Volledig biologische shampoo, ik testte een nieuwe optie! Review: Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo en Conditioner

Volledig biologische shampoo vind ik altijd heel interessant. Het merk Maria Nila is nog niet zo lang in Nederland verkrijgbaar en ik wilde er al enige tijd iets van proberen. Het is echt een merk dat aan alle goede dingen heeft gedacht. Zo is het dierproefvrij en volledig veganistisch. Het bestaat al 40 jaar en komt uit Zweden. Ook zijn de shampoo’s parabenen en sulfaatvrij. Wil je meer te weten over het merk kan dat hier Maria Nila

Ik vond het best lastig kiezen toen ik hier wat van wilde bestellen. Er is namelijk heel veel keuze en ik ‘de verpakking verslaafde’ in mij keek mijn ogen uit. Ik vind de producten er namelijk ook nog eens heel erg heel erg mooi uit zien. Hele mooie pastel kleurtjes en een mooie vormgeving. Uiteindelijk heb ik de Palett Structure Repair Shampoo en conditioner gekozen.

Deze shampoo en conditioner is speciaal ontwikkeld voor beschadigd, droog of chemisch behandeld haar. Het bevat zeewier extracten en zou ook beschermen tegen hitte en UV stralen. Omdat ik het echt wilde testen heb ik de 100 ml formaten besteld. Altijd fijn als dit kan. Als het dan niet zo goed uitpakt zit je niet meteen met fullsize flessen die je niet meer gaat gebruiken. Ook kost het natuurlijk minder en dat is altijd mooi meegenomen.

Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo:

De shampoo is goed te verdelen en je hebt er niet veel van nodig. Meestal heb ik de ervaring met sulfaatvrije shampoo’s dat ze wat moeilijker te verdelen zijn. Dit is voor mij dus echt een pluspunt. Als ik het minder goed kan verdelen, gebeurt het namelijk vaak dat mijn haar na het wassen toch een beetje te vet blijft. Ook ruikt het lekker fris en voelt het zacht aan op mijn natte haar.

Maria Nila Palett Structure Repair Conditioner:

De conditioner heeft ook een fijne frisse geur. Misschien een beetje gek, maar ik vind ze een beetje ruiken naar frisse plantjes. Aan de andere kant ook logisch, want ze zouden ook volledig plantaardig zijn. Ik merk meteen dat mijn haar zachter aanvoelt. Meestal laat ik het even een paar minuutjes inwerken in mijn puntjes en spoel ik het daarna uit. Het was ook makkelijk uitwasbaar en mijn puntjes voelden meteen fijn en zacht aan.

Mijn conclusie:

Ik ben zeker tevreden over deze shampoo’s. Naast dat de shampoo’s volledig uit natuurlijke bestanddelen bestaat en dierproefvrij is, werkt hij ook nog eens goed. Wat mij nog het meest opviel was dat mijn haar er een stuk gladder van werd en veel glans had. Ook voelde het heerlijk zacht aan. Zeker ook een aanrader voor pluizig haar. Ik was voordat ik het gebruikte een beetje sceptisch eerlijk gezegd. Mijn ervaringen met volledig natuurlijke shampoo’s zijn niet altijd goed. Vaak merk ik toch dat mijn haar er minder goed uit ziet na gebruik. Ik vind dat dit merk er zeker in geslaagd is om hier in uit te blinken onder de natuurlijke shampoo’s.

De shampoo’s zijn te bestellen via de webshop van www.johnbeerens.com. De 100 ml versies die ik heb getest waren 7,95.

Als je meer informatie wilt heb ik hieronder de linkjes:

Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo

Maria Nila Palett Structure Repair Conditioner

Hebben jullie ervaring met volledig natuurlijke dierproefvrije shampoo’s?

 

image

 

 

 

25 thoughts on “Volledig biologische shampoo, ik testte een nieuwe optie! Review: Maria Nila Palett Structure Repair Shampoo en Conditioner

 • Reply Femke 20 april 2016 at 08:28

  Heel interessant artikel! Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede sulfaatvrije shampoo, deze ga ik zeker eens proberen! Bedankt!

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 20:49

   Oh wat leuk! Ik ben er ook altijd op zoek naar, vandaar indd dit artikel!

 • Reply jeapiebel 20 april 2016 at 08:46

  Ik ken dit merk nog niet. Wel sta ik positief over biologische producten. Ik heb er altijd vertrouwen in en ik herken het wel dat soms weet ik ook niet wat ik moet kopen. Dit zal producten voor mijn zijn, want ik heb pluizig haar. Je maakt mij benieuwd.

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 20:52

   Mijn haar wordt er inderdaad echt pluisvrij van en ik ben echt een pluisje. Dus als je dat ook hebt is dit indd echt een aanrader!

 • Reply ditiskim 20 april 2016 at 08:59

  Leuk dat je eens iets anders probeerde! Fijne review ook! Ik heb qua shampoo niet echt voorkeuren, want ik was m’n haar bijzonder vaak (slecht, I know, maar ik hou d’r gewoon van, haha!) waardoor m’n enige eis is: het moet schoon en dat moet het blijven voor in ieder geval 1,5 dag. Dat doen de meeste shampoos wel. Oh ja, en de shampoo moet lekker ruiken. In conditioner merk ik wel verschil soms. Ik ben wel benieuwd geworden naar deze variant!

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 20:57

   Hihi dat vaak je haar willen wassen herken ik wel. Ik doe het nu minder vaak, maar ik vindt dat wel moeilijk. Ik vind het ook echt heerlijk!

   • Reply ditiskim 20 april 2016 at 21:08

    Haha echt eh, ik wilde het eerst ook uitstellen maar ik ben d’r mee gestopt. Ik dacht; ik hou van m’n haar wassen en het is zo gebeurd, waarom zou ik met de hype meegaan om je haar zo min mogelijk te wassen? Het is wel beter, maar ik liep elke keer met een vette kop met haar rond hahah! Nee, knap dat mensen het volhouden,
    Maar niks voor mij!

    • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 21:26

     Hahaha ja echt he. Ik probeer het nog wel, maar dat is dus om de dag wassen.Ik weet niet eens of dat wel telt,maar verder ga ik niet. Ik ben ook echt een shampoo verslaafde!

 • Reply The Fashion Mom 20 april 2016 at 11:03

  Zo fijn dat dit dierproefvrij is!
  x

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 20:57

   Ja gaaf he! Ze zijn zelfs aangesloten bij Peta.

 • Reply Kirsty 20 april 2016 at 15:59

  Wat fijn dat dit zo goed bij je werkt! Ik heb meestal niet zulke goede ervaringen met volledig natuurlijke shampoo’s en heb vaak het idee dat mijn haar er sneller vet van wordt, dus ik ben benieuwd of dit beter zou werken.

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 20:58

   Ik snap heel goed wat je bedoelt. Daarom was ik ook een beetje sceptisch om het te gebruiken. Dit is een van de eersten waarbij dit niet gebeurt bij mij!

 • Reply Quinty 20 april 2016 at 21:34

  Ik weet niet zeker wat ik van het concept biologische shampoo vind. Ik was mijn haren mrt de shampoo die wij in de kapsalon gebruiken en die doet mij goed haha!

  • Reply melikebeauty 20 april 2016 at 21:35

   Shampoo uit de kapsalon vind ook altijd super fijn!

 • Reply Babs 20 april 2016 at 22:04

  Ik snap wat je bedoeld met de natuurlijke shampoo’s. Die maken je haar heel stug. Ik masseer zo een shampoo niet helemaal in, maar alleen op de bovenkant en de rest spoelt wel schoon. Daarna gebruik ik meestal een conditioner.
  Goh, ik ben best benieuwd naar een shampoo die naar plantjes ruikt… heel bijzonder.
  Ik heb ietwat pluis, maar ik zoek altijd producten die mijn haar ook luchtiger maken, wat meer volume en ‘swung’ geven.
  Ik zal eens kijken op de website!

  • Reply melikebeauty 21 april 2016 at 20:45

   Dat is ook slim inderdaad, gewoon alleen bovenaan echt masseren. Ik zal dat eens proberen. Ze hebben volgens mij ook een volume lijn;)

 • Reply DisneyChicks.nl 21 april 2016 at 14:38

  Wat goed dat je aandacht besteedt aan dieproefvrije shampoo! Zelf gebruik ik eigenlijk een hele normale van de Kruidvat, niks bijzonders… 🙂

  • Reply melikebeauty 21 april 2016 at 20:47

   Als die bevalt is dat toch super! Kan ik nog wel wat van leren hoor, zou wel voordeliger zijn;)

 • Reply debbeautygoddessnl 21 april 2016 at 14:50

  Klinkt goed! De flesjes zien er ook erg leuk uit. Ik heb ook een zwak voor leuke/mooie verpakkingen. Ik vraag me nog wel even af of de shampoo schuimt nu het sulfaatvrij is? Ik denk eigenlijk van niet, dat is vaak het minpunt dat veel mensen geven bij sulfaatvrije shampoos. Ze missen dan het schuim. Dat was ook bij mij thuis het geval toen ik met een natuurlijke shampoo en conditioner van Lovea aan kwam zetten. Ik vind het zelf alleen maar beter dat er geen sulfaten inzitten maar mijn man miste het schuim en had niet het gevoel dat ie zijn haar goed had uitgespoeld (normaliter zie je op een gegeven moment geen schuim meer bij sulfaathoudende shampoos en weet je dat alle shampoo uit je haar is verdwenen). Ik denk dat het een kwestie van wennen is.

  • Reply melikebeauty 21 april 2016 at 21:00

   Hele goede vraag! Hij schuimt wel. Dit vond ik best vreemd aangezien er geen sulfaat (sls of sles) in zit. Ik heb even voor je uitgezocht hoe het komt. Eerst las ik dat er Sodium Laureth Sulfoacetate en nog wat andere soortgelijke namen in zaten. Dus ik was een beetje verontwaardigd, want het leek toch sls! Na wat googlen zag ik dat iets anders was. Bijvoorbeeld:Sodium Laureth Sulfoacetate.Het is ook een reinigend ingrediënt, maar veel milder. Het is onder andere afkomstig van kokosolie en wordt gezien als een natuurlijke vervanger.Over de andere sls achtige ingrediënten lees ik ook dat het vervangers zijn. Dus misschien toch ook iets voor je man!

   • Reply debbeautygoddessnl 23 april 2016 at 19:54

    Bedankt voor het uitzoeken! Fijn dat het schuimt en dat ze een milder ingrediënt voor het schuimen hebben gebruikt. Zolang het maar schuimt, zal het hier worden goedgekeurd 😉 .

 • Reply Claudia 24 april 2016 at 10:49

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze shampoo en wat heerlijk dat hij n aar plantjes ruikt. En een echte pre dat het cruelty free is. Ik ga deze zeker een x aanschaffen.

 • Reply Gewoon Sher 28 april 2016 at 22:52

  Fijne review, ik ben al een tijdje op zoek naar een biologische shampoo! Ik kende dit merk nog niet.

 • Reply Sylvia van Driel 9 juni 2016 at 10:42

  Ik gebruik al een tijd de Maria Nila Volume…echt een topper…shampoo en conditioner. En 1x in de week een haarmasker van pure Arganolie…
  Ben zeer tevreden…

  • Reply melikebeauty 9 juni 2016 at 11:10

   Leuk dat je hier ook ervaring mee hebt! Ik ben ook nog steeds heel tevreden;) en inderdaad arganolie is ook heel erg goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *