De hele dag lekker ruiken deze zomer? Review: Mugler Alien de body lijn

Het is eindelijk zomer en vaak als het zomer is heb ik nog meer behoefte aan lekkere geurtjes. Ken je die vrouwen die langs je lopen en een heel subtiel lekker geurtje achterlaten? Ik bedoel daarmee natuurlijk niet de vrouwen waarbij je bijna verstikt wordt door parfum, maar echt die vrouwen waarbij je gewoon bijna even wil vragen hoe ze dat hebben gedaan. Vooral op een warme dag! Onlangs kreeg ik de nieuwe body lijn van Thierry Mugler ter review en ik was heel benieuwd of ik hiermee nu eindelijk ook even zo’n vrouw kon zijn.

Mugler Alien

De eerste Alien parfum van Thierry Mugler is uitgebracht in 2005. De geur bestaat dus al ontzettend lang. Ik had hem zelf nog  niet eerder geroken, maar ik had er al wel heel vaak van gehoord. Ik ken veel vrouwen die deze geur als favoriet hebben en dat maakt een geur naar mijn idee altijd heel bijzonder. Vooral, omdat geuren heel persoonlijk zijn als je het mij vraagt. Een geur kan zoveel doen met je gevoelens. Zo kan het een bepaalde herinnering opwekken of juist een bepaald gevoel geven. Geuren moeten voor mij iets vertellen en toen ik las wat deze geur zou vertellen werd ik nog nieuwsgieriger. Daarom wil ik dat graag even met jullie delen.

Een quote van Thierry Mugler is: ‘In iedere vrouw schuilt een godin, ik verheerlijk haar graag.’

Dat zegt al heel veel denk ik. Thierry Mugler bedacht voor deze geur een zonnegodin. De Godin straalt kracht uit door zonlicht aan een wereld die op zoek is naar spiritualiteit en nieuwe waarden. Dit is uiteindelijk vertaald naar het parfumflesje van de geur. Hij is gemaakt in de vorm van een amethist die eigenlijk bedoelt is als een talisman die je een unieke geruststellende en mysterieuze geursensatie geeft. Hij is bedoelt om sterke emoties op te wekken en de schoonheid van iedere vrouw te onthullen.

Om deze ervaring nog bijzonderder te maken heeft Thierry Mugler nu ook een geheel nieuwe body lijn genaamd ‘Alien Les Rituels de Beauté’ uitgebracht. Uiteraard bevat de hele lijn de geur van de parfum, maar dat is niet alles. Wat de lijn misschien wel ontzettend onderscheid van body lijnen van andere parfums, is dat er ook echt aandacht is besteed aan huidverzorging. De body lijn is er op gericht je huid direct mooier te maken en je huid langdurig te hydrateren. Door het speciaal ontwikkelde ‘ Radiance Beautifying Complex’.

De lijn bestaat uit vijf producten:  Lait de Douche Hydratant (douchegel), Crème Corps Sublimatrice(body crème) , Lait Corps Sublimateur Alien (body lotion) , Brume Cheveux Sublimatrice (haar parfum), Déodorant d’Eclat en Spray (deodorant) en als extra is er nog een geurkaars.

Ik heb zelf drie van de producten getest en uiteraard de parfum zelf;)

 

 Crème Corps Sublimatrice

Dit is de rijke body crème uit de lijn en meteen ook het product waar ik het meest nieuwsgierig naar werd. Het zit in een prachtige grote glazen pot die je bijna niet durft te gebruiken, omdat hij op zichzelf al op een gigantisch sieraad lijkt. De creme is bedoeld om je huid rijk te voeden en hydrateren en uiteraard om je lekker te laten ruiken. Je huid wordt bij langdurig gebruik stralender en zachter.

Lait Corps Sublimateur Alien

Dit is een lotion die wat lichter is van structuur dan de body crème. Ook van deze lotion wordt je huid zachter en stralender.

 Déodorant d’Eclat en Spray  

Dit de deodorant spray uit de lijn. Naast dat hij je beschermt heeft hij ook verzorgende eigenschappen waardoor je huid tegelijkertijd wordt verzacht.

Mijn ervaring

Dit is de eerste keer dat ik een heel artikel schrijf over een geur. Niet dat ik er nooit aan heb gedacht, maar ik heb vaak maar een paar geuren die ik langdurig gebruik. Ook vind het nog steeds zo jammer dat we nog niet zo ver zijn in de technologie, dat er een reukfunctie is vanuit een computer. Toch is het bij deze geur denk ik ook niet nodig;). Als je namelijk net als ik een beetje een verpakking ekster bent, zal je bij het bekijken van de foto’s al begrijpen waarom ik deze producten zo bijzonder vind. Ik durfde in de eerste instantie de producten bijna niet te gebruiken, zo mooi vond ik ze. En ik heb nog steeds de neiging om ze voor eeuwig te bewaren op mijn make-up tafel als een soort trofee ’s haha.

Maar uiteindelijk moeten deze trofee ’s natuurlijk ook lekker ruiken en goed werken. De eerste keer dat ik de geur ging ruiken, vond ik dan ook best spannend. Een parfum met de naam ‘Alien’, ik kon me totaal geen voorstelling maken van hoe dit zou ruiken. Toen ik hem voor het eerst rook moest ik echt even nadenken. Ik vond hem heel lekker maar ook heel intens. Alsof hij je echt even laat nadenken. Het is het soort parfum dat uit meerdere lagen bestaat. Je ruikt zowel zwaardere als lichtere noten en ik begrijp daarom ook heel goed wat Thierry Mugler bedoelt met sterke emoties opwekken.

Ik vind dat het daarom echt een geur is die je interessanter maakt. Hij is niet per definitie heel zoet, maar ook weer niet heel fris. Eigenlijk heeft hij beide, alsof hij een karakter heeft met verschillende facetten. Heel bijzonder en fijn.

De body crème en lotion is daarom echt heel erg fijn om te hebben. Ik gebruik de producten nu vooral als ik iets speciaals ga doen als een dagje weg. Beide producten voelen heel lekker zacht aan en ondanks dat mijn huid behoorlijk gevoelig kan zijn, krijg ik geen irritaties. Gek genoeg heb ik nooit zoveel last van parfum in producten, het zijn vooral andere slechte ingrediënten in producten die mijn huid irriteren.  Ook de deodorant doet goed zijn werk.

Nadat ik de lotion, deodorant of body creme heb gebruikt blijf ik de geur de hele dag op een prettige manier om mij heen ruiken. Af en toe als ik beweeg ruik ik een vlaag van de geur en dat geeft een heel fijn gevoel. Dus wellicht zullen anderen dat gevoel ook hebben als ik langs loop. Een wellicht ben ik dan ook wel zo’n lekker ruikende vrouw die langsloopt? Helaas heb ik het niemand durven vragen, maar het gevoel van de hele dag lekker en interessant ruiken geeft me ook een soort confidence boost.

De producten van Thierry Mugler zijn bij meerdere parfumerieën verkrijgbaar en ik zou zeker aanraden ze eens te gaan ruiken.

Liefs,

Melike

One thought on “De hele dag lekker ruiken deze zomer? Review: Mugler Alien de body lijn

  • Reply Rebecca 11 juni 2017 at 21:42

    Alien vind ik bij mij persoonlijk niet lekker, maar bij andere vind ik deze geur heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *