Wat is jouw favoriete gezonde tussendoortje? Review: Aldi's biologische Kamutwafels, Speltwafels en Notenpasta. Oftewel: Een nieuwe Aldi File!

Ken je dat gevoel tussen de middag? Je hebt trek en het liefst wil je snel een chocolade reep of een koekje. Ik heb het over een suikerspiegel dip. Dit gebeurt vaak een paar uur na mijn lunch. Ik ben altijd jaloers op mensen die hier geen last van hebben. Ik kan namelijk echt chagerijnig worden als ik dan niks eet. Ik voel mij dan namelijk echt down en zonder energie. Het is zelfs zo erg dat mensen die mij kennen vaak door hebben als het zover is. Ik heb ook door de jaren heen gemerkt dat als iemand hier geen last van heeft dit echt niet begrijpt. Er komt dan echt een diva uit mij, waarvan ik niet wist dat ik die in mij had! Doordat ik weet dat ik dit moet voorkomen ben ik altijd op zoek naar gezonde opties die op lange termijn mijn suikerspiegel op pijl houden.

Deze week wil ik jullie vertellen welk tussendoortje bij de Aldi mijn absolute favoriet is. Dit is namelijk een kamut of spelt wafel met notenpasta! Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen dit lekker vind, maar als je van pindakaas en rijstwafels houdt raad ik dit zeker aan.

image

Waarom geen gewone rijstwafels maar kamut of spelt wafels? In kamut en spelt zitten meer langzame koolhydraten, dan bijvoorbeeld alleen rijst. Kamut en spelt is vergelijkbaar met tarwe, alleen wordt er gezegd dat dit oergranen zijn. Deze granen zouden minder bewerkt zijn dan tarwe.  Langzame koolhydraten zorgen ervoor dat je lichaam er langer over doet om het te verwerken. Het resultaat daaruit is dat je langer verzadigd blijt en dus beter je middag door komt. Wat ik echt geweldig vind is dat deze van de aldi ook nog eens biologisch zijn.

Bij de Aldi heb je (nog) geen biologische pindakaas dus ga ik voor de notenpasta. Deze bestaat voor een groot deel ook uit pinda’s, verder zitten er cashewnoten, amandelen en hazelnoten in. Wat ik echt bizar vind is dat er geen andere ingredienten in zitten. Noten zitten vol met goede vetten en vitamines. Volledig natuurlijk dus. Ik vind hem echt heerlijk.

Ik vind het heel belangrijk dat een notenpasta geen toevoegingen heeft. Ik heb namelijk ontdekt dat dit helemaal niet nodig is. In een gewone pot pindakaas of notenpasta zitten al snel meer dan 10 toevoegingen. Ik wil jullie daarom ook mijn leukste ontdekking op dit gebied vertellen. Je kunt het namelijk super makkelijk zelf maken. Het enige dat je nodig heb is noten en een keukenmachine.

Ik zal je uitleggen hoe je dit doet:

  • Neem ongeveer 100 gebrandde of ongebrandde noten (ongebrandde is gezonder)
  • Ik doe er zelf een beetje zeezout bij
  • Doe ze in de keukenmachine en laat ze net zo lang fijnmalen tot je een pasta ziet
  • Als je van stukjes houdt doe je nadat je een gladde pasta heb nog een paar noten er bij en deze laat je iets minder lang er doorheen mixen

(In het lepeltje hieronder zit mijn eigen gemaakte pindakaas, ziet er best goed uit toch?)

image

En dan heb je zelf pindakaas of notenpasta gemaakt! Ongebrandde noten zijn uiteraard ook vollop verkrijgbaar bij de aldi.

De boekwijt en spelt wafels kosten 1,49 euro en de notenpasta 2,99 euro.

Liefs Melike

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *