Review: Nuxe Crème Prodigieuse Enrichie en Eau de mousse micellaire met rozenblaadjes

Nuxe staat al heel lang op mijn wishlist, dus toen ik het merk tegenkwam op het vliegveld kon ik het niet meer weerstaan. Na meerdere producten te hebben bekeken heb ik met moeite een keuze gemaakt. Er waren namelijk zoveel producten die mij heel erg fijn leken! Zo heb ik natuurlijk de voor sommigen bekende Huile Prodigieuze meegenomen en deze twee huid verzorging producten. Ik was heel erg benieuwd!

Inmiddels zijn beide producten bijna helemaal op. Dat is een goed teken dus! Het leek mij het perfecte moment om er een review over te schrijven. Wat ik uiteindelijk  heb gekocht, is de Nuxe Crème Prodigieuse Enrichie en de Eau de mousse micellaire.

Nuxe

Niet iedereen zal dit merk kennen. Het is namelijk niet overal te koop in de reguliere drogisterijen. Wel heb ik gezien dat er meerdere online webshops zijn waar je de producten moeiteloos kunt bestellen. Nuxe is een Frans merk dat geïnspireerd is door de kracht van planten. Het produceert luxe producten voor de huid die toch betaalbaar zijn.

Nuxe Crème Prodigieuse Enrichie 

Dit is een verzorgende crème voor dagelijks gebruik. Hij verminderd zichtbare dagelijkse vermoeidheid en stress op je huid. Dit is een belangrijke oorzaak van huidveroudering. Verder hydrateert en voedt hij de droge huid.

Ingrediënten:

Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Dimethicone, Octyldecyl Myristate, Arachidyl Alcohol, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycol Palmitate, Sodium Stearoyl Lactylate, Behenyl Alcohol, Hydroxyethyl Acrylates/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Parfum (Fragrance), Theobroma Cacao (Cocoa) Extract, Tocopherol, Butylene Glycol, Arachidyl Glucoside, Phenoxyethanol, Gluconolactone, Sodium Benzoate, Tetrasodium EDTA, 1.2- Hexabediol, Caprylyl Glycol, Pelysorbate 60, Sodbitan Isostearate, Sodium Hydroxide, Theobroma Cacao (Cocoa) Leaf Cell Extract, Calcium Gluconate, Ageratum Conyzoides Leaf Extract, Tropolone, Limonium Narbonense Flower/Leaf/Stem Extract, Benzyl Salicylate, Linalool, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Benzyl Alcohol, Isoeugenol.

Ik heb een heel druk leven, en dit kan ik soms heel goed zien aan mijn huid. Soms baal ik er echt van als ik ’s ochtends in de spiegel kijk. Ook is mijn huid extreem droog en gevoelig, dus heb ik vaak onrustige plekjes. Dat is natuurlijk de reden waarom ik deze  crème heb gekocht. Ik was heel benieuwd of hij goed zou werken.

Ik heb de tube nu bijna helemaal op gemaakt, dus dat betekent dat ik er heel erg tevreden over ben. Ik heb hem sinds de eerste keer gebruik niet meer laten liggen. Hij is heel erg fijn. De structuur van de crème voelt rijk aan en trekt snel in. Daarnaast blijft mijn huid de hele dag fijn aanvoelen. Ik kan duidelijk merken dat mijn huid door deze crème gehydrateerd blijft. Ook zie ik er na het aanbrengen meteen een stuk frisser uit. Echt een aanrader dus als je een droog gevoelig huidje hebt! Een nadeel vind ik wel dat er parfum in zit, ik heb altijd liever zonder.  Hij ruikt hierdoor wel heel lekker en ik kreeg er geen irritaties van. Hij kost rond de 19,95 voor 30 ml.

Nuxe Eau de mousse micellaire met rozenblaadjes 

Dit is een reinigende mouse voor de gevoelige en gemengde huid. Hij is zeep en parabenen vrij. Van micellaire water heb ik natuurlijk al veel gehoord, maar micellaire mousse nog niet. Dat is de reden dat ik dit wel even moest testen. Daarnaast weet ik dat rozenwater een heel fijn effect heeft op de huid, dus dat maakte dit product voor mij nog interessanter. De combinatie klonk bijna perfect.

Ingrediënten: Aqua, Rosa Damascena FLower Water, Disodium Cocoyl Glutamate, Sodium Lauryl Sulfate, Parfum (Fragrance), Glycerin, Sodium Lauryl Glucose Carboxylate, Sodium Cottonseedamphoacetate, Lauryl Glucoside, Benzyl Alcohol, Citric Acid, Capryloyl Glyine, Sodium Cocoyl Glutamate, Sodium Hydroxide, 1.2 Hexanediol, Caprylyl Glycol, Allantoin, Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Tetrasodium EDTA, Dehydroacetic Acid, Sorbic Acid, Tropolone.

Ik vind hem niet perfect wat betreft de ingrediënten. Zo bevat hij parfum en sls. Toch heb ik ook hier niks van gemerkt met mijn gevoelige huid. Ook deze is bijna op en ik ben al lichtelijk in paniek hierdoor. Wat ik vooral heel erg fijn vind aan deze mouse is dat mijn huid na gebruik nog heel zacht aanvoelt. Met sommige reinigende producten vind ik het altijd heel vervelend dat mijn huid meteen trekkerig voelt. Ook reinigt hij ontzettend goed. Zelfs mijn oog mak-up wordt zonder moeite volledig verwijderd. Zeker een aanrader als je een reiniger zoekt die makkelijk in gebruik is, niet uitdroogt en zelfs make-up verwijderd. Hij kost rond de 16,50 euro voor 200 ml.

Heb jij wel eens iets van Nuxe geprobeerd?

Liefs,

Melike

13 thoughts on “Review: Nuxe Crème Prodigieuse Enrichie en Eau de mousse micellaire met rozenblaadjes

  • Reply Nelleke 12 september 2016 at 07:29

    Hey Melike!

    Leuk dit steeds van je te lezen!
    Je zou eens de producten van Cenzaa kunnen proberen.
    Ik en door mij een aantal andere vriendinnen zijn er super blij mee!
    Je huid wordt er echt mooi door. Poriën kleiner en sinds ik deze producten gebruik heb ik geen trekkerige droge huid meer. Daar waar ik na wassen meteen crème nodig had is dat nu niet meer het geval (tuurlijk doe ik die op alleen gevoel is er niet van shit trekt snel crème op).
    Het is te koop online alleen heb ik het zelf via mijn schoonheidsspecialist.
    Is een Nederlands product.
    http://Www.cenzaa.nl

    Ben benieuwd of het je aanspreekt!

    Groetjes Nelleke

  • Reply zazazoobeauty 12 september 2016 at 07:53

    Dit merk ken ik nog niet, klinkt heel goed!

  • Reply Babs 12 september 2016 at 08:08

    Ik heb de after sun van Nuxe en die ruikt geweldig lekker! Bijzonder dat deze mousse niet uitdroogt! Dat zie je vaak met een mousse. Ik vind een mousse altijd heel fijn, ik heb altijd het gevoel dat mijn huid veel schoner wordt.
    De crème doet mij denken aan die van Embryolisse, die is ook zo zacht. Ook wel de crème die visagisten gebruiken. Helemaal top, je hebt een goede keus gemaakt op het vliegveld!

  • Reply Mariska 12 september 2016 at 08:23

    Ik kende het nog niet maar het spreekt me wel meteen aan :O vooral mousse, dat soort dingen vind ik zo lekker! En de geur spreekt me ook wel aan 😀

  • Reply debbeautygoddessnl 12 september 2016 at 11:54

    Wat een mooie en duidelijke foto’s heb je gemaakt. Het notitie boekje vind ik trouwens super cute!

    Ik ken Nuxe wel van naam, maar ik heb er nog geen ervaring mee. Goed dat je op het vliegveld je slag hebt geslagen! Zou ik ook gedaan hebben ;-). Het lijken mij beide fijne producten, maar vanwege de toevoeging van parfum en sls zou ik ze persoonlijk niet op mijn gevoelige huid durven proberen. Jammer dat deze stoffen erin zitten want verder lijken het me verder heerlijke producten, vooral de Eau de mousse micellaire met rozenblaadjes.

  • Reply hillybillybeauty 12 september 2016 at 14:30

    Ik ken het alleen van naam. Het doet mij een beetje aan Clarins denken, ook qua uitstraling. Klinkt mij erg prettig deze producten.

  • Reply Beauty45plus 12 september 2016 at 19:12

    Ik heb er wel van gehoord maar nog nooit gebruikt. Het klinkt goed en zoals je zegt als het al bijna op is dan werkt het fijn.

  • Reply Susan 13 september 2016 at 06:55

    Ik kende het merk nog niet.. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt!

  • Reply Miss 13 september 2016 at 16:31

    Die crème heb ik ook gebruikt en vind ik ook echt super fijn! Jammer van wat er in de remover zit, maar voor de rest klinkt deze enorm goed!

  • Reply The Fashion Mom 13 september 2016 at 20:09

    Dat boekje is zo schattig, hihi 🙂 Nuxe staat ook op mijn verlanglijstje om eens te proberen. Je hebt me nu wel nieuwsgierig gemaakt! Denk dat ik er ook eens iets van ga aanschaffen 🙂

  • Reply Kim 13 september 2016 at 22:10

    Wat een mooie foto met dat boekje erbij 🙂 Ik kende het merk nog niet, maar ik ben ook juist op zoek naar iets voor een erg vette huid!

  • Reply Rebecca Denise 15 september 2016 at 11:18

    Dit is zeker een merk dat ik nog niet ken! Het klinkt wel goed, maar qua makeupremover gebruik ik al zeker 8 jaar hetzelfde product. Ben niet van plan iets anders te gaan gebruiken hihi.

  • Reply beautytag 24 september 2016 at 08:07

    Ik gebruik al jaren de huidolie van Nuxe en wat je wat zo grappig is het is mijn meest gelezen artikel op mijn blog. Terwijl ik deze review al een jaar geleden heb geschreven. Mijn vriendin zweert ook bij de huidverzorging van Nuxe. Mooie hoofdfoto!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *