Een zonbescherming die over je make-up heen kan? Review: Filorga UV Bronze Mist

Ken je die momenten, waarop je vol goede moed een zonbescherming op je gezicht aanbrengt, waarna je vervolgens een mega witte waas op je gezicht krijgt? Ik kan daar echt van balen haha. Ik heb misschien donker haar, maar mijn huid is enorm licht en heeft meer weg van een huid die iemand heeft met rood haar. Daarom wil ik altijd heel graag wat bruiner worden in mijn gezicht. Ik krijg bijvoorbeeld regelmatig te horen dat ik een beetje ziek lijk, omdat ik zo bleek ben. Die witte waas helpt dan absoluut niet!

Ook komt het voor dat ik al helemaal opgemaakt ben en het onverwacht ineens heel zonnig is. Op dat moment een zonbescherming over mijn gezicht aanbrengen is meestal niet bevorderlijk voor de make-up die ik al op heb.

In mijn ervaring is het best lastig om een zonbescherming te vinden die fijn is om onder of over je make-up aan te brengen. Natuurlijk hebben veel dagcrèmes wel een uv filter, maar dit is absoluut niet voldoende als je een dagje vol in de zon gaat zitten. Je hebt vast al wel eens gelezen dat het niet goed beschermen van je huid een van de grootste oorzaken van vervroegde huidveroudering kan zijn. En naast huidveroudering zijn er natuurlijk ook nog veel ergere dingen die kunt oplopen als je je huid niet goed beschermt.

Filorga UV Bronze Mist

Ik heb deze spray al een tijdje liggen ter review en gelukkig kon ik hem afgelopen week eindelijk eens goed testen. Toen ik voor het eerst over dit product hoorde werd ik zo enthousiast! Het is namelijk een spray voor je gezicht die ook gewoon over je make-up aangebracht mag worden en volledig onzichtbaar is. Dat klinkt toch perfect! Tenminste als je net als ik, toch wel make-up draagt als je een dagje naar het strand gaat. Ook is het flesje mooi klein en licht, waardoor je hem eigenlijk altijd even in je handtas kunt meenemen.

Naast dat de spray met factor 50 beschermt tegen de zon is hij ook nog eens verzorgend voor je huid. Hij bevat bijvoorbeeld:

  • glucose en xilitol wat hydraterend en vochtregulerend werkt
  • Vitamine H dat de aanmaak van melatonine reguleert
  • Zuiver gletsjer water dat ingekapseld is in liposomomen. Dit werkt verfrissend en hydraterend

Mijn ervaring?

Ik geloofde eigenlijk meteen dat dit het wondermiddel was dat ik zocht toen ik hoorde waar deze spray voor bedoeld was. Afgelopen week was natuurlijk perfect om hem ook echt eens goed te testen aangezien we een soort mini zomer hadden. Ik heb eerst mijn make-up op gedaan en vervolgens vol enthousiasme de spray aangebracht. Dit was iets te enthousiast! Ik had verwacht dat de spray een soort waterachtige substantie zou hebben, maar dat is niet helemaal zo. Het lijkt namelijk meer op een olie. Je kunt je dus voorstellen wat er geurde toen ik hem rijkelijk over mijn gezicht aanbracht. Mijn gezicht was helemaal glad van de olie en een deel van mijn haar ook. Ik had mijn haar net gewassen, dus ik baalde echt enorm;)

Met andere woorden, breng deze spray dus absoluut niet te enthousiast aan. Het is het beste om hem heel voorzichtig op te sprayen en je haar eventueel op dat moment even te beschermen. Als je dat doet, werkt het wel zoals beloofd wordt. Je ziet hem namelijk echt niet zitten en hij geeft dus absoluut geen witte waas af. Verder blijft je make-up gewoon goed zitten en ben je dus in een keer klaar;) Je huid voelt zelfs een stuk zachter aan na gebruik. Hij blijft mijn huid wel een beetje glimmend maken, maar niet op een manier waarop ik mij er aan stoor. Ik kan het meer omschrijven als een gezonde gloed.

Ik heb de spray nu een aantal keer gebruikt en ik ben echt verkocht. Na het ongelukje bij de eerste keer gebruik is het eigenlijk nooit meer mis gegaan. Ik heb hem nu standaard in mijn tas en op het moment dat ik al weet dat ik in de zon ga zitten spray ik hem meteen even op. Het is voor mij een soort kleine lifesaver geworden, omdat ik nu zeker weet dat mijn gezicht op elk moment kan beschermen tegen de zon.

De spray is exclusief verkrijbaar bij Ici Paris XL en is naar mijn idee echt een van de meest interessante producten voor deze zomer. Wat mij betreft echt een van de nieuwe musthaves op het gebied van zonbescherming;)

Als je hem nog even wil bekijken kan dat hier: Filorga UV Bronze Mist Sun Care

Liefs,

Melike

 

 

One thought on “Een zonbescherming die over je make-up heen kan? Review: Filorga UV Bronze Mist

  • Reply Gonny 1 juni 2017 at 10:00

    Ik heb de Filorga Factor 50 UV Defence cream. Hij is echt super verzorgend voor je huid.
    De spray lijkt me nog fijner… omdat je die na je make-up nogmaals aan kunt brengen. Fikorga is echt een top merk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *