Goede producten voor gekleurd haar? Review: Kérastase Réflection

Voor een hele lange tijd ben ik een beetje verslaafd geweest aan mijn haar kleuren. Sommigen van jullie kennen mijn ‘gekke’ verhalen hierover vast nog wel van eerdere blogs die ik hierover heb geschreven. Ik zal niet alle verhalen nog een keer vertellen, maar het komt er op neer dat ik soms iedere maand mijn haarkleur veranderde. Ook heb ik mijn eigen haarkleur vanaf mijn 13de nauwelijks meer gezien, tot nu toe dan. Sinds een aantal maanden heb ik besloten dat ik mijn haar niet meer wil kleuren, om zo gezonder sterker en langer haar te krijgen. Maar dat betekend natuurlijk wel dat ik goede producten moet gebruiken om de kleur die nog in mijn haar zit behouden.

Niet meer verven, maar wel de kleur behouden die ik al heb

Mijn haar is aan mijn scheiding al voor een groot al deel uitgegroeid, maar ik heb nog een lange weg te gaan om helemaal kleurvrij te worden. Het haar dat nu nog geverfd is, heb ik donker laten verfen in een kleur die dichtbij mijn eigen haarkleur licht. Echter is de ondergrond hiervan meerdere malen ontkleurd. Misschien weet je het nog, vorig jaar was ik nog praktisch blond;). Als je een lichte ondergrond hebt onder je donker gekleurde haar is de kans groot dat je donkere kleur snel vervaagd. Gelukkig is dat bij mij heel erg meegevallen en ik denk dat dit voornamelijk komt doordat ik hier goede producten voor gebruik.

Onlangs ontving ik een aantal mooie producten van het merk Kerastase. Dit is een merk dat echt bekend staat om haar goede effectieve werking, dus ik was heel benieuwd wat het voor mijn haar zou doen!

Kérastase Réflection

Dit is de lijn van Kerastase die speciaal gericht is op gekleurd haar. De producten zorgen ervoor dat je kleur zo lang mogelijk blijft zitten en verzorgen je gekleurde haar zodat de kwaliteit van je haar zo min mogelijk achteruit gaat. De producten hebben ingrediënten die een licht reflecterend effect geven waardoor je haar ongelofelijk mooi gaat glanzen. Ook zijn de producten gericht op het verzorgen en herstellen van je haar. Je haar wordt na gebruik zacht en glanzend en je kleur wordt zo lang mogelijk behouden. Ik heb zelf twee verschillende shampoo’s een conditioner en een masker getest.

Kerastase Réflection Bain Chroma Riche

Deze shampoo is gemaakt voor zeer gevoelig geleurd haar en haar met highlights. Hij zorgt ervoor dat je haarkleur niet vervaagd. Hij is verrijkt met zinkgluconaat, wat ervoor zorgt dat pigmenten zich gaan sluiten tot diep in je haarvezels. Ook bevat de shampoo vitamine E en uv filters en beschermt hij tegen anti-axidanten. Dat alles samen zorgt voor extreem glanzend en zacht haar dat geen kleurvervaging vertoont.

Kerastase Réflection Chroma Captive Shampoo

Ook dit is een shampoo die er op gericht is je haarkleur zo lang mogelijk te behouden. Door onder andere het ingrediënt lijnzaadolie, wordt dit gerealiseerd. De shampoo geeft een diepe glans en het beschermt je haar tegen anti-oxidanten. Hij beavt uv filters en is sulfaatvrij.

Kérastase Réflection Fondant Chroma Captive

Dit is de conditioner uit de Kérastase Réflection lijn. Hij brengt meer luchtigheid in het haar en intensiveert je glans. Het maakt je haar gladder en verzorgt het tegelijk, Ook dit product bevat lijnzaadolie, zinkgluconaat en vitamine E.

Kérastase Réflection Masque Chroma Riche

Dit masker geeft een intense behandeling aan zeer gevoelig gekleurd haar. Het masker homogeniseert de haarvezels en verzacht de schubbenlaag. Het masker bevat onder andere vitamine E, lijnzaadolie, zinkgluconaat en uv filters. Het masker moet 5-10 minuten inwerken en vervolgens uitgespoeld worden.

Mijn ervaring?

Er is een ding die mij opvalt na gebruik van alle producten. Dat is namelijk heel veel glans. Het is bizar hoe glanzend je haar wordt na gebruik en ik denk dat dat ook meteen hetgeen is wat deze producten heel bijzonder maakt. Ik ken namelijk niet zoveel producten die mijn haar zo laten glanzen.

Wat betreft de shampoo’s, vind ik ze beide heel erg fijn. Zoals sommigen van jullie weten gaat mijn voorkeur altijd uit naar sulfaatvrije shampoo’s, maar wissel ik wel af. De reden daarvoor is dat mijn haar anders toch wel heel vet wordt op een gegeven moment. Ik had totaal niet verwacht dat een van de twee shampoo’s sulfaat vrij zou zijn. Dat was echt een leuke verassing en ook heel fijn dat ik ook met deze twee shampoo’s dus gewoon kan blijven afwisselen. Het verschil tussen de twee zit hem vooral in het effect. Mijn haar wordt gladder van de Bain Chroma Riche dan van de Chroma Captive Shampoo. Op zich vind ik glad haar heel fijn, maar soms wil ik ook wat meer volume. Dat doet de Chroma Captive Shampoo, dan weer meer. Het is dus eigenlijk maar net wat je voorkeur is.

De conditoner is vrij dun van structuur, waardoor je haar wel extra gevoed wordt maar niet verzwaard. Ik gebruik eigenlijk iedere dag conditioner en dan met name in mijn haarpunten. Ik merk eigenlijk meteen na het aanbrengen dat mijn punten zachter worden en na het uitspoelen blijft dit zo. Ook merk ik dat het nog net even wat extra glans geeft.

Het masker heeft echt een dikke crème structuur en is daarom heerlijk om bijvoorbeeld een keer per week te gebruiken om je haar nog extra te verzorgen. Het is bizar hoe zacht mijn haar is na gebruik en de glans is ook bij dit product heel opvallend.

Toen ik deze producten begon te gebruiken was mijn haar al een tijd geleden gekleurd. Of het je kleur dus langer behoudt kan ik niet helemaal beoordelen. Wel kan ik er van zeggen dat doordat de producten zoveel glans geven, je haarkleur elke keer na gebruik ontzettend mooi lijkt. Ik had bijna het gevoel dat ze mijn kleur nog meer lieten opleven.

De producten zijn naar mijn idee echt aanraders als je op zoek bent naar producten voor gekleurd haar die je haar gladder, glanzender en zachter maken. Je kunt de producten kopen bij kapsalons die ermee werken en meerdere online webshops.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *