DIY: Matcha thee gezichtsmakser

Matcha Late is een van mijn favoriete drankjes. Dit is een late machiato gemaakt met groene thee poeder. Je zult het groene drankje vast wel eens voorbij hebben zien komen op instagram. Naar mijn idee was het een tijdje echt een hype. Afgelopen zondag had ik zin om weer eens een diy te doen. Na meerdere opties te hebben bedacht kwam ik op het idee een matcha thee gezichtsmaskertje proberen te maken.

Wat is matcha poeder?

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Het is in Japan bekend als een eeuwenoud medicijn dat vroeger alleen door de Keizer en zij Elite gedronken kon worden. Vandaag de dag is het het drinken van de thee nog steeds een belangrijk onderdeel van de Japanse cultuur.

De thee wordt verbouwd op een speciale manier. Vier weken voor de oogst wordt het afgedekt met donkere zeildoeken. Zo krijgt de thee bijna geen zonlicht en dit zorgt er voor dat de plant intensief veel chlorofyl aanmaakt. De aanmaak van chlorofyl zorgt ervoor dat de blaadjes extreem veel aminozuren bevatten. Ook zorgt dit ervoor dat de thee zo groen wordt.

Veel foody’s zien het dan ook als een superfood. Het is extreem rijk aan aminozuren, antioxidanten, voedingsvezels, mineralen, vitaminen en eiwitten.

Het zou bijvoorbeeld stress verminderen, cholesterol verlagen, het lichaam ontgiften, het immuunsysteem versterken en je stofwisseling stimuleren bij inname.

De werking is vergelijkbaar, met gewone groene thee maar dan veel krachtiger.

Wat kan het voor je huid doen?

Een masker van matcha thee zou de volgende voordelen hebben:

 • Je huid wordt elastischer
 • Je tint wordt egaler
 • Het is ontstekingsremmend
 • Je huid wordt diep gereinigd

Hoe maak je het?

Het kon bijna niet simpeler. Ik heb een theelepeltje biologische kokosolie gemengd met een theelepetje matcha poeder. Vervolgens heb ik dit uitgesmeerd over mijn gezicht en 15 minuten laten zitten.

Waar je wel even op moet letten is dat hij wel kan gaan druppen. Kokosolie is natuurlijk vloeibaar en hoe warmer het wordt hoe dunner het wordt. Ik had hier niet goed over nagedacht, waardoor ik wel wat groene vlekken heb gekregen op mijn kleding. Doe dus zeker even een servetje onder je kin. Je kunt het als het goed is ook een beetje zien op de foto;)

Waarom ik kokos olie heb gebruikt is, omdat ook de kokos olie aanzienlijk veel goeds voor je huid kan doen. Wellicht heb je ooit mijn blog gelezen over het reinigen van je gezicht met biologische kokos olie van de Aldi. Zo niet, dan kun je hem hier nog even lezen: https://melikebeauty.com/2016/03/10/aldi-file-biologische-cocosolie-om-mee-te-koken-je-gezicht-schoonmaken/

Je kunt het masker uiteraard ook maken met yoghurt of andere natuurlijke ingrediënten die goed zijn voor je huid.

Resultaat?

Het resultaat was heel erg fijn. Na het wassen van mijn gezicht voelde mijn huid heerlijk aan. Wat ik nog wel het beste vond aan het resultaat, was dat mijn huid er een stuk stralender uit zag. Ook gedurende de rest van de dag voelde mijn gezicht een stuk zachter en prettiger aan. Mijn huid is op dit moment heel erg droog en het masker voelde echt als een oppepper. Zelfs in de dagen erna merkte ik een aanzienlijk verschil in hoe mijn huid aanvoelde. Ik ben benieuwd wat het effect bij vaker gebruik zal zijn!

Matcha poeder is verkrijgbaar in meerdere gezondheidswinkels.

Heb jij wel eens van matcha poeder gehoord?

Liefs,

Melike

 

 

27 thoughts on “DIY: Matcha thee gezichtsmakser

 • Reply zazazoobeauty 21 september 2016 at 06:47

  Ik heb er dus nog nooit van gehoord haha ? Weer wat geleerd!!

 • Reply Babs 21 september 2016 at 07:21

  Wat apart om daar een masker van te maken. Ik heb het een keer gekocht, maar vond de thee zo bitter. Nu vraag ik mij af waar ik het gelaten heb, want ik zou er ook een masker van kunnen maken, leuk!

  • Reply melikebeauty 23 september 2016 at 21:33

   Ik vind het ook niet zo lekker als thee, maar wel met melk schuim;) Hoop dat je hem terug vindt hihi

 • Reply debbeautygoddessnl 21 september 2016 at 15:37

  Ik heb hier ook nooit van gehoord! Dus weer wat van je geleerd. Dat het gelijk fijne resultaten oplevert voor je huid klinkt super goed. Ik ben zelf niet zo’n DYI-er om eerlijk te zijn *kuch* (te druk, te weinig geduld: je kent het wel ;-)) , maar voor deze zou ik mijn hand niet omdraaien.

  • Reply melikebeauty 23 september 2016 at 21:34

   Ik snap het wel hoor, dit is voor mij ook een beetje hoe ver ik ga met een DIY haha. Ik vind dat een DIY gewoon makkelijk en leuk moet zijn;)

 • Reply Beauty45plus 21 september 2016 at 18:31

  Ik zou dus van top tot teen onder zitten en hou het liever bij een sheetmask. Ik geloof zeker dat het wel een goede oppepper voor je huid is.

 • Reply Miss 21 september 2016 at 20:18

  Mmm, je maakt me benieuwd nu wil ik dit ook wel eens proberen as gezichtsmasker! Leuke tip!

 • Reply The Fashion Mom 21 september 2016 at 20:20

  Geweldig hoe je dit maakt! Ik drink graag groene thee, maar over matcha poeder had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Moest even lachen met hoe je zei om een servetje onder je kin te doen, hihi 🙂

  • Reply melikebeauty 23 september 2016 at 21:35

   Haha ja zo stom, ik zat er al helemaal onder toen ik er aan dacht!

 • Reply Bianca 21 september 2016 at 20:35

  Ik hou van maskertjes en deze kende ik nog niet, leuk om eens te gaan proberen x

 • Reply Anna 22 september 2016 at 10:36

  Ik heb er wel eens van gehoord, maar ik was niet bekend met de voordelen ervan. Ik wil dit nu zeker proberen. Eens even zien waar ik het kan kopen bij mij in de buurt. Leuk artikel?

  • Reply melikebeauty 23 september 2016 at 21:36

   Leuk! Bij De Tuinen en de meeste bio winkels vind je het wel;)

 • Reply Nienke 22 september 2016 at 10:56

  Oh wat leuk, dit ga ik eens maken!

 • Reply elisabethsmusthaves 22 september 2016 at 16:16

  Nog nooit van gehoord.. Ziet er apart uit <3

 • Reply hillybillybeauty 22 september 2016 at 17:01

  Ik kende dit ook niet! Zo leer ik nog eens wat…hihi

 • Reply ikhouvanbeautynl 22 september 2016 at 19:47

  Wat goed dat het zo goed werkt! Mooie maskerfoto ook 🙂

 • Reply demikloosterman 23 september 2016 at 07:45

  Klinkt apart, maar wel heel fijn! Misschien ga ik het ook een keer proberen!

 • Reply dedotties 23 september 2016 at 16:14

  Eigenlijk had ik hier nog nooit iets over gehoord, maar wat een goed resultaat! Lijkt me het proberen waard.

 • Reply annagerriee 23 september 2016 at 19:25

  Leuk! Heb alweer helemaal zin in dat ijs, haha.

 • Reply Claudia 24 september 2016 at 07:58

  Jaaaa dat heerlijke ijs wat we geproefd hebben, die vond ik echt lekker. Nou dan spreekt mij dit ook aan hahahaha. Erg crea bea Melike. Leuk hoor!

 • Reply Kirsty 24 september 2016 at 12:33

  Klinkt heel goed zeg! Ik zou dit ook wel eens willen proberen.

 • Reply Rebecca Denise 24 september 2016 at 17:39

  Oeh volgens mij heb ik dit nog thuis liggen bij mijn moeder!
  Klinkt goed en ben erg benieuwd!

 • Reply Susan 25 september 2016 at 06:59

  Wat een leuke DIY zeg! Het resultaat klinkt goed, dus misschien ga ik het poeder eens kopen om het masker te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *