D-Pollution Essential by Chanel

Om heel eerlijk te zijn kan ik me soms bestwel een beetje afsluiten over het feit dat we leven in een wereld vol milieu vervuiling. Soms is dat makkelijker, zoals het bij veel dingen makkelijker is om je af te sluiten in plaats van er mee te dealen. Toch is het zeker geen onderwerp dat mij niks doet. Ik vind het soms zo verdrietig dat de wereld al zo kapot is en dat zelfs ons eten al zo weinig meer met de natuur te maken heeft. Dat terwijl de natuur toch hetgeen is waardoor we leven en kunnen doen wat we doen?

Daarom vond ik het ook zo mooi dat Chanel een product had uitgebracht dat je een beetje kan beschermen tegen de vervuiling van buitenaf. Soms denk ik er eigenlijk helemaal niet zo bij na. Dat ook als je gewoon buiten op straat loopt er veel in de lucht kan zitten dat niet goed voor jou of je huid is. En natuurlijk kan dit product je daar niet helemaal voor beschermen. Maar de gedachte dat het in ieder geval een beetje beschermt vind ik ook heel mooi.

Chanel D-Pollution Essential

Onze huid wordt tegenwoordig dagelijks blootgesteld aan schadelijke stoffen van buitenaf. In de loop van de dag stapelen deze stoffen zich op. Dit zijn bijvoorbeeld stoffen als pollen, uitlaatgassen, oplosmiddelen of fijnstof. Dit kan het effect op onze huid geven als een vale teint, onzuiverheden, rode vlekjes of zelfs op lange termijn pigmentvlekken.

Daarom ontwikkelde Chanel D-Pollution Essentiel speciaal om dit tegen te gaan. Het is een nevelachtige spray die je zowel overdag als ’s avonds kunt gebruiken. Het biedt onmiddellijke bescherming, hydratatie en comfort. Zonder je huid af te sluiten en op lange termijn kan je huid er gladder, stralender en egaler uit gaan zien.

Essentieel?

Ik heb het product uiteraard nu enige tijd getest. Ookal klinkt het idee achter het product heel mooi, was ik in het begin wel een beetje sceptisch. Ik dacht letterlijk: ‘Moet ik nu ook nog naast alle andere producten die ik dagelijks gebruik, iedere dag een spray op doen, ter bescherming?’. Want geloof mij maar dat ik in mijn dagelijkse routine al aardig wat stappen neem. Ik gebruik iedere dag eerst een tonic, dan een serum, dan een oog crème en vervolgens een gezichts crème. De gedachte van ‘Dat zou toch wel genoeg moeten zijn?’, is dan denk ik ook niet zo gek.

En eerlijk gezegd uiteindelijk is het natuurlijk ook niet essentieel dat je iedere dag zoveel producten gebruikt. Ik denk dat het maar net is waar je voor kiest. En of het beter is om juist meer of minder producten te gebruiken is naar mijn idee helemaal niet zo relevant. Voor beide theorieën is wel wat te zeggen.

Het gaat er vooral om war jij je prettig bij voelt. Ik vind het ontzettend fijn om veel aan mijn huid te doen. Ik heb nooit een makkelijke huid gehad en die zal ik waarschijnlijk ook nooit hebben. Ik heb last van eczeem, pigmentvlekken, extreem droge plekjes en zo kan ik nog wel wat dingetjes noemen. En ik denk dat iedereen wel dingen heeft waarvan ze vinden dat het beter kan aan hun uiterlijk. En eigenlijk is dat best jammer. Dat we denken dat we soms van nature niet mooi genoeg zijn.

Maar dat is misschien juist wel het punt met dit product. Dit is niet een product dat daar om draait. Het is een product dat je wil helpen te beschermen tegen lelijkheden van buitenaf, om de natuurlijke staat van je huid te kunnen behouden. Bescherming van vervuilingen die je zelf niet hebt gecreëerd maar wel moet ondervinden, omdat wij mensen deze wereld nu eenmaal vervuilen. En dus vind ik het daarom een mooi product. En begrijp ik het essentiële gedeelte in de naam absoluut. Het kan een essentiële toevoeging zijn op je dagelijkse routine. Als je jezelf toch iets meer wil beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De spray zelf voelt daarnaast heel fijn aan. Het voelt als een fris briesje in je gezicht. Ik had verder niet veel verwacht, maar het grappige is dat mijn huid daadwerkelijk ook prettiger aanvoelt na gebruik. Ik voel het product zelf niet zitten, maar mijn huid voelt wel zachter aan. Ik ben hem daardoor nog meer gaan waarderen. Eigenlijk letterlijk en figuurlijk dus;). Wil je het product zelf ook bekijken? Dan kan dat hier op de website: Chanel.com.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *