Een gezicht reiniger op olie basis? Review: Vichy Purete Thermale Micellaire Reinigingsolie

Ik ben altijd op zoek naar goede manieren om mijn gezicht te reinigen. Mijn huid is van zichzelf heel droog en gevoelig waardoor ik niet altijd overal tegen kan. Ik gebruik vaak als dagcrème producten van Vichy. Nu zag ik dat Vichy een nieuwe reiniger had. Een micellaire olie. Ik heb niet altijd goede ervaringen gehad met olie dat reinigt. Vaak blijft mijn huid er vettig door en haalt het niet alle make-up weg. Dit moest ik wel even uitproberen!

De olie zou make-up verwijderen op milde wijze en het zou zelfs werken op waterproof make-up. Ook zou het je huid niet vettig maken na het reinigen. De olie zelf zou in contact met water veranderen in een zachte melk. Ook is het product parabeen vrij. De belangrijkste ingrediënten zijn: Camelia olie en micellen. Een micel is een stofje dat vuil insluit, waardoor het grondig reinigt zonder dat het de huid uit zou drogen. Camelia olie is een olie die vanuit de Japanse oudheid wordt gebruikt. Het wordt gewonnen uit de zaadjes van een groene thee plant. De olie wordt al eeuwen gebruikt om de huid te voeden, beschermen en te verzorgen. Het zou ook rijk zijn aan vitamine E.

Ik wist zelf niet wat camelia olie was. Toen ik er over las was ik wel heel nieuwsgierig geworden. Ik vind ingrediënten die vanuit de oudheid worden gebruikt altijd heel interessant. Vooral doordat ik er dan meer vertrouwen in krijg aangezien mensen het dan al eeuwenlang hebben getest. Fijn dat Vichy ervoor heeft gekozen om dit in het product te verwerken.

Ik was zo enthousiast dat ik niet meteen de gebruiksinstructie had gelezen. Ik maakte mijn gezicht nat en smeerde hem vervolgend in met de olie. Zo ben ik het namelijk met veel reinigers gewend te doen. De olie zelf is trouwens echt heel vloeibaar dus het is wel even goed oppassen als je het op je hand pompt. Ik spoelde mijn gezicht vervolgens af, maar mijn oog make-up was er totaal niet goed af gegaan.

Later las ik dat het ook niet de bedoeling was om eerst je gezicht nat te maken. Je brengt drie pompjes aan op je droge huid. Masseert dit vervolgens goed in en spoelt het daarna af. Vooral bij de ogen was dit wel even lastig. Ik merkte dat mijn mascara eerst nog heel hard bleef om mijn wimpers, maar na een tijdje werd het wel zacht. Na het afspoelen was dit keer mijn huid wel echt schoon. Ook voelde mijn huid heel zacht aan terwijl het niet vettig aanvoelde. Mijn huid zag er echt fris en stralend uit. En ik merkte geen irritaties.

Ik vind het een fijne reiniging waarbij ik merk dat hij je huid ook echt verzorgd. Een minpunt vind ik wel dat het wat lastiger in gebruik is. De olie is erg vloeibaar waardoor het snel uit je hand druppelt en het inmasseren kost wel wat tijd om de ogen. En ik vind het jammer dat het niet gebruikt kan worden op een natte huid. Zo kan ik hem niet onder de douche gebruiken, dit vind ik altijd wel prettig om te doen.

Ik heb wel besloten om hem te blijven gebruiken. De voordelen wegen namelijk voor mij wel op tegen de nadelen. Het belangrijkste voor mij is dat het mijn huid naast het reinigen ook verzorgd. Dat doet het zeker, waardoor ik wel blij ben met het product.

Hij kost rond de 15,95 en is te koop bij meerdere apotheken en online shops.

0 thoughts on “Een gezicht reiniger op olie basis? Review: Vichy Purete Thermale Micellaire Reinigingsolie

 • Reply Babs 29 maart 2016 at 09:24

  Ik heb ook zo een fijne reiniger op oliebasis, van Babor. Het is even wennen inderdaad, maar mijn gezicht voelt daarna heerlijk zacht aan, niet trekkerig.

  • Reply melikebeauty 29 maart 2016 at 09:30

   Oh goed om te lezen dat jij ook deze ervaring hebt!

 • Reply beautyloversdiary 29 maart 2016 at 09:47

  Ik ben sinds een half jaartje ook verzot op reinigers op olie basis. Gebruik nu Clinique take the day off, en die bevalt heel erg goed. Ik reinig mijn gezicht vaak als ik dr douche warm laat worden en spoel het dan af onder de douche. Dat is het handigste!

  • Reply melikebeauty 29 maart 2016 at 13:25

   Wat goed om te weten dat Clinique hier ook een optie voor heeft! Het is inderdaad echt heel fijn op je huid!

 • Reply rachelkromdijk 29 maart 2016 at 11:10

  Ziet er goed uit fijne review! en een fijne week verder liefs

 • Reply jeapiebel 29 maart 2016 at 11:57

  Dit vind ik echt een interessante reiniger om uit te proberen. Ik herken het wel de enthousiastheid dat je soms bepaalde producten gebruikt op een gewende manier. Ik doe dat ook soms. Dit lijkt mij een heel fraai product.

  • Reply melikebeauty 29 maart 2016 at 13:26

   Haha ja precies, fijn dat iemand het herkend! Misschien is deze reiniger inderdaad ook wel wat voor jouw!

 • Reply Kirsty 29 maart 2016 at 13:57

  Dit klinkt als een fijne reiniger voor als je een reiniger met olie zoekt! Zelf probeer ik dat juist te vermijden, maar voor sommige make-upproducten is het wel echt nodig om alles goed weg te krijgen.

  • Reply melikebeauty 29 maart 2016 at 21:31

   Ik kan me voorstellen dat met olie reinigen niet bij elke huid past!

 • Reply debbeautygoddessnl 30 maart 2016 at 16:06

  Van micellair water ben ik in ieder geval fan en het verwijdert mijn oog make-up ook nog eens heel goed (ik gebruik er nu een van Garnier). Een miceallaire olie lijkt me ook interessant. Jammer dat je het niet op de natte huid kunt gebruiken, zelf doe ik dat eigenlijk heel weinig.. fijn wanneer het kan maar het is geen showstopper – voor mij dan wanneer het niet kan. Ik kan nog wel even voort met mijn miceallaire water maar zodra deze op is houd ik deze in gedachten.

  • Reply melikebeauty 30 maart 2016 at 20:40

   Ja ik snap wat je bedoelt. Zowieso is micellair water echt een super product. Ik heb er ook nog een staan van Vichy zonder olie. Echt heel fijn om hier je gezicht mee schoon te maken inderdaad! Ik kan mij voorstellen dat je het nog even blijft gebruiken!

 • Reply debbeautygoddessnl 30 maart 2016 at 16:07

  Ps. sorry voor de typo’s. Ik bedoel uiteraard micellair water en niet miceallaire 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *