Haar files: Welke shampoo is nu echt het beste?

 

Ken je dat gevoel dat als je net van de kapper komt je haar veel mooier en gezonder lijkt? Eenmaal thuis gewassen raak je dan vaak teleurgesteld, omdat je haar toch niet meer zo gaat zitten. Ik heb het motto dat ik dat gevoel elke dag wil hebben, waardoor ik eigenlijk nooit meer shampoo koop uit de reguliere winkels koop en alles online koop.

Als een kind in een snoepwinkel voelde ik mij toen ik dit begon te doen. Ik zag dat vele mooie kappersmerken toch voor een redelijke prijs te bestellen waren. Er ging echt een wereld voor mij open en de shampoo’s waren ook nog eens vaak veel goedkoper dan bij de kapper. Ik kon mijn geluk niet op.

Toch had deze ontdekking voor mij ook een redelijke keerzijde. Doordat ik weet hoeveel merken er zijn en de mogelijkheden eindeloos zijn hunker ik altijd naar iets nieuws. Als ik weer een shampoo heb geprobeert die mijn haar echt veel mooier en gezonder maakt heb ik altijd een stemmetje in mijn hoofd dat zegt:’Als deze zo goed is, is er vast nog een betere!’. Soms ben ik wel jaloers op mensen die in alle rust jarenlang dezelfde shampoo gebruiken en hier vrede mee hebben. Maar aan de andere kant vind ik het zo leuk om weer iets nieuws te proberen!

Iedere keer als ik een nieuwe shampoo ga proberen ga ik jullie daar in meenemen, want ik denk dat er geen grotere ervaringsdeskunige is dan ik. Als ik zou moeten vertellen hoeveel ik er al geprobeert heb zou dit denk ik geen artikel worden maar meer een boek. Dus ik wil graag beginnen met mijn laatste opsessie op shampoo gebied. Dat is namelijk sulfaatvrije, siliconenvrije shampoo.

Sulfaat ook wel sls genoemd is het bestanddeel in shampoo dat het laat schuimen. Verder is het een grondig reinigend bestandeel. Het enige waar het schuimen voor dient is dat je zo beter kan verdelen over je haar. Aan dit bestanddeel zit echter wel een groot nadeel. Sls reinigd zo grondig dat alle natuurlijke olieen op je hoofdhuid en haar verwijderd worden. Het resultaat is natuurlijk wel heel schoon haar, maar wat veel mensen niet weten is dat deze olieen juist zo goed zijn voor je haar. Door met sulfaatvrije shampoo te wassen reinig je je haar wel, maar op een veel mildere manier. Zo houd je haar meer goede eigen vetten terwijl je haar wel weer schoon wordt.

Siliconen zijn verantwoordelijk voor meer glans en gladheid. Dit klinkt heel fijn maar wat er in werkelijkheid gebeurt is dat het een laagje om je haar vormd waardoor je haar er wel gezond uit ziet maar dit eigelijk niet is. Je haar kan namelijk niet ademen en kan dan niet je eigen natuurlijke vetten opnemen.

Ik was mijn haar nu al enige tijd met shampoo’s waar geen sulfaten en siliconen in zitten. Vooral in het begin vond ik dit erg lastig. Het eerste waar je tegenaan loopt is dat de shampoo bijna niet schuimt. De SLS is vaak wel vervangen door een ander natuurlijker bestanddeel dat laat schuimen, maar dit heeft lang niet hetzelfde effect als een ‘gewone’ shampoo. Het is lastig om in te schatten of je je shampoo wel over je hele haar verdeeld waardoor je meer gaat gebruiken dan wellicht nodig is. De beste manier om dit op te lossen vind ik dat je het blijft inmasseren tijdens het uitspoelen. Zo blijf je verdelen en weet je zeker dat je al je haar wast. Ik was hier in het begin niet zo handig in waardoor ik behoorlijk vaak nog vet haar had na het wassen. Natuurlijke vetten zijn zoals ik eerder noemde heel goed voor je haar, maar het is natuurlijk ook niet de bedoelding dat je altijd vet haar houdt.

Nu een aantal weken verder ben ik heel blij dat ik sulfaatvrije en siliconen vrije shampoo ben gaan gebruiken. Ik merk echt dat mijn haar veel meer glans en veel minder pluist. Het fijne is dat ik weet dat het niet komt doordat de staat van mijn haar is verbloemd door een bepaald product, maar dat mijn haar ook echt gezonder is. Zo moest ik vroeger na het wassen veel stijlingsproducten gebruiken om het goed te laten zitten. Nu doe ik alleen nog een beetje punten serum in mijn haar en zit het al goed als ik het natuurlijk laat opdrogen. Dit is echt een verademing!

image.jpgWelke shampoo goed is om te gebruiken is wel even zoeken. Ik heb namelijk gemerkt dat als je shampoo’s gaat gebruiken van bepaalde biologische merken die ook andere producten maken vaak wel minder goed werken. Zo ben ik ooit begonnen met het gebruiken van het merk Burts Bee’s. Dit merk is vooral bekend om zijn handcremes en lippenbalsems. De shampoo was wel goed, maar ik merkte dat er te weinig verzorgende bestanddelen in zaten waardoor mijn haar toch wel heel droog werd.

Wat ik daaruit heb geleerd dat het beter is om shampoo’s te gebruiken van merken die voornamelijk gericht zijn op haar. Zo heb ik nu de merken J Beverl Hills en Joico in mijn badkamer staan. Niet alle shampoo’s van deze merken zijn sulfaat en siliconen vrij, maar ze hebben redelijk wat opties. Tot nu toen ben ik met beiden erg tevreden en wissel ik ze af. Ik zal hier binnenkort een uitgebreide review over schrijven.

 

Ik koop zelf meestal online via de webshops: www.johnbeerens.com of www.haarshop.nl.

Liefs Melike

#haar#beauty#shampoo

 

 

0 thoughts on “Haar files: Welke shampoo is nu echt het beste?

 • Reply Jessica 21 februari 2016 at 23:51

  Ik moet ook maar eens over op een sulfaatvrije shampoo! Ik wil ook graag glanzender haar namelijk. Wat zou je aanraden qua product voor stijl haar?

  • Reply melike194 22 februari 2016 at 18:51

   Wat leuk dat je het gaat proberen! Voor stijl haar zou ik eens kijken bij de producten van fuente, vooral de fuente protein wellness vind ik erg goed!

 • Reply reshmaaddicted2beautyreshma 2 maart 2016 at 20:07

  Ik ben nu al benieuwd naar je reviews! Ik ben al jaren opzoek naar de perfecte shampoo. Maar ik word ook steeds teleurgesteld!

  • Reply melike194 2 maart 2016 at 20:10

   Hey Reshma, ik snap heel goed wat je bedoeld! De eerste reviews staan al online, ik hoop dat je er wat aan hebt!

 • Reply Review:Lovea Coco Paradise Shampoo – MeLikeBeauty 19 juni 2016 at 13:17

  […] tijd geleden hebben jullie mijn ervaringen met sulfaatvrije shampoo’s kunnen lezen. Er zit veel verschil in per shampoo of het ook prettig werkt, maar ik ben er toch van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *