Review: Lancôme X Mert & Marcus de make-up collectie

Zoals de meesten van jullie hebben gezien op mijn instagram pagina, had ik onlangs weer een leuk event van een van mijn favoriete merken Lancôme. Eens in de zoveel tijd geeft het merk een feest of event ter ere van de laatste lanceringen. Voor mij zijn dit ongeveer de leukste dingen die ik mag meemaken sinds ik dit doe. Dit keer heeft het merk een wel heel bijzondere lancering gedaan, waardoor ik echt even de behoefte kreeg hier over te schrijven;). Het is namelijk een limited Edition make-up collectie die toch wel heel ongebruikelijk is voor het merk.

En waarom ongebruikelijk? De collectie is vooral heel duister en grunge. Niet heel Lancôme like dus. Wat ik juist wel heel leuk vind! Even out off the box. Dat mag ik ook vaker doen met mijn make-up, gezien ik eigenlijk een eyeliner en rode lippen type ben. Ik verander mijn look bijna nooit en ik merk dat ik de laatste tijd weer wat meer zin heb om te experimenteren. Een perfect moment dus om deze make-up lijn daarvoor te gebruiken.

Lancôme X Mert & Marcus

Je zult je vast afvragen wie Mert & Marcus eigenlijk zijn. Ik kende ze in ieder geval niet. Het gaat hier om het atistieke duo Mert Alas en Marcus Piggot. Dit is een duo dat eigenlijk achter de foto’s zit van talloze merken en beroemdheden. Ze doen dit al 26 jaar en vonden het ontzettend leuk om mee te werken aan deze make-up lijn. Vooral om op deze manier ook in make-up iets te creëren dat licht, een verhaal en tranformatie uitstraalt.

De producten

Ik heb zelf drie producten uit de collectie getest.

Dit is een highlighter en blur stick oftewel de teint idole ultra duo stick. Waar ik zelf eigenlijk meteen heel erg blij mee was. De blur kant is te gebruiken op plekjes waar je je poriën of fijne lijntjes wat wil vervagen. Een de highlight kant uiteraard op plekken waar je wil highlighten. Doordat het een stick is, vind ik hem super handig in gebruik. Je kunt hem zo meenemen om nog even bij te werken gedurende de dag. Wat betreft het effect, kan ik zeggen dat hij zeker goed blurred. En de highlighter is ook heel mooi en subtiel en kan opgebouwd worden, mocht je hem iets zichtbaarder willen. De kleur die je ziet is: 02 doré

Een van de producten waarvan ik eigenlijk niet meteen kon bedenken hoe ik hem ging gebruiken is trasforming matte to glitter shadow. Het is een vloeibare oogschaduw die transformeert naar matte met glitter als hij opdroogt. Echter is hij heel donker van kleur en dus nogal opvallend. Ik heb hem uiteindelijk als semi eyeliner aangebracht en het resultaat was ik toch wel heel erg blij mee. Je krijgt er een beetje een dark look van. Maar wel op een mooie manier. De kleur die je ziet is: 04 gun metal.

De lipstick vond ik ook even schrikken. Hij lijkt namelijk bijna zwart. Echter is dat helemaal niet zo als je hem aanbrengt. Bij het aanbrengen transformeert hij in een doorzichtige paarsige kleur die ook heel dark maakt, maar wel op een toffe manier vind ik. De kleur die je ziet is: 359 hypnotique van l’absolu rouge .

Waard om te proberen?

Als je het mij vraagt absoluut! Ik vind eigenlijk alle drie producten super mooi en absoluut draagbaar. Ik zou vooral de oogschaduw en de lipstick niet zo snel overdag dragen, maar voor een feestje juist wel. De collectie bestaat daarnaast nog uit veel meer producten en mocht je na het zien van deze blog nieuwsgierig zijn geworden, zou ik ze zeker even gaan bekijken. De collectie is exclusief verkrijgbaar bij De Bijenkorf;).

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *