Let’s get a little personal: Hoe is het om een blog te hebben?

I’m back! Zoals jullie gemerkt hebben ben ik de laatste tijd iets actiever op mijn Instagram pagina dan op mijn blog. Maar dit betekent natuurlijk niet dat ik geen blogs meer schrijf! De komende tijd zullen jullie zeker weer wat meer te lezen krijgen;)

Om te beginnen vind ik het wel een mooi moment om eens een blog te schrijven over hoe het nu echt is om een beauty blog te hebben. Voor mij is het namelijk al zo normaal geworden, dat ik er meestal vanuit ga dat mensen ook helemaal begrijpen hoe dit is. En dus wil ik jullie hierin een klein beetje meenemen. Vooral op de punten die mij de laatste tijd bezig houden;)

Waarom ik de blog begon..

Het is eigenlijk allemaal begonnen vanuit mijn liefde voor fotografie, schrijven, creëren en inspireren. Ik heb heel lang gewacht om hier iets mee te doen. Ik was bang om een stap te nemen en wist eigenlijk telkens wel een reden te bedenken om het uit te stellen. Tot ik ongeveer 2 jaar geleden een middag thuis zat en besloot dat ik toch echt eens iets moest beginnen. Ik kwam net terug uit Istanbul, en had daar toevallig wat beauty producten gekocht. Het waren producten die hier nog niet verkrijgbaar waren en ik bedacht ineens dat het misschien wel leuk zou zijn als ik er iets mee zou doen.

Ik maakte voor de grap een website aan en plaatste dezelfde dag nog mijn eerste blog. Puur, omdat ik nieuwsgierig was of het aan zou slaan. Daarna ging het ineens heel hard. Ik startte mijn Instagram pagina en het begon te groeien. Het ging zo snel dat ik echt letterlijk soms naast mijn ‘gewone’ baan dag en nacht bezig was alles bij te houden. Soms leek ik net een soort gekke bezetene! En soms is dit nog steeds de situatie.

Waarom beauty?

Eigenlijk heb ik er in het begin dus helemaal niet zo diep over nagedacht, waarom ik voornamelijk over beauty ging schrijven. Het was gewoon iets dat ik leuk vond en wilde delen. Net zoals er nog zoveel andere dingen zijn die ik leuk vind. Ik denk dat ik zeker wel een grotere interesse heb voor beauty producten dan een gemiddeld persoon, maar dit betekend niet dat ik vind dat het heel belangrijk is. Daarmee bedoel ik dat ik niet vind dat je persee elke dag make-up moet dragen of mega dure crèmes moet gebruiken. Dat is eigenlijk totaal niet de boodschap.

De boodschap is dat het ‘ok’ is als je dit wel doet en ook als je dit niet doet. Dat je vooral moet doen wat je leuk vind, zonder iets van anderen aan te trekken. Ik loop in mijn dagelijkse leven regelmatig zonder make-up rond. En ook als het gaat om kleding, ben ik niet bepaald het high heels type;). Ik doe gewoon waar ik zin in heb. En vaak ga ik toch meer voor een comfortabele, low maintenance look. En af en toe pak ik uit. Dat is dus het punt nogmaals: ‘Both should be ok!’. Gewoon jezelf zijn;).

Mannen!

Misschien een gek onderwerp tussendoor haha. Maar het zit mij best hoog! Ik ben sinds een krap jaartje single, na een relatie van 9 jaar. En wauw, dat is nogal een achtbaan geweest om te verwerken. En af en toe ben ik nog steeds niet helemaal in balans. Maar uiteraard probeer ik ook langzaam aan wel weer een beetje open te staan voor daten en alles wat daar bij komt kijken. Ik was niet single toen ik deze blog begon en ik had er dus ook nooit over nagedacht hoe mannen er eigenlijk naar zouden kijken.

Ik heb deze blog met letterlijk bloed, zweet en tranen opgebouwd. En het is echt naast mijn Instagram een kindje waar ik heel trots op ben. Dus op het moment dat ik met mannen praat, vertel ik er al gauw even over. En ik was misschien een beetje naïef, maar ik had nooit verwacht dat zoveel mannen er meteen heel negatief op zouden reageren. Zo wordt mij over het algemeen meteen verteld dat een vrouw het mooist is zonder make-up. Wordt mij gevraagd of ik onzeker ben. En wordt mij uitgelegd dat het nogal oppervlakkig is wat ik doe. Dat het dus niet goed is wat ik doe.

Omgaan met vooroordelen

Met andere woorden wordt er soms zonder mij te kennen meteen een oordeel geveld. Dit is trouwens niet alleen een mannen ding, vrouwen kunnen er uiteraard ook wat van! Er wordt vervolgens verwacht dat ik dit oordeel accepteer en ik krijg het gevoel dat ik mij moet verantwoorden. En ja, dat vind ik best vervelend. Je voelt je op dat moment totaal onbegrepen! In het begin ging ik dan ook uitgebreid uitleggen hoe het zat. Ik vertelde meteen dat ik ook vond dat een vrouw zonder make-up het mooist was. Waarom ik dan toch over beauty schreef, enzovoort…En begon mezelf dus volledig te verantwoorden. Dat terwijl ik het eigenlijk juist heel oppervlakkig vond van die mensen, dat ze meteen zo oordeelden, zonder mij te kennen. What a mess!

Dat ik mezelf dus ging verantwoorden aan ‘oppervlakkige’ mannen of vrouwen, heeft natuurlijk ook te maken met mijn eigen onzekerheid. Op het moment dat iemand die je totaal niet kent een oordeel over je velt, kan je heel onzeker worden. Vooral als je zelf niet van nature van de daken schreeuwt dat je trots bent op jezelf. Ik ben altijd heel kritisch naar mezelf toe. Het is eigenlijk nooit goed genoeg en het kan altijd beter. Dus als iemand iets van mij vind, dan neem ik dat soms veel te serieus. En vergeet ik soms dat het mij eigenlijk niet altijd iets zou moeten schelen. Dat het alleen belangrijk is wat mensen van mij vinden die mij ook daadwerkelijk kennen. Dat is iets waar ik altijd wel mee zal blijven worstelen, maar gelukkig ben ik hierin ook aan het groeien.

Gratis pakketjes!

Nog een onderwerp waar ik even bij stil wil staan. Zoals jullie merken, krijg ik ontzettend veel pakketjes! En eerlijk gezegd voelt dit nog elke keer als een cadeautje. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat ik mag samenwerken met bepaalde merken en het blijft altijd een eer. Toch moet ik ook eerlijk zeggen dat er ook een keerzijde is. Er zijn soms echt weken dat ik zoveel binnenkrijg dat ik er alleen maar gestrest van raak. Het ziet er natuurlijk allemaal heel leuk uit. Het ziet er uit alsof ik constant gratis spullen krijg. Maar deze spullen zijn natuurlijk niet allemaal echt gratis. En blog schrijven of het maken van mooie foto’s kan soms uren duren en is dus eigenlijk een serieuze baan. En met andere woorden zijn de pakketjes een beloning op mijn werk. En soms is dit super leuk, en soms is dit heel hectisch en stressvol. Het heeft gewoon echt twee kanten.

The bright side of it all!

Ok.. ik heb het gevoel dat ik nu wel iets te veel negatieve punten heb benoemd, terwijl ik het uiteindelijk natuurlijk ook gewoon heel fijn vind om een blog te hebben. Dat staat eigenlijk boven alles! Maar ik vond het ook wel eens tijd om ook eens wat minder rooskleurige punten te benoemen. Juist, omdat je die niet kunt zien aan de content die ik plaats. Het online wereldje ziet er over het algemeen natuurlijk meestal bijna perfect uit. En ik vind het juist belangrijk dat je weet dat het niet altijd allemaal perfect is. Dat het hebben van een blog zeker de nodige struggles met zich mee brengt en dat het daarnaast ook simpelweg heel hard werken is. En dat mensen het niet altijd even goed begrijpen, wat je wil overbrengen. En ik ben jullie heel dankbaar, dat jullie mij volgen. En hoop jullie nog lang te mogen inspireren. Want, uiteindelijk is dat waar het om draait voor mij. Dat je geïnspireerd raakt door wat ik creëer en dat ik iets moois mag toevoegen aan deze digitale wereld.

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *