Wat is een Girlboss? En waarom ik zo blij ben met de pakken trend!

Het woord Girlboss is volgens mij zo ongeveer een van de meest gebruikte woorden op dit moment. Tenminste in beauty en fashion land;). Maar wat betekend dit nu eigenlijk? Wanneer ben je nu een echt Girlboss en waarom willen we dit woord allemaal zo graag gebruiken? Het is iets dat ook mij bezig houdt. Het woord geeft mij een soort positieve energie. Een gevoel van kracht en doorzettingsvermogen, het gevoel dat ik eigenlijk alles kan bereiken. Als ik maar hard genoeg werk. En dat harde werken is tegenwoordig een beetje mijn ‘middle name’.

Mijn dagelijkse leven

Naast mijn blog heb ik een baan bij een bank. Dit is een behoorlijk serieuze baan. Om je een beetje een beeld te geven, ik onderzoek klanten op risico’s voor witwassen en terrorisme financiering. Heel wat anders dus dan deze blog;). Ik vind deze baan ontzettend interessant en het is hard werken. Naast mijn baan heb ik dus deze blog die eigenlijk ook een fulltime baan is op zichzelf. Met andere woorden heb ik dus twee fulltime jobs en dat is nogal wat.

Doordeweeks overdag ben ik aan het werk bij de bank en in de avond werk ik aan mijn blog. In het weekend werk ik ook aan mijn blog. En heel af en toe las ik een werkvrije dag in, wat ik best lastig vind;). Ik krijg regelmatig de opmerking dat ik moet oppassen voor een burnout. Echter heb ik totaal niet het gevoel dat dit bij mij van toepassing is. Ik vind het namelijk heel leuk wat ik doe en ik merk dat juist doordat ik zo gefocused ben, het echt zijn vruchten afwerpt. Zowel op mijn ‘serieuze’ baan als op mijn blog groei ik en dat is zo motiverend.

Toch is het natuurlijk wel altijd de vraag waar ik naartoe werk? Eigenlijk zijn dit vaak kleine doelen, want de gedachte dat ik meteen mijn eindpunt moet weten vind ik totaal niet logisch. Het leven is helemaal niet zo goed te plannen en als alles al duidelijk zou zijn, zou ik dit juist heel benauwend vinden. Ik weet alleen dat ik wil groeien en ik weet dat het gaandeweg steeds duidelijker zal worden waar ik naartoe groei. Zo is het namelijk tot nu toe ook gelopen en dat vind ik juist zo leuk.

Ik had nooit durven dromen bijvoorbeeld dat ik op dit punt zou komen met mijn blog. Dat ik zoveel volgers en lezers zou krijgen en dat ik soms zou mogen samenwerken met mijn favoriete merken. Dat kan ik soms nog steeds niet geloven;). Ik ben daarom zo benieuwd wat de toekomst gaat brengen! Voor nu blijf ik gewoon lekker hard doorwerken en ja dat geeft mij dus echt het gevoel van een Girlboss;).

Girlboss met liefde voor make-up en fashion

En dan kom ik bij mijn volgende punt. In de maatschappij waarin we leven is er een ding die ik niet begrijp. Iets dat naar mijn idee in 2017 toch niet meer zou moeten bestaan. En dat zijn mensen die over je oordelen, omdat je van make-up en fashion houdt. Ik bedoel daarmee de mensen die je om die reden meteen in het hokje ‘dom’ of ‘oppervlakkig’ plaatsen. Is dat nu nog niet een beetje geweest? Jammer is dat! Ook ik krijg regelmatig blikken of opmerkingen.

Ik denk dat het woord ‘Girlboss’ vooral ook om die reden zo populair is. Een ‘Girlboss’ is een vrouw met stijl en wellicht veel liefde voor kleding en make-up en is daarnaast succesvol. Blijkbaar is het in deze tijd nog steeds heel erg nodig om het cliché te doorbreken. Om te bewijzen dat wij, de vrouwen van deze tijd echt beide kunnen zijn.

De pakken trend is geboren

Naar mijn idee is de pakkentrend ook echt geboren uit het idee van een ‘Girlboss’ en ik ben hier zo blij mee! Ik moet namelijk op mijn werk een bepaalde professionaliteit uitstralen.  Dat wil ik ook graag, maar het idee van iedere dag een standaard pak te dragen kan ik niet verdragen haha. Dat voelt echt een beetje alsof ik elke dag in een dwangbuis moet. Ok, zo erg ook weer niet maar je snapt misschien wat ik bedoel? Als ik een pak aan moet, wil ik wel dat dit pak bij mij past. En een pak dat bij mij past is niet standaard. Ik wil mij in mijn pak een power vrouw voelen die ook nog eens fashion ademt. Zoiets;).

Ik vind het zo ontzettend leuk dat pakken nu in de mode zijn en heel eerlijk gezegd vind ik het nu zelfs leuk om ze ook gewoon in mijn vrije tijd te dragen. Ik voel me er echt een ‘Boss’ in en ik hou van dat gevoel. Je hebt ze nu in zoveel leuke prints en vormen en ik heb al een aantal leuke in mijn kast hangen. En een groot voordeel is, dat een pak eigenlijk tijdloos is.

Dus suit up en be a Girlboss!

Natuurlijk maakt het dragen van een pak je niet meteen een ‘Girlboss’, maar voor mij geeft het wel een extra gevoel van power;)

(Het pak dat ik op de foto’s aan heb is van Zara)

Liefs,

Melike

One thought on “Wat is een Girlboss? En waarom ik zo blij ben met de pakken trend!

  • Reply Daphne 12 juni 2017 at 15:08

    Wat staat dit groene pak je geweldig zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *