Liebster Award: Een kijkje achter mijn blog en wie ik eigenlijk ben!

Vorige week ben ik door de lieve Claudia Struijk van beautytag genomineerd voor de Liebster Award. Zij inspireerdt mij altijd met haar blog en dit zelfde gaf ze mij op deze manier terug. Later ben ik nogmaals genomineerd door de lieve inspirerende Jennifer van seeyanext. De Liebster Award is een soort digitale juryprijs die andere bloggers kunnen geven aan beginnende bloggers om zo de persoon achter de blog te leren kennen.

Ik was echt verrast en ik vond het super lief! Dus bij deze geef ik jullie op deze manier een kijkje achter de persoon van deze blog. Ik heb tot nu toe nog geen persoonlijk artikel geschreven, dus ik hoop dat jullie het leuk vinden. Ik vind vindt het zelf veel lastiger om over mezelf te schrijven dan over producten. Wel probeer ik altijd een stukje van mezelf in mijn reviews te verwerken. Ik vond het best spannend om deze tag in te vullen, want nu moet het echt alleen over mij gaan.

Hoe ben jij je blog begonnen?

Ik heb zelf altijd een passie gehad voor schrijven en er heel vaak aan gedacht om te gaan bloggen. Ik heb oorspronkelijk ook journalistiek gestudeerd, maar door bepaalde omstandigheden nooit afgemaakt.  Ik had zoveel ideeën dat ik er nooit uit kwam waarover het moest gaan. Ook was ik veel te bang dat anderen mij niet goed zouden vinden schrijven. Uiteindelijk heeft dit uitstelgedrag echt jaren geduurd. Doordat ik dit zolang uitstelde merkte ik echt dat ik mij er bij neer ging leggen. Ik had al bijna besloten dat ik niks met mijn grootste passie ging doen en dat het gewoon te laat was.

image

 

Totdat ik een tijd geleden bedacht dat het allemaal niet zo moeilijk hoefde te zijn. Ik voelde me echt ongelukkig en nutteloos en dat moest echt veranderen. Een soort van een mislukt gevoel dat je niks hebt gedaan wat je echt wilde doen in je leven.  Ik ben echt een beauty verslaafde en geef hier soms echt te veel geld aan uit. Ik bedacht mij ineens dat het natuurlijk heel logisch zou zijn als hierover zou gaan schrijven. Zo kon ik ook eindelijk mijn passie delen met anderen! En dat het helemaal niet uit zou moeten maken wat anderen ervan zouden denken. Het voelt nu echt als een overwinning van mijn angsten en ik merk nu ook echt dat ik dit allang had moeten doen.

Hoe lang bestaat je blog al?

Mijn blog bestaat nog niet zo lang, sinds begin dit jaar. En toch voelt het nu al voor mij alsof ik nooit iets anders heb gedaan. Dat het gewoon klopt nu.

Wat doe je naast het bloggen, werk of studeer je nog?

Ik werk naast het bloggen als zakelijk krediet adviseur bij een bank. Een serieuze baan dus. Ik werk nu drie jaar bij de bank en ik vind het een leuke baan. Wel merkte ik door mijn werk ook echt dat ik meer nodig had om energie uit te kunnen halen. Ik moet mezelf creatief kunnen uiten en dat kan natuurlijk niet echt in een financiële baan. Nu ik daarnaast ook blog heb ben ik echt een gelukkiger persoon geworden.

Met wat voor camera maak jij foto’s?

Ik heb het in het begin geprobeerd met een spiegelreflexcamera, alleen kan ik daar nog niet goed genoeg mee omgaan. Voor nu maak ik dus bijna al mijn foto’s met mijn IPhone 6. Ik hoop in de toekomst toch weer over te gaan op mijn spiegelreflex.

Hoe kom je aan inspiratie?

Ik kom eigenlijk overal aan mijn inspiratie. Ik lees veel bladen en websites over beauty. Daarnaast ben ik echt een observator. Ik kan er echt van genieten om ergens te zitten en gewoon mensen te kijken. Ik ben altijd bezig met mooie interessante dingen bedenken en bekijken. Mijn hoofd verbind de punten en zo ontstaat het dan.

Over welke onderwerpen lees je het liefst?

Dit kan heel verschillend zijn. Het is maar net in wat voor mood ik ben. Ik kan de ene dag alleen maar bezig zijn met politiek en de andere dag weer helemaal in to food zijn. Beauty is altijd interessant natuurlijk!

Wat is je favoriete vakantieland?

Die moet ik nog ontdekken! Ik wil namelijk nog heel graag een aantal verre reizen maken. Mijn droom is om naar Cuba te gaan en een reis te maken met de Peking expres via Rusland door Mongolië naar China.

Ik ga normaal gesproken meerdere keren naar Turkije en Portugal. Ik ben zelf half Turks en mijn ouders hebben er een vakantie huis in een badplaats. Mijn vriend is Portugees en is een paar jaar geleden vanuit daar bij mij komen wonen. Dus daar gaan we ook regelmatig naartoe. Ik vind dit beiden echt heerlijke landen om naar toe te gaan en ik kan er echt van genieten. Maar ik wil nog veel meer ontdekken!

Wat doe je buiten bloggen het liefst in je vrije tijd?

Natuurlijk zoals verwacht blog ik heel graag. Daarnaast kijk ik veel series en spreek ik veel af met vrienden. Ook lees ik graag boeken en kijk ik veel documentaires. Een beetje de usual dus;)

Wat wil je komend jaar bereiken met je blog?

Oeh dat is zo veel haha. Ik wil meer bezoekers en steeds betere artikelen schrijven. Ik ben zo overweldigd en verbaast wat er allemaal in de afgelopen maanden op mijn pad is gekomen. Ik had nooit verwacht dat het zo zou gaan. Voor mijn gevoel gaat het veel harder dan ik ooit had durven dromen. Ik heb super lieve leuke bloggers ontdekt en lees hun blogs regelmatig. Ik heb al een aantal samenwerkingen gedaan en nog lopen. Vooral dit had ik nooit zo snel verwacht! Ik ben zo dankbaar voor alle leuke dingen die komen en zijn gekomen. Wat ik natuurlijk hoop is dat dit alleen nog maar meer wordt en dat ik mijn blog steeds meer op de kaart zal kunnen brengen. Ik werk er heel hard aan en heb bijna een tweede fulltime baan voor mezelf gecreëerd haha. Dit ritme wil ik blijven volhouden, want ik geloof echt dat als je hard werkt dit je gaat belonen.

Waar zie je jezelf en je blog over 5 jaar?

Ik vind het spannend om hier over na te denken. Ik probeer er vooral zo nuchter mogelijk naar te kijken. Als ik kijk hoe het nu gaat heb ik het gevoel dat het steeds beter zal gaan en dat ik steeds meer zal gaan groeien als blogger en als persoon. Dit geeft mij een heel fijn gevoel.

Vijf willekeurige feitjes over mij:

 • Als het bijna weer zo ver is dat ik ongesteld moet worden heb ik altijd een enorme drang om mijn haar te verven. Dit kan ik soms moeilijk onderdrukken en doe het dan ook. Ik ben nu drie maanden in haarverf rehab en ik heb het er heel moeilijk mee. Ik weet dat dit een beetje gek klinkt haha, maar ik denk dat ik dan een gevoel krijg dat ik iets moet veranderen en vaak is mijn haar het slachtoffer. Hormonen…
 • Ik weet soms echt niet hoe ik mij moet gedragen in sociale gelegenheden. Soms zou ik echt willen dat hier een cursus voor was. Small talk komt niet altijd van nature. Ik weet vaak niet zo goed waar ik het over moet hebben waardoor ik een beetje awkward wordt.
 • Ik ben verslaafd aan zoete en zoute popcorn door elkaar en ik heb echt een hekel aan geitenkaas.
 • Mijn guilty pleasure zijn de Kardashians. Ik kan er soms echt uren als een zombie naar kijken, ongeacht of het de vijfde herhaling is.
 • Ik ben een Belieber en ik schaam me er niet meer voor.

Mijn nominees! :

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit te lezen. Ik wil natuurlijk ook een aantal bloggers in het zonnetje zetten! Bij deze nomineer ik mijn allerliefste zus en grote inspiratie Yasemin oftewel lailai-babyandme de allerleukste vintage blogger Orientalspiceandsomechocolate  de leukste lipstickblogger letstalklipstick en de leukste funky fashion blogger missprettiness. Jullie hoeven je natuurlijk niet verplicht te voelen deze vragen te beantwoorden of hier een blogpost over te schrijven. Ik vind het gewoon heel leuk om jullie op deze manier ook in de spotlight te zetten!

Liefs,

Melike

 

27 thoughts on “Liebster Award: Een kijkje achter mijn blog en wie ik eigenlijk ben!

 • Reply Jennifer 17 april 2016 at 12:25

  Wat super leuk om dit te lezen en ook om meer te weten wie achter deze blog zit! Met het ongesteldheid heb ik altijd van tevoren een chocolade verslaving. Wat super lief dat je vriend speciaal vanuit Portugal bij jou komt wonen! x

  • Reply melikebeauty 17 april 2016 at 19:43

   Hihi oja chocolade verslaving heb ik ook. Ja dat is echt fijn indd. Vond het ook heel leuk om jouw stuk te lezen!

 • Reply Claudia 17 april 2016 at 13:09

  Wat een mooi verhaal Melike! en echt fijn om je op deze manier beter te leren kennen. Je bent echt een inspiratie en wat goed om te horen dat je nu gelukkig bent en de kers op de taart is als je vriend uit Portugal bij je komt wonen. Keep up the good work! X

  • Reply melikebeauty 17 april 2016 at 19:44

   Zo lief je reactie!! Daar wordt ik echt blij van! Thank you, thank you nogmaals lieve Claudia! xx

 • Reply debbeautygoddessnl 17 april 2016 at 15:24

  Wat leuk om je zo weer wat beter te leren kennen en wat goed dat je de knoop hebt doorgehakt om te gaan bloggen! We hadden je niet willen missen!! Ik hoop dat je nog lang blijft bloggen want ondanks dat ik je nog maar kort ken en volg lees ik je artikelen altijd graag.

  • Reply melikebeauty 17 april 2016 at 19:45

   Wat een lieve reactie! Dat doet me echt goed! Ik lees jouw artikelen ook heel graag, zo leuk ook om op deze manier mensen te leren kennen!

   • Reply debbeautygoddessnl 17 april 2016 at 21:06

    Wat een lieve reactie!! Thanks!
    Ik had daarstraks weer te snel/haastig getypt (ik typ kennelijk sneller dan ik denk hihi) en wilde nog zeggen dat ik het ook lastig vind om persoonlijk getinte artikelen te plaatsen. En dat ik vaak net als jij iets persoonlijks laat vallen in mijn artikelen. Ik ben geen Belieber denk ik maar wanneer hij op de radio komt dan gaat het volume altijd flink omhoog. En wat betreft het gebruik van een spiegelreflex camera.. ik kon er ook niet goed mee overweg, maar heb destijds een workshop gedaan waarbij ik mij echt even Alice in Wonderland voelde. Er ging een wereld voor me open. Ik ben geen expert, maar kan je tips geven mocht je dat een keer willen. Je kan er zoveel mee, als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je niet meer zonder.

 • Reply Babs 17 april 2016 at 15:24

  Super leuk om eens wat over jou zelf te lezen! Haha, wat grappig, dat haar verven… ik heb er nooit zo opgelet en nu ben ik al jaren niet meer ongesteld … geen idee of ik aparte dingen had. (overigens vanmorgen mijn haar nog geverfd)
  Geitenkaas…brrr… ik hou daar ook niet van.
  Small talk… ik ben gelukkig niet de enige, vind dat ook best lastig.
  Ga zo door met je blog, ik lees het altijd graag!

  • Reply melikebeauty 17 april 2016 at 19:47

   Haha ja dat stuk over mijn haar heb ik bijna weg gelaten, maar ik dacht ach het is toch echt iets over mezelf. Wat fijn om te lezen dat je dat ook lastig vind. Het voelt soms wel alsof ik de enige ben!

 • Reply Little Louvain 17 april 2016 at 19:50

  Super leuke post!

  Ik vind het altijd fijn om zo’n Liebster award posts te lezen.

  X Elien

 • Reply Jill Martin 17 april 2016 at 20:04

  Dat van die drang om je haren te verven vind ik echt geweldig! 😀 Hormonen zijn idd erg gekke dingen! 😉

  xxx

  • Reply melikebeauty 17 april 2016 at 21:34

   Haha ja ik kan er wel een boek over schrijven.

 • Reply Mariska 18 april 2016 at 07:03

  Super leuk om meer over je te lezen! Het is nooit te laat om iets met je passie te doen. En ik herken het wel, smalltalk komt zeker niet van nature. Stiekem vereist dat oefening als dat niet automatisch komt. Blijf lekker bloggen!

  • Reply melikebeauty 18 april 2016 at 20:46

   Bedankt voor je lieve reactie! Ja he het vergt echtwel wat oefening, soms lijkt het voor mij wel alsof iedereen het van nature doet!

 • Reply jeapiebel 18 april 2016 at 15:09

  Leuk om een beetje over jou en je achtergrond te weten komen. Ik kan merken dat je veel geld in mooie merken uitgeeft. 😉 Als het je gelukkig maakt waarom ook weer niet. Erg heel leuk heb je het ingevuld. Gelukkig heb ik de drang niet om haar te verven als ik ongesteld bent. En de macaroni in je mond.. oh zo jammie. Het feit dat je half bloed bent maakt je gezicht ook heel mooi om te zien.

  • Reply melikebeauty 18 april 2016 at 20:49

   Wat een lieve reactie! Echt leuk dat je het gelezen hebt. Hihi ja die macaron was zo lekker, ik droom er nog steeds van! Ik ben ook blij voor je dat je die drang niet hebt haha, is best lastig:)

 • Reply Kirsty 18 april 2016 at 15:19

  Leuk dat je genomineerd bent en wij op deze manier je wat beter leren kennen! Wat goed dat je toch hebt besloten om te gaan bloggen, ik denk zelf ook wel eens van: was ik maar eerder begonnen, maar uiteindelijk gaat het er toch om dat je er mee bezig bent en ervan geniet toch? 🙂

  • Reply melikebeauty 18 april 2016 at 20:50

   Precies dat is echt belangrijk, dat je doet wat je leuk vindt! En het is gelukkig nooit echt te laat. Super lief je reactie!

 • Reply Jolet 18 april 2016 at 19:31

  Heerlijk om dit te lezen! Ik ben altijd benieuwd naar de persoon achter de blog, hoe diegene is gaan bloggen enz. Leuk om dat op deze manier te ontdekken!

  • Reply melikebeauty 18 april 2016 at 20:50

   Oh wat lief dankje! Super leuk dat je het gelezen hebt!

 • Reply orientalspiceandsomechocolate 18 april 2016 at 23:21

  Haha, ik kwam hier eigenlijk om inderdaad meer te lezen over de persoon die achter deze blog zit en toen zag ik ineens dat je mij genomineerd had. Wat leuk :-)! Interessant om te lezen hoe schrijven je passie is en hoe je dit hebt omgezet in je weblog. Dat bloggen positieve energie en je hier je creativiteit in kwijt kan herken ik ook!

  Ik zal trouwrns zeker binnenkort een blogje hieraan wijden :-).

 • Reply kim 19 april 2016 at 13:39

  Oooh wat heerlijk om vaak naar Turkije en Portugal te gaan! Turkije vind ik een prachtig land, in Portugal ben ik (helaas) nog nooit geweest.

 • Reply ikhouvanbeautynl 19 april 2016 at 19:24

  Gefeliciteerd met de Liebster Award. Ben vanaaf al een tijdje aan het surfen van blogs die elkaar hiervoor nomineerden en kom op hele leuke plekken terecht! Dus leuke award 🙂 Grappig dat je graag naar de Kardashians kijkt, ik vind het soms ook zo lekker daar naar te kijken, verstand op 0 heerlijk!

 • Reply Lichtophethart 26 april 2016 at 23:38

  Wat leuk Melike ! Leuk om je zo een beetje beter te leren kennen. Ik had het idee dat je blog veel langer bestond. Mooi hoe je omschrijft hoe je aan je inspiratie komt. Turkije ben ik zelf nog nooit geweest maar ik hoor altijd veel fijne en goede verhalen ,Portugal is heerlijk en mooi . Ik ga je blog zeker volgen. En mooi je doelen voor je blog! Groetjes Diana

  • Reply melikebeauty 27 april 2016 at 21:46

   Wat lief! En grappig dat je dacht dat hij al veel langer bestond;) Wat leuk dat je me gaat volgen, ik hoop dat ik je kan blijven boeien!

 • Reply Oriental Spice and some Chocolate | A personal piece of Oriental Spice and some Chocolate 1 mei 2016 at 14:45

  […] each other to answer a few questions. A few weeks ago ,I was nominated with the Liebster award by Melikebeauty. It’s basically a digital award which is given by bloggers to other blog colleagues […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *