Help mijn make-up loopt uit! Verleden tijd met fixing spray? Review: Urban Decay All Nighter

Als ik in de ochtend merk dat het buiten regent, breekt er altijd een lichte vorm van paniek bij mij uit. Ik ga meestal op de fiets naar mijn werk en het komt regelmatig voor dat mijn make-up alle kanten uit is gelopen na een flinke regenbui. Natuurlijk neem ik altijd maatregelen, zoals een jas met een muts of een paraplu. Toch is dit vaak niet voldoende en wordt mijn gezicht toch nat. Herkenbaar? Dan begrijp je vast hoe vervelend dit is;)

Onlangs was ik aanwezig op het event van Ici Paris waar alle nieuwste lente en zomer producten werden gepresenteerd. Ik kreeg ook veel leuks mee, waaronder deze fixing spray. Heb je de blog over de lanceringen gemist? Dan kan je hem hier nog even lezen: Ici Paris Exclusives Lente/Zomer 2017

Deze week was het nogal nat weer en ik moest regelmatig naar buiten. Het leek mij het ideale moment om de fixing spray van Urban Decay te testen. Ook hoopte ik enorm dat hij zou helpen, aangezien ik ook weer een aantal leuke events had. Je wil vooral als beauty blogger natuurlijk niet met een half uitgelopen gezicht aankomen op een event over make-up haha.

Urban Decay All Nighter

Urban Decay Ficing Spray ReviewDit is de fixing spray die ik getest heb. Voor degenen die eigenlijk nog nooit van een fixing spray hebben gehoord zal ik nog even uitleggen wat dit precies is. Een fixing spray is een product dat je over je make-up aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dus niet uitloopt;). Je kunt het als het ware zien als een soort beschermingslaagje over je make-up heen.

De Urban Decay All Nighter zegt het al in de naam. All Nighter, dus hij zou je make-up bij een avondje stappen volledig op zijn plek moeten houden. De substantie heeft een zogenaamde ‘temperature control’ en dat houd in dat het de temperatuur van je make-up verlaagd waardoor het langer goed blijft zitten. Hierdoor zou je make-up in de meest extreme weersomstandigheden en temperaturen goed moeten blijven zitten. Hij is hij olie en parabenen vrij en zou tot maar liefst 16 uur lang werken.

Hoe deed hij het met vochtig weer?

Ik heb de spray dus vooral met vochtige weersomstandigheden getest. Dat leek mij wel de belangrijkste weeromstandigheid, aangezien we in Nederland wonen;). De lente komt er aan, maar jammergenoeg betekend dat in ons land ook veel regen!

Urban Decay All Nighter review

De spray komt in een pomp flesje met een verstuiver. Na het aanbrengen van mijn make-up heb ik het over mijn gezicht heen aangebracht. Een tip die ik hierbij meteen wil geven is dat je echt maar heel even moet sprayen. Het komt er namelijk uit als een soort nevel, waardoor je het bijna niet voelt.

Doordat je het bijna niet voelt kan je de neiging krijgen een aantal malen te sprayen op dezelfde plek. Tenminste dat had ik wel. Als je dat doet kan er teveel op je huid komen, waardoor je een beetje droge kortjes krijgt. Ik hoor wel eens vaker van andere mensen dat fixing spray aanvoelt als haarlak. Naar mijn idee is dat alleen zo als je het verkeerd gebruikt. Te veel betekent eigenlijk altijd het gevoel van haarlak op je gezicht. Weer dus heel voorzichtig met de dosering en vertrouw er op dat een keer sprayen genoeg is!

Het verslavende effect

Ik ben heel blij dat ik jullie kan vertellen dat deze spay van Urban Decay al mijn verwachtingen heeft overtroffen. Hij doet het namelijk! Ik heb twee dagen achter elkaar door de regen gelopen, gefietst en gerent en ik zag er nog steeds goed uit. Telkens al ik in de spiegel keek was ik zo blij. Alles zat namelijk nog precies op zijn plek. Zelfs het kleine beetje highlighter dat ik op mijn jukbeenderen had aangebracht zat er gewoon aan het einde van de dag nog op. Heel bizar! Ik ben daarom nu een een beetje verlsaafd en weet niet zo goed wat ik zonder de spay moet. Het is zo fijn om te weten dat ik mij totaal niet druk hoef te maken over mijn make-up, dat ik dat eigenlijk iedere dag wil. Echt een aanrader dus!

De spray is verkrijgbaar op Iciparisxl.nl of in de Ici Paris XL winkels voor 27,50 euro.

Gebruiken jullie vaak fixing sprays?

Liefs,

Melike

 

 

 

5 thoughts on “Help mijn make-up loopt uit! Verleden tijd met fixing spray? Review: Urban Decay All Nighter

  • Reply Jonna@burgertrutjesNL 11 maart 2017 at 10:58

    ik heb nog nooit zo’n spray gebruikt. Urban Decay is wel een van mijn favoriete merken. Vooral de oogschaduwprimer en de oogschaduw paletten

  • Reply Tamara TS 11 maart 2017 at 17:03

    Ik heb ook nog nooit een fixing spray gebruikt. Lijkt me wel heel erg handig, want op de een of andere manier blijft zelfs mijn duurdere make-up nooit heel lang goed op mijn gezicht, ook niet met allerlei primers en truukjes. Misschien toch eens zo’n flesje halen. ?

  • Reply Yvonne 11 maart 2017 at 21:01

    Ik heb deze ook gehad en werkt fijn, nu de Quick Fix aan het testen so far so good.

  • Reply Deb 15 maart 2017 at 16:10

    Klinkt erg goed. Fijn dat je ook even uitlegt hoe je hem dus niet moet gebruiken 😉 Je had hem waarschijnlijk ook gebruikt toen je naar het Rimmel event ging want je make-up zag er flawless uit terwijl je er bezweet aankwam vanwege de navigatie stress 😉 Ik heb zelf alleen een spray van Evian gebruikt als fixing spray, dat is het officieel niet, maar je kunt het er wel voor gebruiken.

  • Reply The Fashion Mom 15 maart 2017 at 21:06

    Sinds een tijdje gebruik ik ook fixing spray. Vroeger gebruikte ik gewoon een waterverstuiver. Heb mij ooit eens laten vertellen dat dit ook zou werken, haha 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *