Een nieuwe dagcrème, onwikkeld door een dermatoloog? Review: Iconic Elements Daycream met natuurlijke uva filters

Je huid verzorgen is een van de belangrijkste dingen om te doen voor mij. Als ik geen goede verzorging gebruik zie ik er echt minder fris en stralend uit. Wel merk ik dat ik tegen maar weinig producten kan. Het gebeurd daardoor regelmatig dat ik een miskoop doe. Mijn huid is heel gevoelig en droog. Ik ben ook heel gevoelig voor de zon waardoor het voor mij heel belangrijk is dat de crème die ik gebruik ook beschermd. Ik testte de Iconic Elements Daycream met natuurlijke uva filters.

Iconic Elements is een nieuw merk op het gebied van huidverzorging. Het is ontwikkeld door dermatoloog dr. Francis Wu. Hij heeft veel ervaring met het behandelen van verschillende huidaandoeningen en heeft om zijn patiënten sneller te laten herstellen crèmes ontwikkeld. De ontwikkeling heeft zich vooral gericht op ingrediënten die echt tot de diepere lagen van de huid dringen. En daarnaast op het vinden van ingrediënten volledig natuurlijk en biologisch zijn.

Ik vond het stukje over de ontwikkeling vooral heel erg interessant. Er zijn namelijk maar weinig producten in mijn ervaring die ook echt in je huid dringen en volledig natuurlijk zijn. Ook vind ik het heel goed dat er is gedacht aan bescherming tegen de zon. De zon is natuurlijk heel fijn, maar kan ook veel schade aan je huid toebrengen. Huidveroudering en huidkanker zijn wel twee van mijn grootste angsten.

Nu natuurlijk over de crème die ik heb geprobeerd. Hij is ontwikkeld om je huid te hydrateren en te beschermen tegen schadelijk stoffen en uva stralen. Hij bevat natuurlijke algen, macademia olie en shea boter. Dit lijken mij hele fijne bestanddelen. Ik heb de crème aangebracht op mijn huid en het voelde meteen heel lekker aan. Het is echt een rijke crème waarbij je echt het gevoel krijgt dat het voedend is. De crème zit in een pompflesje. Ik ben er zelf altijd heel blij mee als het een pompflesje is, omdat het zo veel hygiënischer blijft. Je krijgt zo namelijk niet de bacteriën van je handen in je potje.

Gedurende de dag merkte ik echt dat mijn huid de hele tijd lekker aanvoelde en dat ik verder geen irritaties kreeg. Hij is dus zowieso geslaagd voor mijn gevoelige huid. Aan het einde van de dag wordt mijn huid normaal gesproken heel erg droog. Ik werk in een ruimte met klimaatcontrole en computers en dat is geen goede lucht voor je huid. Ik was echt blij verrast dat mijn huid zelfs in deze omgeving veel minder droog geworden was.

Wat zit er allemaal in:

Aqua, Macadamia Integrifolia Seed Oil*, Glycerin, Butyrospermum Parkii Butter*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Cetearyl Alcohol, Cocos Nucifera Oil*, Limnanthes Alba Seed Oil, Glyceryl Stearate, Parfum, Sodium Cetearyl Sulfate, Argania Spinosa Kernel Oil*, Betaine, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Oenothera Biennis Oil*, Persea Gratissima Oil*, Rosa Canina Fruit Oil*, Cucumis Sativus Extract, Cetyl Palmitate, Xanthan Gum, Porphyra Umbilicalis Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Helianthus Annuus Seed Oil, Phytic Acid, Sodium Benzoate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Camellia Sinensis Leaf Extract, Sodium Lactate, Lactic Acid, Potassium Sorbate
*Biologisch
Geconserveerd met Sodium Benzoate

Ik ga deze crème dus zeker een tijdje blijven gebruiken en ik zou hem ook echt aanraden. Ik denk wel, dat als je van jezelf al een vrij vettige huid hebt deze misschien minder goed is. Je zou hem dan wel heel goed kunnen gebruiken als een voedende nachtcrème.

Hij kost 24,95 en is te koop via de webshop van Iconic Elements.

Ik heb ook een review geschreven over deze dagcrème op Choosebeauty. Dit is een mooie uitgebreide website over beauty. Hier worden reviews geschreven over talloze producten zodat je als consument een goed eerlijk beeld kan vormen over een product. Ik schrijf hier tegenwoordig ook reviews voor.

Wil je mijn review daar ook lezen of misschien andere meningen over het product zien dan heb ik hier het linkje voor je:

Iconic Elements Daycream

 

Liefs Melike

 

 

13 thoughts on “Een nieuwe dagcrème, onwikkeld door een dermatoloog? Review: Iconic Elements Daycream met natuurlijke uva filters

 • Reply jeapiebel 4 april 2016 at 08:15

  Ik heb ook veel miskopen gedaan en kan ook zo genieten als ik een perfecte crème heb die het super doet op mijn huid. Dit klinkt als een fijn product. Leuk dat je ook bij choosebeauty review schrijft. 🙂 Het leukste daar is dat je een review mag schrijven en je ervaring delen, erg goed!

  • Reply melikebeauty 4 april 2016 at 15:48

   Ja dat is echt vervelend, ik heb nog een hele collectie crèmes staan. Ja het is echt leuk om daarvoor te schrijven😉

 • Reply Babs 4 april 2016 at 09:58

  Natuurlijke AVA filters, dat klinkt heel goed. Ik verbaas mij erover hoeveel merken er wel niet zijn.. wauw!

 • Reply debbeautygoddessnl 4 april 2016 at 11:46

  Klinkt als een fijne dagcreme. Ik kende het merk nog niet. Ik ben wel stiekem benieuwd geworden naar de (INCI) ingredientenlijst. Die bestudeer ik altijd (2x hihi) voordat ik iets koop omdat mijn gezicht erg (eczeem) gevoelig is helaas..

  • Reply melikebeauty 5 april 2016 at 21:26

   Ik heb de ingrediënten even toegevoegd:) Kan me voorstellen dat dit heel belangrijk is voor jouw.

 • Reply Kirsty 4 april 2016 at 14:27

  Dit klinkt erg goed zeg! Ik heb zelf ook best vaak dat mijn huid niet goed reageert op een nieuwe crème.

 • Reply Quinty 5 april 2016 at 13:43

  Klinkt wel goed hoor, maar voor mij is hij voor een dagcreme iets buiten mijn budget!
  Wat is jou blog mooi trouwens. Hij ziet er echt gaaf uit !

  • Reply melikebeauty 5 april 2016 at 21:27

   Oh dankje! Jammer ik zal ook eens wat goedkopere natuurlijke opties reviewen binnenkort!

 • Reply Claudia 5 april 2016 at 21:05

  Ik kende het merk nog niet. Dus erg bedankt voor deze fijne review. Heb jij ook een ingrediëntenlijst? ben namelijk erg benieuwd wat er nog meer in zit. X

  • Reply melikebeauty 5 april 2016 at 21:28

   Graag gedaan;) Ik heb de lijst toegevoegd aan het artikel:)

 • Reply delphinedebrouwer 6 april 2016 at 06:11

  Deze lijkt fijn voor mijn gevoelige huid! Ik kende het nog niet.

 • Reply Beauty Treasures 27 april 2016 at 20:20

  Een goede prijs voor een degelijke dagcrème lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *