Diner en blanc with La Mer..

Een tijd geleden mocht ik een wel heel bijzonder event bijwonen. Ik had namelijk een diner met het merk La Mer en zoals sommigen van jullie weten is dit voor mij echt een heel speciaal merk. Een van de merken die ik voor deze blog bestond altijd al wilde proberen en een van de merken die ik enorm bewonder. De reden waarom ik sommige merken heel erg bewonder is vaak niet eens de werking. Het is een combinatie van alles. En dat alles begint altijd bij het verhaal dat achter een merk schuilt. Hoe het is begonnen.. En het mooie was dat ik tijdens het event hier ook echt even weer aan herinnert werd.

Hoe het allemaal begon..

Het grappige is dat ik het verhaal natuurlijk allang kende. En het verhaal zelfs al een keer eerder heb gedeeld met jullie in een andere blog. Toch was het zo mooi om het nog een keer te horen. En het werd uiteraard met veel passie verteld tijdens het event. Het verhaal begon namelijk met een persoon. Dat was Dr. Max Huber. Hij was tijdens een mislukt experiment verschrikkelijk verbrand waardoor zijn huid op onherstelbaar beschadigd leek. Hij heeft jaren geprobeerd een middel te vinden om hier iets tegen te doen. En op een dag, door simpelweg eens goed om zich heen te kijken kreeg hij een antwoord. Hij zag namelijk wel eens dat zeelieden altijd kelp van zeewier op hun huid smeerden en begon zich ineens te beseffen waarom. Het kelp liet hun huid herstellen van zon en zee schade. Zo begon hij zijn eigen experiment en ontwikkelde hij uiteindelijk het ‘mirakel broth’ dat gemaakt is van speciaal hiervoor gekweekt kelp. Zijn huid begon te herstellen en dat was iets was hij niet voor mogelijk had gevonden.

En nu jaren later is deze ‘miracel broth’ nog steeds de essentie van alle producten die het merk heeft uitgebracht. De essentie van de werking van la Mer. En de essentie van de reden achter het merk. Ik vind dat zelf nog steeds heel bijzonder.

Vooral, omdat het een bewijs is dat je soms echt om je heen moet kijken om een antwoordt te vinden. En dat dit antwoord soms zoiets moois kan brengen. En ook het bewijs dat je niet moet opgeven met zoeken. Als je een probleem hebt. I know.. dit klinkt wel heel zweverig. Maar dat is het juist. Dat is wat ik hoor als ik dit verhaal hoor. Heel veel inspiratie en passie;).

Het diner..

Tijdens het diner was nog een heel mooi detail. Alle gerechten waren namelijk geïnspireerd op verschillende structuren van de producten. Zo kregen we een koude aardappelsoep. Die dus fris en vloeibaar was als een lotion.

 

Een mozzarella gerecht dat dus een meer crème-achtige structuur had. En zo verder..En bij elk gerecht mochten we een beetje van het product dat erbij paste uitproberen. Dit versterkte het gevoel en dat was naar mijn idee heel origineel bedacht.

What was it all about?

Uiteraard werd er niet voor niks een diner gegeven. Het diner was ter ere van het nieuwste lid in de La Mer familie. Een van de mooiste dingen bij dit merk vind ik dat ze niet te veel afwijken van hun originele product. Orspronkelijk draaide het allemaal om hun bekende crème de La Mer. En dit zal ook altijd zo blijven. Het enige verschil is nu dat er meer producten zijn die geïnspireerd zijn op de originele crème. En daar is hun nieuwste product een mooi voorbeeld van.

Het nieuwe zusje is de Cool Gel Cream. Het is eigenlijk naar mijn idee een zomerse frisse versie van het origineel. Het is een ultra hydraterend en herstellend product dat heel licht en fris aanvoelt door de gel structuur. Hij bevat uiteraard de ‘miracle broth’ en ik ben zo benieuwd! Ik heb hem aan het eind van het event ook meegekregen om te testen, dus daar horen jullie binnenkort meer over;). En ik heb gehoord dat het dit weekend eindelijk een 20 graden wordt. Dus de warme dagen komen er dan nu toch eindelijk echt aan, de perfecte dagen om dit eens goed te testen!

Liefs,

Melike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *