Review: Redken Nature + Science Naturally Derived Shampoos

Je ziet het de laatste tijd steeds meer. Heel veel merken beginnen toch vegan en sustainable versies van hun producten te maken. En ookal ben ik zelf geen vegan en is niet alles wat ik doe sustainable, ik wordt er wel heel blij van. Het geeft namelijk wel aan dat we met zijn allen aan het veranderen zijn, in positieve zin. We worden bewuster van de wereld en dat is denk ik heel belangrijk. En naar mijn idee zou het niet uit moeten maken of je meteen alles beter probeert te doen. Alle kleine beetjes helpen. Of je nu een of twee van je producten bewuster kiest om bijvoorbeeld beter voor het milieu of de dieren te zijn, of meteen alles vervangt.

Ik werd daarom dus heel blij toen ik deze shampoo ontving. Redken is een groot merk en als zo’n merk een stap in de goede richting maakt, is dit ook weer een signaal naar andere merken. Daarnaast ben ik natuurlijk nog altijd een shampoo junkie. Tenminste als je mij al langer volgt weet je dit. En als je mijn blog nu voor het eerst leest, dat is dus wat ik ben;). Ik hou van shampoo. Het liefst was ik mijn haar elke dag en ruik ik er de hele dag aan. En het liefst laat ik mijn haar groeien tot aan de grond, en hang ik het vervolgens als een rapunzel uit het raam wachtend op een prins. Just kidding;). Maar lang gezond haar dat is wel altijd mijn ultieme doel.

Redken Nature + Science Naturally Derived Shampoos

Deze nieuwe shampoo lijn van Redken is:

  • Vegan
  • Sulfaatvrij
  • Parabenenvrij
  • Siliconenvrij

En de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic!

Eigenlijk heeft het merk dus overal aan gedacht, als je het mij vraagt. Er zijn drie varianten van de shampoo: Extreme, All soft en Color extend. Deze shampoo’s bestonden ook al, alleen zijn ze nu dus ook in de nieuwe versie verkrijgbaar. En het merk belooft dat de resultaten hetzelfde zijn als bestaande versies.

Extreme

Ik heb zelf twee van de drie versies mogen uittesten. Extreme is een shampoo die ik al kende in de normale versie, dus ik was heel benieuwd of de nieuwe hetzelfde zou zijn. Ik vind de Extreme shampoo namelijk een hele fijne shampoo. Het is een shampoo die vooral is gericht op het sterker maken van je haar. Ik heb zelf heel lang haar, waardoor de kans op breken en gespleten punten natuurlijk vrij groot is. Een shampoo die mijn haar sterker maakt vind ik daarom een hele goede uitkomst. En deze shampoo vind ik zelf zeker wel een verschil maken. Mijn haar voelt altijd na een aantal keer gebruik beter aan. Of de kwaliteit van mijn haar echt verbeterd door de shampoo durf ik nooit helemaal met zekerheid te zeggen, maar ik voel zeker wel een verschil. Ook is de conditioner heel prettig in gebruik. Deze is nog extra gericht op het voorkomen van gespleten punten en het versterken van je haar. Ik gebruik ik dit altijd even in mijn punten. En of deze vegan versie nu hetzelfde is? Daar kan ik wel met zekerheid ja op zeggen. Ik merk geen verschil dus dat heeft het merk goed gedaan.

All Soft

 

Deze shampoo was wel geheel nieuw voor mij. Het is een shampoo die speciaal gericht is op droog haar. Hij hydrateerd en verzacht. Ik heb zelf eigenlijk altijd vrij droog haar. Waarschijnlijk komt dit doordat mijn haar krullend is, tenminste dat heb ik wel eens gelezen. Een hydraterende shampoo is daarom voor mij altijd heel fijn. Vooral als mijn haar na gebruik weer zacht en soepel aanvoelt. Ik heb de shampoo nu een aantal maal in combinatie met de conditioner gebruikt. En ik vind het hele fijne producten. Mijn haar voelt na gebruik heerlijk zacht aan en is absoluut niet droog. Dus zeker een aanrader als je net als ik droog haar hebt dat neigt tot krul;).

Happy healthy hair

Wat ik uiteindelijk misschien nog wel het allerfijnst vind aan deze producten is dat er ook is gedacht aan de ingrediënten. In mijn ervaring komt het ook heel vaak voor dat er wel een vegan of sustainable optie is van een product, maar dat dit product dat net even iets minder fijn werkt. En dat is bij deze shampoo’s totaal niet zo. Je houdt hetzelfde resultaat, terwijl de producten op alle vlakken beter zijn voor jouw en de natuur. Ik vind dat echt super goed, dus ik zou dit zeker aanraden:).

Liefs,

Melike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *