DIY: Lipscrub! Vollere zachte lippen? Maak je eigen lipscrub van koffie, munt en cocosolie.

Lip maskers en lipscrubs, ik zie ze de laatste tijd steeds meer. Lippen zijn hot topic, alleen al als je ziet hoe populair de lipkit van Kylie Jenner is! Mooie volle lippen vind ik echt prachtig, dus ik dacht waarom niet eens zelf een lipscrub maken! Door je lippen te scrubben stimuleer je je bloedsomloop en verwijder je dode huidcellen. Ook zou het daardoor je lippen voller laten lijken.  Dus ik heb research gedaan naar hoe je zelf een lipscrub maakt. Na veel research ben ik tot mijn eigen receptje gekomen en ik ga jullie vertellen of dat een succes was.

Wat ik veel zag was een combinatie van koffie en olie. Daarnaast zit er in lippenbalsems die je lippen een beetje laten opzwellen vaak munt. Dus ik dacht, waarom niet alles combineren en kijken of dat werkt? Over wat koffie precies doet voor je huid heb ik niet heel concreet informatie kunnen vinden. Het zou in ieder geval antioxiderend zijn en gladder maken. Cocosolie is super verzorgend en helpt de huid te herstellen. Munt laat je lippen iets opzwellen.

Hoe ga je aan de slag?

Er zijn drie ingredienten die je nodig hebt:

 • gemalen koffie (een theelepel)
 • kokosolie (een theelepel)
 • gedroogde munt (een theelepel)

Meng dit in een kommetje en wrijf het zachtjes over je lippen voor ongeveer 1 minuutje. Doe dit niet te hard, want dan kan het zijn dat de huid om je lippen te rood wordt. Ik zou je ook adviseren het scrubben boven een wasbak te doen, want bij mij vielen er wel stukjes scrub naar beneden. Laat het vervolgens nog even 5 minuten intrekken en spoel het vervolgens af met water. De koffie zelf geeft vooral het scrubbende effect. Hoe groffer de koffie hoe zachter je te werk moet gaan. Ik denk  achteraf dat het scrubben ook de belangrijkste functie van de koffie is.

image

Het resultaat dat ik had was dat mijn lippen super zacht aanvoelden en een beetje opgezwollen waren. Mijn huid om mijn lippen heen was wel een beetje roze geworden, maar dit trok heel snel weer weg. Ik was super enthousiast over het resultaat. Mijn lippen leken echt iets voller en waren super zacht. Dus ik deed meteen een lipstick op om te kijken of dat echt mooier leek. En ja dat was zo! Wel was ik nog benieuwd hoe lang dit effect zou blijven. Wat ik echt verrassend vond was dat het de hele avond zo bleef. En zelfs toen ik de volgende ochtend wakker werd waren mijn lippen nog steeds echt iets voller en zachter.

Dus mijn conclusie is dat dit echt een goed werkende lipscrub is als je net als ik vollere en zachtere lippen wilt. Het is daarnaast ook super voordelig aangezien de ingredienten bij veel mensen wel in het keukenkastje staan. Ook heb je maar heel weinig nodig. Ik heb van alles een theelepeltje gebruikt voor mijn mengsel. Toch had ik veel minder nodig van het mengsel dus had ik bestwel veel over. Dit heb ik in een potje gedaan voor de volgende keer. Je zou dus zelfs iets meer kunnen maken om het voor langere tijd al klaar te hebben. En last but not least: Het is volledig natuurlijk!  Ik ben in ieder geval van plan dit vaker te gaan doen.

 

 

3 thoughts on “DIY: Lipscrub! Vollere zachte lippen? Maak je eigen lipscrub van koffie, munt en cocosolie.

 • Reply Mariska 8 maart 2016 at 08:44

  Zo handig! Zelf lipscrub maken, ook best leuk 😀

 • Reply ditiskim 8 maart 2016 at 14:52

  Dit komt als geroepen! Ga het binnenkort eens proberen. De vellen hangen momenteel aan m’n lippen, haha. Lang leven het grauwe weer! Liefs, Kim

 • Reply Babs 15 augustus 2016 at 21:44

  Goede tip… ik moet even kijken of ik gedroogde munt heb, ik heb wel verse munt in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *