Heb je ook last van een winterhuid en winterdip? Low budget en super natuurlijk honing masker is mijn beste oplossing!

Vooral in de winter heb ik altijd het gevoel dat ik er minder goed uit zie en  heb ik veel minder energie. Dit resulteert zich vaak in het weekend in bankhangen en wezenloos staren naar de televisie, met in mijn gedachten nog honderd dingen die ik eigenlijk moet doen.  Een soort zelf sabotage die soms de hele dag doorgaat. Dit weekend gebeurde dit ook totdat ik mij herrinerde dat ik een honing masker op kon doen. Dit zou minimale moeite kosten en ook nog een boost aan mijn huid geven. Perfect!

Ik gebruik ongeveer een keer in de week een honingmasker en ik merk echt dat het veel voor mijn huid doet. De honing die ik gebruik is koudgeperste honing dat rechtstreeks uit de graat komt. Koudgeperst betekend dat de honing niet verhit is. De meeste honing in de winkel is eerst verhit waardoor er veel voedingstoffen verloren zijn gegaan. Dit betekend niet dat je die honing niet kunt gebruiken. In pricipe is alle honing geschikt, maar onthoudt dat hoe natuurlijker de honing is hoe meer het voor je huid gaat doen. Bij De Tuinen heb je bijvoorbeeld al een potje biologische honing voor rond de 7 euro. Aangezien je maar een theeleptje nodig hebt kan je er heel lang mee doen. Super budget vriendelijk dus!image

Hoe je te werkt gaat is eigenlijk heel simpel. Neem een theelepeltje honing en smeer dit uit over je hele gezicht. Als je honing heel vloeibaar is kun het beste een keukenpapiertje in je nek doen ter bescherming. Bij mij drupt de honing eigenlijk nooit, maar het kan natuurlijk gebeuren. Het masker kan het beste minimaal 15 minuten intrekken, maar iets langer is nog beter. Ik laat het zelf ongeveer 30 minuten intrekken. Bij het opbrengen zul je misschien denken dat het er moeilijk af zal gaan aangezien het zo plakkerig is. Dat is niet zo. Zodra de honing met warm water in contact komt gaat het er super makkelijk af. De eerste keer dat ik dit masker gebruikte moest ik eerlijk gezegd wel lachen. Het ziet er namelijk uit alsof je een soort glanzende laag plastic op je huid hebt en dat ziet er best hylarisch uit.

Het allerbelangrijkste is natuurlijk wat het doet voor je huid. Het is voor mij een wondermiddel dat te vaak vergeten wordt. Je ziet het wel steeds vaker terug in producten als shampoos en cremes. Alleen daar zit vaak maar zo’n minimaal percentage in dat het eigenlijk niet doet wat het zou kunnen. Dus waarom niet terug gaan naar de bron? Vanuit de oudheid werd honing zelfs gezien als een medicijn. Wij kennen het nu over het algemeen alleen nog als een fijne zoetmaker, maar honing is zo veel meer dan dat! In honing zitten heel veel goede stoffen als mineralen, magnesium, kalium, calcium, vitamine b1, b2, b3, en b5. Wat het voor mij persoonlijk doet is dat het mijn huid superzacht maakt en meer laat stralen. Ik zal de belangrijkste punten noemen hoe dit komt:

 • Honing reinigt de huid grondig, dit komt doordat er een stofje in zit dat zelfs bacterien dood.
 • Honing hydrateert de huid.
 • Honing is ontstekingremmend
 • Honing is een natuurlijk anti huidverouderingsmiddel

Dus als je lekker aan het bankhangen bent en eigenlijk even niks wil doen, doe honing op je gezicht! Je zult merken dat het echt een boost aan je huid geeft.

Liefs

Melike

 

 

 

 

 

0 thoughts on “Heb je ook last van een winterhuid en winterdip? Low budget en super natuurlijk honing masker is mijn beste oplossing!

 • Reply Yasemin 18 februari 2016 at 17:42

  Dat wist ik niet over honing! Ga het gelijk uitproberen!

 • Reply Vinesma 22 februari 2016 at 12:27

  Wat leuk om je blogs te lezen!! Ze lezen heel makkelijk weg, hoe jij ze schrijft en onderbouwd. 🙂
  En herkenbaar deze blog, ik doe dit ook al jaren een honingmasker van koudgeperste honing!! Het werkt heel goed, alleen ben nog niet zo’n pro als jij. Bij mij drupt het er af en toe wel af hoor, ik doe er waarschijnlijk altijd teveel van op mijn gezicht. Ik vergeet het de laatste tijd & doe het nu veel te weining .. Dus een goede re-minder. Ik vind je blogtopics heel leuk, Me Like!! Ik ga je volgen ♡♡

  • Reply melike194 22 februari 2016 at 18:54

   Dankjewel Vinesma,super lief! Wat gaaf dat je dit ook al heel lang doet en dat dit je een reminder gaf! Wat betreft het druppen denk ik dat het ook ligt aan hoe vloeibaar het is, die van mij is vrij dik;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *