Review: Urtekram Body Balm Shea Butter Argan Lavender

Na dit mooie zonnige weer merkte ik wel dat mijn huid extreem uitgedroogd was. Ik heb heerlijk in de zon gezeten, maar mijn huid heeft duidelijk wel wat te verduren gehad. Ik was daarom opzoek naar een goed verzorgende body creme. Ook had ik bedacht deze deze volledig natuurlijk moest zijn. Dus op naar de bio winkel!

In bijna elke plaats in Nederland heb je tegenwoordig biologische supermarkten. Ik woon zelf in Zwolle en we hebben hier een prachtige grote met de naam Goody Foods. Ik kom er niet zo vaak als ik zou willen, omdat ik het wel heel erg prijzig vindt. Als ik er kom moet ik ook altijd even de beauty producten bekijken. Dit keer was mijn missie een goede body creme. Na veel opties te hebben bekeken heb ik besloten de Body Balm van het merk Urtekram te kopen.

Ik kende het merk nog niet, dus ik heb het later even opgezocht. Urtekram is een Deens biologisch merk. Het verhaal over hoe het begon is heel erg leuk om te lezen. Doordat het zo lang is, zal ik het hier niet kunnen opschrijven. Het komt er op neer dat het allemaal begon in 1972. Dit is eigenlijk de periode dat alles nog in zijn kinderschoenen stond wat betreft het bewust zijn van de natuur, het eten van biologisch voedsel en het verzorgen van eerlijke handel. Oprichters Liesbeth Damsgaard en Ronnie McGrail zijn richtten het merk op en werden een begrip in Denemarken. Wil je meer lezen over Urtekram? Klik dan hier Urtekram.

En nu natuurlijk over de Body Balm zelf. Toen ik het kocht ging ik er eigenlijk vanuit dat het een creme zou zijn. Eenmaal thuis bleek dit toch anders. De substantie is namelijk hard en het doet mij veel denken aan kokosvet. De bedoeling is dat je er een klein beetje uithaalt en tussen je handen wrijft. Zo word het vloeibaar en smeerbaar. De geur is verder heel fijn. Het heeft een subtiele lavendel geur.

Het voelt verder ook heel fijn aan op mijn huid en mijn huid voelt meteen soepeler en zachter. Wat ik wel lastig vond, was het uitsmeren. Het wordt namelijk wel vloeibaar, maar toch blijft het wat stroef bij het aanbrengen. Dit komt denk ik ook doordat het zo natuurlijk is. Ik was best verbaasd toen ik de ingrediënten las. Dit zijn er namelijk maar heel weinig! Hierdoor ben ik ook echt overtuigd dat dit een van de meest natuurlijk producten is die je kunt vinden op dit gebied. Verder is het ook dierproefvrij en verantwoord gemaakt.

image

Mijn conclusie is dan ook dat ik dit product zeker langer wil blijven gebruiken. Ondanks dat de smeerbaarheid iets minder is. Verder zijn namelijk de pluspunten veel belangrijker voor mij. Mijn huid voelt er beter door aan en ik voel mezelf ook goed dat ik zoiets natuurlijks en verantwoordt gebruik.

SHEA_BUTTER_02.jpg

Liefs,

Melike

14 thoughts on “Review: Urtekram Body Balm Shea Butter Argan Lavender

 • Reply Mariëlle 14 mei 2016 at 20:01

  Hey melike. Bedankt voor het delen van de review. De smeerbaarheid is inderdaad wel een punt. Denk dat het gewoon gewenning is. Zolang het je huid lekker hydrateert en verzorgd zeg ik lekker blijven gebruiken.

  • Reply melikebeauty 14 mei 2016 at 20:35

   Graag gedaan Mariëlle! Het zal inderdaad ook gewenning zijn! Verder is het inderdaad wel heel fijn!

 • Reply Mariëlle 14 mei 2016 at 20:01

  Hey melike. Bedankt voor het delen van de review. De smeerbaarheid is inderdaad wel een punt. Denk dat het gewoon gewenning is. Zolang het je huid lekker hydrateert en verzorgd zeg ik lekker blijven gebruiken.

 • Reply jeapiebel 14 mei 2016 at 21:04

  Wat een luxe verpakking heeft dit product. Ik heb altijd een extreem droge huid waar alles voedt en een goede huidverzorging product is meer dan welkom. Body butter daar ben ik bekend mee, maar bodybalm is nog nieuw voor mij. Ik moet even aan vaseline denken. Al is het niet terecht wat stroef en smeerbaarheid betreft. Hopelijk het product is zo goed dat je daar niet aan gaat ergeren. 🙂

 • Reply Babs 14 mei 2016 at 21:31

  Goed dat er weinig ingrediënten in zitten, net zoals bij pure voeding. Ik vraag mij wel eens af of al die toevoegingen wel nodig zijn. Zo zie je maar weer, dit is een fijn product , klinkt goed. Ook de geur, heerlijk!

 • Reply Yvonne 14 mei 2016 at 21:33

  Ziet er goed uit, en heel veelzijdig ook je kunt het echt overal smeren lees ik dat is een groot voordeel.

 • Reply The Fashion Mom 15 mei 2016 at 10:57

  Heb nog nooit een ‘harde’ crème gebruikt eigenlijk. Maar producten met lavendel geur vind ik sowieso allemaal goed, ruik dit enorm graag! 🙂

 • Reply debbeautygoddessnl 15 mei 2016 at 12:24

  Dat is inderdaad een heel kort lijstje. Ik wordt altijd heel blij van korte ingrediënten lijstjes 😉 Ik kende dit merk nog niet, maar het lijkt me fijn. Lavendel vind ik ook een hele fijne en rustgevende geur. Het gebruik zal waarschijnlijk een kwestie van wennen zijn.

 • Reply Claudia 15 mei 2016 at 15:37

  Mijn benen zijn altijd zo verschrikkelijk droog. Ik heb geen ervaring met ‘harde’ crème en ken het merk ook nog niet. Wat ontzettend fijn dat er weinig ingrediënten in dit product zit. En ik ben dol op lavendel. X

 • Reply Jennifer 15 mei 2016 at 16:21

  Wat fijn dat het lavendel erin zit. Zelf ben ik ook dol op lavendel en ook rust gevend. Deze merk kende ik nog niet, maar het ziet er wel fijn uit!

 • Reply Miss 15 mei 2016 at 18:00

  Wat fijn dat dit merk dierenproef vrij is! Goed om te weten! En ik ben dol op lavendel, lekker rustgevend! Ziet er een fijn product uit!

 • Reply Kirsty 16 mei 2016 at 14:35

  Dit klinkt wel als een hele fijne crème voor als je huid erg droog is! Ik denk dat dit voor mijn huid vooral nodig is in de winter, dan is mijn huid toch een stuk droger dan in de zomer.

 • Reply Anna 18 mei 2016 at 13:00

  Shea Boter is idd niet ideaal om te smeren, maar het is zo voedend voor de huid. Dan vind ik het toch wel waard =) De verpakking is wel super schattig!

 • Reply Marieke 27 mei 2016 at 19:17

  Ik vind Urtekram een heel fijn merk, dit product kende ik nog niet. De ingrediënten zien er heel goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *