De ultieme huidverzorging? Review: La Mer The Renewal Oil

Dit is een blog over een product van een merk dat ik minimaal tien jaar op mijn wishlist heb staan. Ik heb het over het merk La Mer.  Een van de meest prijzige huidverzorgingsmerken die ik ken en als je mij een beetje kent weet je dat ik een sucker ben voor high-end luxe merken;). Hoe duurder een merk is, hoe nieuwsgieriger ik word! Ik heb ooit voor het eerst gehoord van het merk in de tijd dat Jennifer Lopez ontzettend populair was. Weet je het nog? De glow van J-Low die iedereen wilde hebben? Misschien niet meer, maar ik weet het nog heel goed haha.

La Mer

Het ontstaan van het merk La Mer is ooit begonnen met dokter Max Huber. Hij leed onder ernstige brandwonden na een expiriment dat volledig fout ging. Overdag was hij een natuurkundige en in de nacht een dromer en sterrenkundige. Hij is altijd geinspireerd geweest door de zee en wilde de helende kracht van de zee ontrafelen. Hij fermenteerde zeewier dat vol met voedende eigenschappen zat, samen met andere natuurlijke ingrediënten. Dit wordt ook wel het beroemde ‘Miracle broth’ genoemd. Twaalf jaar en 6000 experimenten later werd het eerste product van La Mer geboren. Namelijk Crème De La Mer, oftewel crème van de zee. En Max Huber’s huid was zichtbaar hersteld.

Dat is in het kort hoe het merk is ontstaan. Inmiddels heeft het merk talloze producten ontwikkeld met elk haar eigen bijzondere eigenschappen. Wat ik zelf zo mooi vind aan het merk is dat het begonnen is met het doel de huid te helen. Ik heb zelf een moeilijke huid en dat zal altijd zo blijven. Ik heb eczeem en een extreem droge huid. Dat is de reden waarom ik altijd op zoek ben naar de perfecte producten, aangezien ik zonder goede producten echt nergens ben.  Ik was ontzettend dankbaar dat ik een product van dit merk mocht proberen en ongelofelijk nieuwsgierig uiteraard!

La Mer The Renewal Oil

Dit is het product dat ik heb getest. Het is elixer dat in twee fasen werking heeft. Hij bevat La Mer’s bekende ‘miracle broth’ en andere ingrediënten uit de zee om je huid een actieve boost van energie te geven.

Belangrijkste eigenschappen:

 • Je collageen productie wordt verbeterd, waardoor fijne lijntjes verzacht worden.
 • Je huid wordt zichtbaar gladder en steviger.
 • De natuurlijke barrière van je huid wordt elke dag veerkrachtiger.
 • Het herstellende vermogen van je huid krijgt een enorme boost.

Het advies is om de olie ’s ochtends en ’s avonds op je gezicht aan te brengen. Drie tot vijf druppeltjes is genoeg en je kunt de olie zelfs eventueel op je haar of andere delen van je huid aanbrengen.

Mijn ervaring?

Zoals ik al eerder aangaf wil ik al meer dan tien jaar iets van dit merk gebruiken. Je kunt je daarom vast voorstellen hoe leuk ik het vond dat ik het nu ter review mocht uitproberen. Stiekem heb ik al heel vaak wat crèmes van het merk opgesmeerd in verschillende drogisterijen en elke keer dat ik dit deed voelde mijn huid ongelofelijk zacht aan. Toch durfde ik het merk nooit zelf te kopen, omdat mijn huid soms op de lange termijn verkeerd kan reageren. La Mer producten zijn niet goedkoop en een miskoop zou mij dan ook heel veel geld kosten.

Toch is mij obsessie voor dit merk door de jaren heen alleen maar groter geworden en na gebruik van dit product is dit zeker niet veranderd. Allereerst wil ik het even hebben over de substantie. In mijn ervaring is olie voor je gezicht vaak heel dun en vloeibaar, waardoor je al snel te veel gebruikt. Ik had gelezen dat 3 tot 5 druppetjes genoeg zouden moeten zijn en ik kon dat eigenlijk maar moeilijk geloven. Toch klopt het absoluut. Ik denk dat ik zelfs maximaal 3 druppeltjes nodig heb om mijn gezicht in te smeren. De olie is namelijk zo geconcentreerd dat je met een heel klein beetje al meer dan genoeg hebt. Het aanbrengen voelt heel fijn aan en je huid voelt eigenlijk meteen heel erg zacht aan. De olie trekt snel in en ook na het intrekken voelt je huid nog steeds zijdezacht aan.

De olie ruikt een beetje naar plantjes, tenminste zo kan ik de geur het beste opschrijven. Een soort frisse plantjes geur. Het flesje is van glas en het pipetje ook. Dit vind ik zelf heel erg fijn, omdat dit een materiaal is dat geen schadelijke stoffen kan afgeven. Dat kan wel bij plastic, dat bpa bevat. Doordat je de olie met een pipetje kan doseren, kun je er zuinig mee omgaan en blijft de olie ook nog eens vrij van je eigen bacteriën. Dat zijn dingen waar ik op let;)

Nu ik deze blog schrijf heb ik de olie bijna 3 weken gebruikt. Ik vond het belangrijk om hem even een tijdje te gebruiken totdat ik zeker was van mijn conclusie. Toch is mijn conclusie eigenlijk al na een paar dagen niet meer veranderd. Zoals ik al aangaf heb ik een moeilijke huid. Het komt regelmatig voor dat ik eczeem in mijn gezicht heb en dat mijn huid er dus alles behalve stralend en glad uitziet. Ik verbloem dit met veel foundation en zelfs dan kun je het soms nog duidelijk zien. Vooral als ik last heb van schilfertjes. Die ontstaan vaak onder mijn wenkbrauwen.

De eerste keer dat ik de olie heb gebruikt, was in de avond. Ik heb mijn gezicht goed gereinigd en heb hem vervolgens aangebracht. Het eerste dat ik dat was: ‘wow’. Mijn huid voelde namelijk zo ongelofelijk zacht aan! En daarnaast zag ik er echt veel stralender uit. In de ochtend daarna werd ik ook nog eens met een zachte stralende huid wakker. Meestal als dit gebeurt na gebruik van een product wordt ik een beetje zenuwachtig haha. Ik maak me dan namelijk meteen druk over het feit dat dit dus zo goed werkt, dat ik dit eigenlijk elke dag wil.

Gedurende de dagen dat ik de olie heb gebruikt werd ik eigenlijk alleen maar zenuwachtig, in de positieve zin. Ik wilde niet dat het product op zou raken en eigenlijk ook niet meer zonder het product. Daarnaast werd het de afgelopen weken zonniger en dat betekent voor mij vaak zonneallergie. Ik krijg rode bultjes in mijn gezicht en ik mijn huid lijkt echt aangedaan. Dat gebeurde dit keer ook. Normaal gesproken kan het wel twee weken duren voordat dit helemaal voorbij is en ik voel me dan in die periode altijd alles behalve mooi.

Het meest bizarre aan deze olie is wel, dat hij mijn zonneallergie in mijn gezicht in een periode van twee dagen volledig heeft laten verdwijnen. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt en daarom zie ik de olie momenteel een beetje als mijn wonder middeltje. Een kostbaar wonder middeltje dat voor mij zeker de moeite waard is.

Ik zou hem dus zeker aanraden als je net als ik een beetje van luxe houdt en vooral als je op zoek bent naar een wonder middeltje voor je huid. Ik kan natuurlijk nooit zeggen of hij bij iedereen zo goed zal werken, maar als je mijn huidproblemen herkent, zou ik het zeker eens proberen. De producten van La Mer zijn onder andere verkrijgbaar bij de Douglas, Ici Paris Xl en De Bijenkorf of via hun eigen website: Cremedelamer.com.

Liefs,

Melike

 

3 thoughts on “De ultieme huidverzorging? Review: La Mer The Renewal Oil

 • Reply Gonny 5 juni 2017 at 18:33

  Echt genieten… als je zo’n luxe flesje in je badkamer hebt staan! Wat fijn dat je huid er zo rustig van wordt!

 • Reply Charelle 7 juni 2017 at 08:45

  Wat een mooi product inderdaad! Heel luxe en ook nog fijn voor je gezicht. (:

 • Reply Malou | Blonde Blossom 7 juni 2017 at 21:40

  Oh, ik dacht dat er een naar eind ging komen, maar hij werkt dus heel goed. Wat geweldig zeg! En wat een prachtig, luxe flesje ook. Vind het verhaal erachter ook wel heel tof eigenlijk. Malou x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *