What’s in a name..Review: Chloé Nomade Eau de Parfum

De eerste keer dat ik zag dat dit merk een nieuwe parfum uit ging brengen was ik eigenlijk meteen nieuwsgierig. Waarom? Dat had alles met de naam te maken. Ik ben altijd een beetje gefascineerd geweest door het idee van een nomaad. En ik vond het heel interessant dat Chloé een parfum zou uitbrengen die deze naam ging dragen. Bij parfum draait het naar mijn idee altijd maar om een ding. En dat is het gevoel dat je bij de geur krijgt. En ik was heel benieuwd hoe deze naam vertaald zou worden in een geur.

Chloé Nomade Eau de Parfum

Wat Chloé zelf over de parfum zegt is dat hij de geest van de vrouw omhult die open staat voor de wereld. Een vrouw die onafhankelijk is en van nature elegant. Ze heeft een sterke persoonlijkheid en is niet bang om anders te zijn. Ze bloeit op door haar ervaringen en ontmoetingen.

De geur die daarbij past is zowel zacht als krachtig. De topnoot is de geur van mirabelpruim, die zoet is. De hartnoot is de geur van fresia’s, die fris zijn. En de basisnoot is de geur van eikenmos, wat een intens en mineraal karakter heeft.

What’s in a name?

Misschien denk je na het lezen van de omschrijving over de geur, het is een maar parfum? Dat is het natuurlijk ook;). Maar..ik begrijp wel waarom het merk dit zo omschrijft. Want ookal is het maar een parfum, toch kan een geur zoveel meer met je doen. Misschien herken je wel. De momenten in je leven waarop je iets ruikt en ineens in je gedachten totaal op een andere plek beland. Een mooie herinnering of juist een slechte.

Ik de Nomaad?..

En soms moet je denk ik niet elk woord letterlijk nemen. Ik denk zelf eigenlijk altijd in beelden. En daarin kan ik bestwel dromerig zijn af en toe. Ik hou van bepaalde geuren die mij op bepaalde plekken brengen. Mooie plekken die in mijn gedachten altijd aanwezig zullen blijven. En als ik aan een nomaad denk dan denk ik aan een reiziger. En uiteindelijk zijn we naar mijn idee allemaal reizigers. Of dat nu fysiek is of mentaal. We zijn allemaal een reis aan het maken door deze wereld en dit leven. En die gedachte geeft me het gevoel van vrijheid en kracht. Dat is mijn gevoel dat ik krijg bij het woord, bij de naam.

De geur..

Ookal kan ik zoveel zeggen over het feit dat een geur veel met je kan doen. Het omschrijven is een ander verhaal. Naar mijn idee is dat nu juist het hele punt. Een gevoel moet je voelen door het ruiken van de geur. Ik vind de geur die Chloé heeft ontwikkelt bij de naam die er aan gegeven is, heel passend. Vooral, omdat hij drie facetten bevat. Hij is zoet, fris en intens. En dat past denk ik heel mooi bij het idee van de vrouw die omschreven wordt. En dat hebben ze naar mijn idee heel goed gedaan, want ik vind de geur heerlijk. En ik zou je zeker aanraden eens te gaan ruiken in een van de verkooppunten, hoe dit dan ruikt;).

Liefs,

Melike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *