8 juni was het wereld oceaan dag en ik maakte een kleine reis met La Mer!

Dat ik van een beetje luxe hou als het gaat beauty producten is denk ik geen geheim. Ik heb jullie onlangs in een eerdere blog verteld over het eerste product dat ik heb mogen testen van het merk La Mer. Het merk waar ik al jaren door geobsedeerd ben;). Vorige week mocht ik nog iets heel speciaals meemaken dat te maken had met het merk. Ik mocht namelijk het event van La Mer bijwonen dat zij speciaal georganiseerd hadden ter ere van wereld oceaan dag!

Wereld Oceaandag en La Mer

Ieder jaar op 8 juni is het wereld ocoeaan dag. La Mer brengt op deze dag al een aantal jaren een speciale editie van hun meest beroemde crème uit. Ook dit jaar werd het potje ter ere van deze dag uitgebracht in een speciaal ontwerp. Echter is dat uiteraard niet het enige dat het merk doet. Ze proberen ieder jaar ook op een speciale manier iets bij te dragen aan het beschermen van de oceaan. Zo ook dit jaar.

La Mer is een merk dat natuurlijk letterlijk ‘De Zee’ betekend. Alle producten van La Mer bevatten hun speciaal ontwikkelde ‘miracle broth’ dat onder andere gemaakt wordt van een speciaal soort zeewier dat gefermenteerd is. Dit zeewier verbouwen ze zelf en heeft ongelofelijk veel bijzondere eigenschappen die in de ‘miracle broth’ ontzettend veel voordelen kunnen opleveren voor je huid. Aangezien het merk dus eigenlijk volledig verbonden is met een ingrediënt dat uit de zee komt, is het natuurlijk niet vreemd dat het zich ook inzet voor het beschermen van de zee.

Je hebt vast al vaker gelezen of gehoord dat het niet goed gaat met onze oceaan. De vispopulatie gaat achteruit en de zee raakt steeds meer vervuild. Dat terwijl wij de zee heel hard nodig hebben om te kunnen blijven bestaan. De natuur moet zoveel mogelijk in balans blijven en dat gaat in deze tijd niet meer vanzelf aangezien we veel dingen doen die hier schadelijk voor kunnen zijn.

Dit jaar sponsorde La Mer daarom ‘Project O’. Dit is een project dat zich inzet om de oceaan te beschermen. Wil je meer over ze weten? Kijk dan even op Weareprojectzero.org. Dit jaar is in samenwerking met La Mer een kunstparcours opgezet genaamd ‘La Mer Wave Walk’.  Op verschillende locaties in New York zijn in de aanloop naar 8 juni, zijn de kunstwerken op verschillende locaties onthuld. In totaal zijn er 50 kunstwerken die gemaakt zijn door verschillende artiesten, trendsetters en natuurbeschermers. Het doel van het plaatsen van deze kunstwerken is het creëren van bewustwording en verbondenheid. Na 8 juni werden de kunstwerken geveild en de opbrengst gaat gebruikt worden om zee reservaten over de hele wereld te beschermen.

Vuurtoren Eiland

Ter ere van deze dag mocht ik dus ook iets heel speciaals doen met La Mer. Ik mocht namelijk mee op een bootreis naar Vuurtoreneiland. Ik had er nog nooit van gehoord en ik was heel benieuwd! Het is namelijk een heel bijzonder plekje. Het is een klein en uniek stukje natuur, op een eilandje dichtbij Amsterdam. Op het eiland groeien allerlei gewassen en er lopen wilde schapen rond! Deze schapen zijn volledig zelfvoorzienend en ze leven  daardoor dus in volledige vrijheid.

Op het eiland is uiteraard nog een oude vuurtoren aanwezig. De eerste vuurtoren op het eiland is drie eeuwen geleden gebouwd in opdracht van de burgemeester van Amsterdam. In 1893 is er een gieteizeren voortoren voor in de plaats gekomen en kreeg het eiland een militaire functie. Hierdoor kun je er ook nog een aantal bunkers vinden. In deze bunkers is onder andere het winter restaurant gebouwd.

Het eiland is in het bezit van Staatsbosbeheer en het doel daarmee is om dit unieke plekje te behouden voor de toekomst. Ondernemers Sander Overeinder en Brian Boswijk hebben uieindelijk op basis van een erfpachtcontract het eiland mogen opknappen en beleefbaar mogen maken. Het resultaat daarvan is dat er een kleinschalige horeca gelegenheid is. Namelijk een winter- en een zomer restaurant. Ook is het eiland geheel zelfvoorzienend en is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Uit eten gaan op het eiland is echt een beleving. Je kunt er alleen naartoe reizen met de daarvoor speciaal ingerichte boot en de reis duurt ongeveer een uur. Eenmaal op het eiland kun je lekker wandelen door de natuur en uiteindelijk heerlijk eten. De keuken is vooral gericht op lokale en seizoensgebonden ingrediënten en er wordt gekookt op open vuur. Wil je meer weten? Kijk dan even op: http://vuurtoreneiland.nl

Even op vakantie met La Mer

Ik kan het event dat ik mocht bijwonen van La Mer het beste omschrijven als een hele kleine mini vakantie. Zo voelde het namelijk echt! Vanaf het moment dat we met de boot vertrokken. Meestal vind ik events bestwel spannend en vergeet ik daardoor ook wel eens echt te genieten. Vooral als het van een merk is dat ik echt bewonder en dat is La Mer voor mij. Het is een merk dat voor mij heel speciaal is en ik vind het ontzettend bijzonder dat ik nu als blogger met ze samen mocht werken.

Het ontspannen op dit event was onvermijdelijk. We vertrokken vanaf het Lloyd hotel met de boot en vanaf het moment dat ik de boot instapte heb ik echt intens genoten en kreeg ik bijna het gevoel dat ik even op vakantie ging. Het was echt ontzettend bijzonder om mee te maken. Met de foto’s die ik heb gemaakt wil ik je even meenemen..

Het begon uiteraard met een bootreis naar het eiland toe.

Eenmaal op het eiland kregen we eerst een kleine rondleiding,

 

De eerste stop van de rondleiding was het winter restaurant. En naast het winter restaurant was een bunker, die volledig ingericht was om gasten te ontvangen.

Vervolgens ging onze reis weer verder richting het zomer restaurant en uiteraard kwamen we de wilde schapen ook even tegen;)

Lunchen met La Mer

Uiteindelijk gingen we heerlijk lunchen in het zomer restaurant. De tafels waren prachtig gedekt en het eten was ontzettend lekker. Het is wel grappig, want ik had er van tevoren nog over nagedacht dat het best logisch zou zijn als de gerechten zeewier zouden bevatten. Dit was uiteindelijk ook zo bij bijna ieder gerecht.

Crème De La Mer

Zoals ik al eerder in deze blog aangaf heeft La Mer ter ere van wereld oceaan dag ook dit jaar weer een speciale editie van hun meest beroemde crème uitgebracht. Het is een grote glazen pot met prachtige illustratie die in deze editie wel 100 ml bevat. Ik wil vooral deze crème al jaren uitproberen en nu heb hem in zo’n groot formaat! Je kunt je vast voorstellen hoe bijzonder ik dit vind en hoe nieuwsgierig ik ben naar de werking. Nu ik deze blog schrijf heb ik hem al een aantal keer gebruikt en tot nu toe blijft hij mij alleen maar verbazen. Je zult hier dus uiteraard nog een aparte blog over gaan lezen. Voor nu hoop ik dat ik je op deze manier heel even mee heb kunnen nemen met mijn reis met La Mer. En ik wil La Mer hier uiteraard nog even ontzettend voor bedanken.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *