Aldi file: Biologische cocosolie. Om mee te koken? Je gezicht schoonmaken?

Dit keer gaat de aldi file niet over eten. Het is wel iets dat je kunt eten en waar je zelfs mee kunt koken en dit doe ik ook regelmatig. Maar mijn allerbeste tip is toch wel wat ik er het meest mee doe. Namelijk mijn gezicht schoonmaken. Ik heb het dus over biologische cocosolie en dit is super voordelig bij de aldi te koop. Hoe en waarom het goed is om je gezicht hiermee schoon te maken zal ik je uitleggen.

Ik kreeg deze tip ooit van een vriendin. We zijn beiden altijd op zoek naar natuurlijke middeltjes voor onze huid die echt werken. Ik heb zelf namelijk een hele gevoelige huid en kan niet tegen alle producten. Ook wordt mijn huid snel droog, vooral in de winter. Dit resulteerd zich vaak in dat ik allerlei producten ga uitproberen en deze vaak teleurstellend zijn. Ook is dit vaak wel een aanslag op mijn portomonee.

Hoe je het doet is heel simpel:

 • Maak eerst je gezicht nat. Als je oog make-up op hebt wrijf dit dan zachtjes uit.
 • Doe een beetje kokos olie (ongeveer een theelepeltje) op je hand en wrijf dit even tussen je handen zodat het vloeibaar wordt.
 • Smeer vervolgens je hele gezicht hiermee in.
 • Pak een aantal wattenschijfjes en begin bij je ogen. Haal alle mak-up weg door het af te nemen met de wattenschijfjes. Ga door tot er geen vuil meer komt op de wattenschijfjes. Je zult vooral merken op je wattenschijfjes dat alles eraf gaat.
 • Je kunt daarna je huid zo laten. Je huid zal dan wel wat vettig aanvoelen maar daar tegenover is cocos ook heel voedend. Wat ik ook soms doe is er nog even overheen gaan met micelair water of rozenwater.

Het klinkt als een hele waslijst hoe ik het hierboven omschrijf, maar het gaat eigenlijk heel snel. Waar ik nog het meest blij mee ben is dat mijn oogmakup er hiermee super snel en makkelijk af gaat.

Ik wil jullie ook graag uitleggen wat de grootste voordelen zijn van cocosolie op je huid. Het hersteld je huid, is ontstekingsremmend, beschermd je huid, helpt je vochtbalans te herstellen en helpt tegen uitdrogen. Dus wat zo fijn is aan deze methode om je huid schoon te maken is dat je je huid tegelijkertijd verzorgd. Dus als je ’s avonds je huid hebt schoongemaakt en je nog een beetje aanbrengt, dan heb je ook meteen een fijne nachtverzorging op.

Ik heb deze tip al aan veel mensen om mij heen gegeven en ik merk dat de meesten het blijven doen, omdat het gewoon echt goed werkt. Ook is het dus een super voordelig en natuurlijk alternatief op een gewone reiniger. Je hebt maar een heel klein beetje nodig. De pot die ik altijd koop kan ik echt maanden mee doen. Hij kost maar 3 euro en is ook nog een biologisch.

0 thoughts on “Aldi file: Biologische cocosolie. Om mee te koken? Je gezicht schoonmaken?

 • Reply twinkelbella 10 maart 2016 at 16:23

  Leuk, ik heb ook een tijd kokosolie gebruikt, heel fijn en zacht voor de huid inderdaad. Leuk om deze variant van de aldi te zien, daar doe ik vaak mijn boodschappen 🙂

 • Reply Sharon van Beurden 1 april 2016 at 16:05

  Klinkt goed! Zou het ook werken voor een overgevoelige (atopische) eczeemhuid zoals de mijne? Reageer zo’n beetje overal verkeerd op en weet soms écht niet meer wat wél of niet te gebruiken…. Zou gewéldig zijn als dit zou werken…zucht….

  • Reply melikebeauty 1 april 2016 at 16:10

   Ik heb zelf ook atopisch eczeem, en ik kan ook echt nergens tegen. Ik heb gelezen dat cocosolie hier heel goed voor is in het algemeen! Ik krijg er zelf ook geen last van. Ik hoop ook echt dat jij hier ook wat mee kan, ik weet hoe lastig het is

 • Reply DIY: Matcha thee gezichtsmakser – MeLikeBeauty 21 september 2016 at 06:23

  […] Waarom ik kokos olie heb gebruikt is, omdat ook de kokos olie aanzienlijk veel goeds voor je huid kan doen. Wellicht heb je ooit mijn blog gelezen over het reinigen van je gezicht met biologische kokos olie van de Aldi. Zo niet, dan kun je hem hier nog even lezen: https://melikebeauty.com/2016/03/10/aldi-file-biologische-cocosolie-om-mee-te-koken-je-gezicht-schoo… […]

 • Reply Gonny 21 september 2016 at 09:14

  Ik gebruik kokosolie om te scrubben, als mondspoeling tegen bloedend tandvlees…op m’n brood en om in te bakken. Reinigen had ik nog niet gedaan. Dacht Dat ik er niet alles mee erg zou krijgen. )En ik heb liever een washandje door mijn gezicht dan watjes).

  Zal ik ook eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *