepaalde stoffen die je kunt vinden in canabis die een bijzondere werking zouden hebben. Dit zijn cannabinoïden en dat zit veelvuldig in CBD olie.

The Pure Factor

wp-1473882370221.jpg

Het blog event begon met een presentatie van Walter Van Der Spek over de CBD olie. Hij is een van de drie eigenaren van het bedrijf The Pure Factor. Walter komt zelf oorspronkelijk uit de reclame wereld en is al een tijd bezig als zelfstandige. Een aantal maanden geleden heeft hij zijn krachten gebundeld met twee andere ondernemers en zo begon The Pure Factor. Het motto van het bedrijf is ‘Just be you’. Het staat voor puur en oprecht zijn met passie voor hun producten. De producten worden geproduceerd met respect voor de natuur en er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën. De hennep die gebruikt wordt is geteeld op een boerderij in Groningen. Als je nieuwsgierig bent neem dan zeker even een kijkje op de website! Dit kun je vinden op www.thepurefactor.nl

Het was erg leuk en interessant om uitleg van hem te krijgen over CBD olie. Zo liet hij ons eerst een soort brainstorm doen over waar we allemaal dachten bij canabis. Natuurlijk is een van de meest logische associaties blowen.

wp-1473882232049.jpg

We leerden vervolgens dat CBD olie eigenlijk niks met blowen te maken had. Je wordt er namelijk niet high van. Doordat we wiet vandaag de dag toch wel het meest kennen van blowen, worden er vaak negatieve associaties mee gemaakt. Echter is wiet een plant dat al eeuwen juist voor medische doeleinden wordt gebruikt. Het gedeelte waar je high van wordt is THC. Doordat het percentage thc in de industriële hennep die gebruikt wordt echt minimaal is, is de kans op high worden eigenlijk nihil.

The Pure Factor brengt de positieve eigenschappen van canabis, die eigenlijk al eeuwen bekend zijn naar mijn idee weer een beetje terug. Zo hebben ze CBD olie ontwikkeld dat je kan helpen met meerdere gezondheidsklachten. Ik zal even een paar voordelen noemen:

• Het remmen van ontstekingen

• Spier- en gewrichtspijnen

• Pijnbestrijding in het algemeen

• Verbetering van bloedvaten

• Geheugenondersteuning

• Huidaandoeningen zoals eczeem en of onrustige huid

• Gewichtsproblemen

• Spanning en stressgevoelens

• Menstruatiepijnen

• Slaapstoornissen zoals slecht inslapen • Verbetert de vitaliteit van huid • Het functioneren van het spijsverteringssysteem

En zo zijn er nog meer voordelen.

Naast de leuke presentatie over CBD olie was er nog iets heel leuks op het event. Dit was namelijk heerlijk eten!

De Winkel Van Jan

Het event werd gehouden in Groningen bij De Winkel van Jan aan de Jan Lutmastraat. Ik was hier zelf nog nooit geweest, maar ik was er wel heel benieuwd naar. Eigenaresse Marjan heeft ons echt verwent! Ze kwam de een na de andere heerlijke versnapering brengen.

Ik vind de Winkel Van Jan een geweldig concept en ik vind het heel erg jammer dat het voor mij niet dichter in de buurt is. Je kunt er namelijk iedere dag vers gemaakte gerechten afhalen. Gezonde lekkere gerechten met verse ingrediënten. Daarnaast is al het vlees dat Marjan gebruikt biologisch. Een super gezonde afhaaloptie dus voor als je zelf even niet wil of kan koken. Ook kun je Marjan je catering laten verzorgen.

Ik ben zelf vaak laat thuis en een gezonde afhaal mag van mij wel in elke stad neergezet worden. Als je in Groningen woont is het echt een aanrader! Kijk voor meer informatie op: http://www.winkel-van-jan.nl/.

Gezellig!

Zoals jullie waarschijnlijk al wel doorhadden heb ik echt een leuke dag gehad. Ik heb veel geleerd, gegeten en gelachen! Ik vond het ook super leuk weer een wat collega bloggers offline te ontmoeten. Zo waren uiteraard Claudia van Beautytag, Tatiana van Blogenbeauty, Anna Gerrie van Beautyonthefarm, Kim van Kimbuining en Yvonne van Kidzblogger ook aanwezig. Ik vond het echt super gezellig dames!

wp-1473882370220.jpg

Goodies

Uiteraard kreeg ik ook een goodybag mee. Zo heb ik twee flesjes CBD olie meegekregen die ik de komende tijd uitgebreid ga testen. Hier komt dus binnenkort nog een uitgebreide review van. Daarnaast zat er een heerlijk zelfgemaakt flesje limonade in van het merk ZZIPáSYRUP, een biologisch olijfolietje en een kruidenmix voor de olie.

wp-1473882232324.jpg

Hebben jullie wel eens gehoord van CBD olie?

Liefs,

Melike

 

11 thoughts on “Hebben jullie wel eens gehoord van CBD olie? Blog event georganiseerd door The Pure Factor en De Winkel Van Jan.

 • Reply zazazoobeauty 14 september 2016 at 21:11

  Wat ziet het er allemaal leuk en gezellig uit! Ik had er nog nooit van gehoord.

 • Reply Babs 14 september 2016 at 21:13

  Wat een leuke dag hebben jullie gehad en super georganiseerd van Claudia. Dit zijn zulke leuke initiatieven.
  Jullie zijn heerlijk in de watten gelegd en wat een leuke winkel, van mij mogen dit soort winkels overal zijn. Terug naar het verse spul, kleinschalig, nog tijd voor een praatje en niet in een rij met je winkelkar.
  Ik heb een CBD olie ook gebruikt maar bij mij had het niet veel effect… ik wijt dat aan de zware pijnstillers die ik al slik. Maar ik weet zeker voor mensen die een paracetamol al als een medicijn zien (ik slik ze als snoep) dat die olie zeker werkt!
  Leuk verslag!

 • Reply Miss 14 september 2016 at 21:38

  Nog nooit van gehoord! Maar zo te zien hebben jullie we een tof event gehad! Leuk verslag!

 • Reply Susan 15 september 2016 at 06:47

  Ik heb er nog nooit van gehoord! Ziet er uit als een heel gezellig event

 • Reply ikhouvanbeautynl 15 september 2016 at 09:48

  Ziet er uit als een hele leuke middag! Ik ken de olie vie de website van Claudia. Heb hier nog een flesje liggen, maar mag het nu niet gebruiken ivm mijn zwangerschap. Maar het flesje gaat naar een vriendin die er denk ik baat bij gaat hebben. Ben benieuwd hoe het jou gaat bevallen!

 • Reply janadw 15 september 2016 at 15:34

  Ziet er een heel gezellig evenement uit!

 • Reply Marieke 15 september 2016 at 16:49

  Ik ken het! Nou ja, dit merk dan niet, maar ik werk bij een online drogisterij en wij hebben ook CBD olie in het assortiment. Zelf heb ik het nog niet gebruikt. Ben benieuwd naar je ervaringen!

 • Reply Kirsty 15 september 2016 at 17:50

  Klinkt als een heel leuk event! CBD olie zelf zou ik ook nog wel een keer willen proberen, dat heb ik nog niet getest, maar wel producten waarin cannabis in verwerkt zit en waar je gelukkig ook niet high van wordt haha.

 • Reply debbeautygoddessnl 16 september 2016 at 08:38

  Ziet eruit als een geslaagd en goed verzorgd event. Leuk ook om helemaal in het Hoge Noorden medebloggers te ontmoeten en iets bijzonders als CBD olie te ontdekken. Ik ben heel benieuwd naar jouw bevindingen. The Body shop heeft ook een Hemp lijn waarvan ik de handcrème heb geprobeerd. Helaas beviel het me niet goed, dit lag vooral aan de sterke geur. Ik kan de geur van hennep niet zo waarderen dus ik ben benieuwd hoe de CBD ruikt en of de geur storend is.

 • Reply The Fashion Mom 16 september 2016 at 21:28

  Wat leuk dat je naar dit event mocht! Het zag er gezellig uit 🙂 Ik had ook al wel gehoord dat cannabis gebruikt werd tegen bepaalde gezondheidsklachten. Ik ben benieuwd naar je review!

 • Reply beautytag 24 september 2016 at 08:04

  Wat een leuk verslag lieverd. Dankjewel voor je link. Heel lief. Vind het erg gezellig dat je erbij was! Ben ook erg benieuwd naar je ervaringen met de CBD olie. Hopelijk zie ik je snel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *