Hey de winter is nog niet voorbij! Review: La Roche-Posay Hydraphase Intens Rijk

Overal zie ik al lente kleding en producten. Ik krijg er zelf ook lente kriebels van, maar we zijn er natuurlijk nog niet. Mijn huid vindt dat ook niet. Daarom blijf ik behoefte hebben aan lekkere rijke crèmes.

Van het merk La Roche-Posay had ik eigenlijk nog niet eerder een crème voor mijn gezicht gebruikt. Wel was ik er altijd heel nieuwsgierig naar, aangezien dit merk al heel lang bestaat en bekend is om haar goede werking. Vooral als het gaat om een gevoelige huid of een huid met problemen. Het motto van het merk is: ‘Een beter leven voor een gevoelige huid’. Dat spreekt mij heel erg aan, doordat ik zelf een gevoelige naar eczeem neigende huid heb. Op hun eigen website staan veel goede tips en producten. Mocht je benieuwd zijn, zou ik zeker even een kijkje nemen op de website Laroche-Posay.nl

Voor mijn eczeem huid heb ik eerder een aantal producten getest van het merk. Dit was voor het lichaam. Mocht je zelf last hebben van eczeem, kun je die blog hier nog even teruglezen: La Roche-Posay Lipikar

La Roche-Posay Hydraphase

Dit is een gezichts crème lijn van La Roche-Posay die speciaal gericht is op hydratatie. Een droge huid kan heel vochtarm zijn. Ik heb een hele lange tijd gedacht dat mijn huid veel vet nodig had. Mijn huid is enorm droog en schilfert ook regelmatig. Echter hielpen vettige substanties vaak niet heel goed. Op een dag kwam ik tot de ontdekking dat het niet perse vet was, maar vooral vocht dat mijn huid nodig had. Vet voelt natuurlijk meteen verzachtend aan op een extreem droge huid, maar dit is vaak maar voor korte duur. Vocht inbrengende crèmes geven mijn huid een langdurig goed effect. Ik ben geen dermatoloog;) Maar dit is mijn ervaring. Je kunt je daarom vast voorstellen dat ik heel nieuwsgierig was naar deze huidverzorging. De producten zouden een rehydraterende werking hebben, waardoor je huid langdurig verzorgt blijft en lekker aan blijft voelen.

De Hydrafase lijn bevat in totaal vijf producten:

  • Hydraphase intens licht
  • Hydraphase intens rijk
  • Hydraphase intens ogen
  • Hydraphase UV intens licht en
  • Hydraphase UV intens rijk

Alle formules bevatten gefragmenteerd hyaluronzuur en zorgen voor een 24 uur durende hydratatie.

La Roche Posay Hydraphase Intens Rijk

INGREDIENTEN: AQUA / WATER,GLYCERIN , BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER / SHEA BUTTER, DIMETHICONE, POLYETHYLENE,PARAFFINUM LIQUIDUM / MINERAL OIL,CETYL ALCOHOL,UREA,GLYCERYL LINOLEATE, PEG-100 STEARATE,GLYCERYL STEARATE,PENTYLENE GLYCOL,STEARIC ACID,CARBOMER,GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER,GLYCERYL LINOLENATE

Dit is de  crème die ik zelf heb uitgeprobeerd. Het is de rijkere versie van de crème. Hij komt in een pomp flacon. het pompje doseert makkelijk en geeft niet teveel product af in een keer. Dat vond ik heel erg fijn. Daarnaast ben ik altijd fan van pompflacons aangezien ze veel hygiënischer zijn. Er komen geen bacteriën van je handen in je crème en dat is naar mijn idee altijd prettig!

De substantie zelf had ik wat dikker verwacht. De naam is intens rijk en daarom had ik meteen een hele dikke crème verwacht. Ik was daarom meteen een beetje sceptisch. Ook als je hem aanbrengt op je huid voelt hij heel licht en dun aan. Dat hoeft natuurlijk niet verkeerd te zijn. Het voelt wel heel fijn aan en het trekt daardoor ook snel in. Toch was ik wel benieuwd of hij dan wel echt zo rijk was. Als je een droge huid hebt begrijp je waarschijnlijk precies wat ik bedoel.

Na twee weken..

Ik heb de crème in totaal twee weken lang iedere dag  gebruikt. De eerste paar dagen merkte ik weinig resultaat, maar na ongeveer een week begon het echt verschil te maken. Mijn huid voelde zachter aan en was bijna niet droog. Ik was daar eigenlijk heel verbaasd over, aangezien ik een beetje sceptisch was over de substantie. Ondanks dat de substantie niet heel rijk aanvoelt doet hij dus zeker wel zijn werk. Ook gedurende de dag wordt mijn huid niet meteen veel droger.

Ik werk in een ruimte met klimaat controle en dat is echt killing voor een droge huid. Regelmatig komt het voor dat mijn huid aan het einde van de dag heel trekkerig wordt. Een nieuwe laag crème aanbrengen is voor mij dan geen optie aangezien het mijn foundation zou verpesten;). Met deze crème merkte ik echt dat ik er minder last van had. Het is een fijne nieuwe ontdekking voor mij die ik zeker nog een tijdje ga gebruiken.

Heb jij wel eens producten van La Roche-Posay gebruikt?

Liefs,

Melike

3 thoughts on “Hey de winter is nog niet voorbij! Review: La Roche-Posay Hydraphase Intens Rijk

  • Reply Deb 8 maart 2017 at 22:23

    Klinkt als een fijne crème! Je hebt er weer een nieuwe favoriet bij zo te horen! Fijn dat je huid zo goed reageert op de crème en dat het minder trekkerig aanvoelt aan het einde van de dag. Heerlijk hè om dit soort producten te ontdekken waar je in eerste instantie niet veel van verwacht en die vervolgens je verwachtingen overtreffen.

  • Reply A Fashion Taste 9 maart 2017 at 13:10

    Ik ben echt een fan van La Roche-Posay. Ik heb de hydraphase nog niet geprobeerd maar klinkt veelbelovend uit!

  • Reply The Fashion Mom 15 maart 2017 at 21:03

    Deze heb ik nog niet geprobeerd, maar Laroche Posay vind ik een heel fijn merk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *