Aldi files: Gezond en verantwoord tussendoortje, een granola reep waar echt niks slechts in zit!

Mijn eerste aldi product review gaat over een overheerlijke granola reep. Ik ben zo’n fan van deze reep dat ik bijna iedere week wel een pakje koop. Dit is echt een van mijn beste ontdekkingen sinds ik boodschappen doe bij de aldi.

Vaak maak ik mijn tussendoortjes zelf, omdat ik de meeste voorgeproduceerde snacks toch niet verantwoordt vindt. Maar daar heb ik niet altijd de tijd voor. Ik ben lang op zoek geweest naar iets dat geen suiker of een andere zoetstof en geen conserveringsmiddelen bevat. Dit bleek behoorlijk lastig te zijn. Dat iets bijvoorbeeld biologisch is betekend niet meteen dat het gezond is, het kan namelijk gewoon suiker bevatten. Ook wordt vaak op een verpakking vermeld dat iets verantwoord is terwijl je op de achterkant van de verpakking toch vaak dingen ontdekt die je niet herkent of nodig hebt.

De Aldi bood daarop voor mij een geweldige oplossing!

Het is een granola reep zonder enkele teovoegingen of suiker. En alsof dat nog niet genoeg is, bevat het alleen maar gezonde ingredienten! Hij bestaat uit zonnebloempitten, kokos, pompoenpitten, witlofwortel-extract, havervlokken, meloenpitten en hazelnoten.

image.jpg Toen ik las wat er in zat gaf witlofwortel-extract mij nog wel wat twijfels. Dit klonk als een verkapte naam voor iets dat wellicht minder goed wat. Dus ik ben gaan googelen. Wat ik ondekte was bizar. Witlofwortel- extract is namelijk een eeuwenoud natuurlijk middel dat bevorderend kan zijn voor je spijsvertering. Ook wordt het gebruikt als gezond alternatief voor koffie.

Nog belangrijker denk ik, is dat de reep ook nog eens super lekker is. Er zit dan wel geen suiker in, hij is wel zoet. Dit komt voornamelijk doordat hij cocos bevat. Er is ook een versie met appel en kaneel. Ik ben zelf niet zo’n fan van deze combinatie, maar ik kan mij voorstellen dat als je dit wel bent deze ook heerlijk is.

Dus heb je een druk leven en wil je tussendoor een snack waarover je totaal niet schuldig hoeft te voelen. Probeer de Granola reep van Aldi, echt een aanrader!

De prijs is 1,79 voor een pakje van vier repen.

Liefs,

Melike

0 thoughts on “Aldi files: Gezond en verantwoord tussendoortje, een granola reep waar echt niks slechts in zit!

 • Reply Yasemin 18 februari 2016 at 17:39

  Wow handig snackje voor mij!! Bedankt hoor deze tip!

  • Reply melike194 18 februari 2016 at 18:14

   Super dat je het gaat proberen! Ik ben benieuwd wat je er van gaat vinden!

 • Reply reshmaaddicted2beauty 29 februari 2016 at 15:01

  Handige snack voor onderweg! Bedankt voor de tip

  • Reply melike194 29 februari 2016 at 19:20

   Graag gedaan! Ben benieuwd wat je er van gaat vinden;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *