Olie voor je gezicht? Review: Madara Radiant Energy Organic Facial Oil

Een perfecte huid, dat wil iedereen denk ik! Ik heb hem niet en ik kan soms echt geobsedeerd raken als ik een vrouw zie die het wel heeft. Zacht, egaal en stralend. Dat zijn denk ik wel de drie doelen;). Er zijn maar weinig vrouwen die dit zonder moeite hebben en daarom ben ik heel blij dat er zoveel mooie producten zijn die hierbij kunnen helpen.

Ik test er misschien wel wat meer dan een gemiddeld persoon, maar anders zou ik ook geen beauty blog zijn begonnen. Ik ben zo blij dat ik door het bloggen juist heel veel nieuwe merken heb kunnen ontdekken en het merk Madara is tot nu toe echt een van mijn favorieten geworden. Onlangs mocht weer een leuk product van ze proberen en dat kon ik natuurlijk niet weerstaan;).

Producten van Madara

Alle producten die ik tot nu toe van ze heb gehad waren gewoon heel erg fijn en effectief. Daardoor ben ik ook echt in het merk gaan geloven. Als je mijn blog al langer volgt weet je dat ik hier al vaker over heb geschreven. In mijn vorige blog had ik twee maskers getest. Wil je die nog even terug lezen? Klik dan hier Masker momentje!

De oorsprong van het merk Madara ligt in Letland. Een land waar ik niet zo heel vaak van gehoord heb, behalve misschien tijdens het songfestival? Toen ik er meer over las realiseerde ik mij echter hoe bijzonder het was. Het land bestaat vandaag de dag nog steeds voor 60% uit bos. De ingrediënten die Madara gebruikt voor haar producten zijn dan ook volledig natuurlijk en voornamelijk biologisch. Ik vind het zelf altijd ontzettend fijn als producten die ik gebruik zo natuurlijk mogelijk zijn. Wil je meer producten van het merk zien? Kijk dan even op: Madaracosmetics.nl

Wat testte ik dit keer?

 

Ik wil al heel lang een fijne olie voor mijn gezichtshuid. Echter merk ik dat dit niet altijd even makkelijk is. Van veel oliën krijg ik namelijk irritaties en ik weet eigenlijk niet waarom. Mijn huid is sowieso heel gevoelig en ik heb eczeem. De behoefte aan een olie voor mijn huid komt voort uit het feit dat ik een enorm droge trekkerige huid heb en iets vettigs aanbrengen kan daarom heel fijn aanvoelen. Madara heeft speciale olie voor je gezicht en was ik zo benieuwd of deze eindelijk geen irritatie zou geven!

Radiant Energy Organic Facial Oil

Dit is de olie die ik graag wilde testen. In de eerste instantie, omdat de naam alleen al zo goed klonk! Mijn huid is enorm dof op het moment door het winterse weer;).

Het is een olie elixer die bestaat uit 9 droge oliën. Hij hydrateert, beschermt en neutraliseert de gevolgen van stress met als belangrijkste resultaat een jeugdige frisse uitstraling.  De belangrijkste werkzame stoffen zijn:

  • Cranberry, bergframboos en bosbessen, deze vruchten bevatten veel antioxidanten en zorgen voor bescherming van je huid.
  • Olie dat verkregen is uit zaden van bramen, peterselie en zwarte komijn vitaliseren je huid.
  • Jojoba, pompoenzaad en borage laten je huid zijdezacht aanvoelem.

De olie is speciaal geschikt voor een doffe, vermoeide huid met een gebrek aan glans. Het verbeterd de elasticiteit en stevigheid en het gaat de eerste tekenen van huidveroudering tegen.

Ingrediënten:

Simmondsia Chinensis Decyl Cocoate Cloudberry Aroma Borage Parsley Tocopherol Pumpkin Black Cumin Blackberry Cranberry Blueberry Citral Limonene Linalool Citronellol Geraniol                                                                                                                                                                                                           

Mijn ervaring?

Ik heb de olie nu een aantal weken gebruikt en je kunt hem op meerdere manieren toepassen. Zo kun je een paar druppeltjes mengen in je gewone dag-of nachtcrème of de olie in zijn pure vorm op je gezicht aanbrengen. Ik heb er zelf voor gekozen om hem elke avond voor het slapen puur aan te brengen. De reden daarvoor is dat ik heel benieuwd was hoe ik er dan in de ochtend uit zou zien. Het liefst fris en stralend natuurlijk!

Ondanks dat ik het product zelf heel graag wilde testen, was ik er ook een beetje bang voor. Als mijn huid namelijk eenmaal geïrriteerd is, kan het heel lang duren voordat dit weer hersteld is. Dat was dan ook het eerste waar ik op lette! Na het aanbrengen voelde ik niks vervelends en ook gedurende de nacht niet. Verder is mijn huid ook totaal niet geïrriteerd geraakt en dat was echt een opluchting! Dit is de eerste olie die ik gebruik voor mijn gezicht die echt helemaal goed gaat wat dat betreft.

Het flesje is van glas en je kunt de olie makkelijk doseren met een pipetje. Dat het van glas is vind ik meteen een pluspunt. Plastic hoeft niet altijd slecht te zijn, maar het kan wel slechte stoffen bevatten als bpa. Met glas is dit risico totaal niet aanwezig.

Je vraagt je vast af wat het verder deed, behalve mijn huid niet irriteren? Het is eigenlijk heel simpel. Mijn huid voelt in de ochtend heel zacht en aangenaam aan en de missie om fris en stralend wakker te worden is ook geslaagd. Vooral na een paar dagen merkte ik echt verschil en nu na een paar weken nog meer. Het product doet wat het beweerd en dat is altijd heel bijzonder vind ik. Wat ook heel fijn is dat het niet vettig aanvoelt nadat het intrekt. Dit is een kenmerk van droge oliën en daarom worden ze ook zo genoemd.

De geur van de olie vond ik ook wel grappig. Hij deed mij namelijk denken aan iets van vroeger. Mijn moeder smeerde mijn huid namelijk altijd in met een soort kruidige olie als ik veel last van eczeem had. Daar deed deze geur mij echt aan denken. Hij is een beetje kruidig en fris! Wellicht is de substantie vergelijkbaar, maar daar zal ik nooit meer achter komen. Mijn moeder weet helaas zelf niet meer wat ze toen gebruikte. Door deze geur naar vroeger is de olie wel heel speciaal voor mij geworden. Een geur naar een mooie herinnering in een mooi product.

De olie kun je hier nog even bekijken: Radiant Energy Organic Facial Oil

Gebruik jij wel eens olie voor je huid?

Liefs,

Melike

4 thoughts on “Olie voor je gezicht? Review: Madara Radiant Energy Organic Facial Oil

  • Reply jeapiebel 2 maart 2017 at 09:20

    Bijzonder altijd he dat een geur je herinnering toch goed oproept. 🙂 Je geeft goede informatie over het product en bedrijf.

  • Reply Anna Gerrie 4 maart 2017 at 22:26

    Wat een mooi merk, ook de verpakking en filosofie achter dit merk spreekt mij aan. Wat grappig dat het hetzelfde ruikt als iets van vroeger, dat maakt het toch een stuk specialer.

  • Reply Deb 6 maart 2017 at 19:07

    Lijkt me een fijne gezichtsolie. Ik gebruik sinds een aantal maanden ook olie voor mijn gezicht en dat bevalt echt heel goed. Grappig en tegelijkertijd bijzonder dat de geur bij jou een fijne en nostalgische herinnering oproept.

  • Reply The Fashion Mom 6 maart 2017 at 20:07

    Oei oei, dit merk kende ik ook al niet. Ik moet mij er dringend wat meer in verdiepen haha. Een olie voor mijn huid gebruik ik niet meteen omdt ik dan last van puistjes ga krijgen denk ik. Geen idee of dit hier iets mee te maken heeft haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *