Waarom zou je minder vaak je haar wassen en hoe blijft je haar toch fris? Review: Philosophy Amazing Grace Dry Shampoo

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wassen van mijn haar ontzettend fijn vind. Ik heb al wel eens verteld dat ik echt een shampoo verslaafde ben en dat ik het liefst telkens een andere probeer. Ook zijn de shampoo’s die ik gebruik vaak niet goedkoop. Ik koop nooit shampoo bij een reguliere drogist;). De reden daarvoor? Ik vind dat er een aanzienlijk verschil is te merken tussen een shampoo van een drogisterij en een shampoo die ook bij een kapper gebruikt wordt. Het kan natuurlijk zijn dat je het daar niet mee eens bent, maar dat is in ieder geval mijn ervaring.

Minder vaak wassen

Het liefst zou ik iedere dag mijn haar wassen. Ik vind mijn haar het mooist als het net gewassen is en ik hou ervan dat mijn haar lekker ruikt. De geur van mijn gewassen haar, daar kan ik echt blij van worden haha. Het komt daardoor ook voor dat ik mijn haar bijna iedere dag was. Echter heb ik vaak gelezen dat elke dag je haar wassen eigenlijk helemaal niet goed is. Je wast je haar om het schoon te maken uiteraard. Echter verlies je door heel vaak je haar te wassen ook je goede vetten die je haar juist verzorgen. Het is afhankelijk van je haartype hoe vaak je het beste je haar kan wassen. Fijn haar wordt bijvoorbeeld veel sneller vet dan dik haar.

Door je haar heel vaak te wassen kan je haar steeds droger worden en uiteindelijk sneller breekbaar. Dat wil je natuurlijk niet als je net als ik een beetje ‘Rapunzel’ goals hebt. Gelukkig is er een product dat je in ieder geval kan helpen, je haar minder vaak te wassen. Je kent het vast al wel. Ik heb het natuurlijk over droogshampoo. Ik testte onlangs een mooie nieuwe optie uit die ik ter review ontving.

Philosophy Amazing Grace Dry Shampoo

Dit is een nieuwe droogshampoo van het met PhIlosophy. Wellicht ken je dit merk al van de huiverzorgingslijn. Het merk is exclusief verkrijgbaar bij de Ici Paris en heeft tegenwoordig dus ook haar producten. De doorgshampoo is speciaal ontwikkeld voor je ‘second day’ hair of na het sporten. De werking wordt beschreven als de ‘refereshing style extender’, wat betekent dat je met dit product op elk moment je haar kunt opfrissen. De shampoo reinigt terwijl hij tegelijkertijd ook volume en textuur creeert. Hij absorbeert olie, transpiratie en geurtjes en is geschikt voor ieder haartype.

De Grace lijn van Pilosophy staat voor vrouwelijkheid en dat kun je ook merken aan de geur. Hij ruikt namelijk naar bergamot, lelietjes van dalen en muskus.

Mijn ervaring?

 

Allereerst wil ik even wat zeggen over de verpakking. Ik vind hem namelijk zo mooi! Naast dat hij prachtig zacht roze is, staat er ook nog een prachtige inspirerende tekst op, waardoor je meteen het gevoel krijgt dat je hem wel moet gebruiken haha. Het merk heet natuurlijk niet voor niets Pilosophy en elk product van het merk bevat daarom ook een mooie inspirirende tekst.

Ik breng de droogshampoo meestal aan op mijn scheiding en kam het product vervolgens een beetje uit. Waar je wel mee op moet passen is dat je niet te veel aanbrengt. Het product laat dan namelijk een beetje een witte waas achter, waardoor je haar grijs kan lijken. Dat is volgens mij een kenmerk dat bij bijna iedere droogshampoo voorkomt.

 

Mijn haar ziet er na gebruik echt een stuk minder vet uit. Daarnaast vind ik dat een van de grootste voordelen van deze droogshampoo is dat je ook volume krijgt. Vooral als je haar vet is, gaat het natuurlijk een stuk platter op je hoofd zitten. Ik vind dat zelf nooit heel mooi.

Ook is de geur echt ongelofelijk lekker. Het is een hele zachte poeder achtige geur die een beetje om je heen blijft hangen. Een hele fijne droogshampoo dus met een lekkere geur en een prachtige verpakking;) De droogshampoo is verkrijgbaar bij Ici Paris XL, online kon ik hem nog niet vinden maar in de winkels wel! Dus ik zou hem zeker eens bekijken.

Liefs,

Melike

2 thoughts on “Waarom zou je minder vaak je haar wassen en hoe blijft je haar toch fris? Review: Philosophy Amazing Grace Dry Shampoo

  • Reply Deb 29 mei 2017 at 13:55

    Allereerst: Wat een prachtige foto’s! Je ziet er een beetje filmsterachtig uit op een retro/vintage achtige manier, als je tenminste begrijpt wat ik bedoel 😉 Love it ♥. Ik ken de geur Amazing Grace en ik ben er dol op! Ik heb de edt al 2x gekocht en helaas is het flesje alweer een tijdje op.

  • Reply Anna Gerrie 29 mei 2017 at 20:35

    Ik vind droogshampoo’s altijd zo fijn in gebruik. Momenteel gebruik ik die van Batiste, maar deze lijkt mij ook top. De geur klinkt in ieder geval al goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *