Review: Sponge Me Conjac Spons

Het lijkt een hype te worden. Je gezicht reinigen met een conjac spons. Ik heb ooit jaren geleden voor het eerst kennis gemaakt met een. Ik had hem toen gekregen in een beauty box, waar ik een abonnement op had. Dit was de glossybox. Deze is helaas in Nederland niet meer verkrijgbaar. Ik mis hem eerlijk gezegd nog steeds, want dit was tot nu toe wel mijn leukste beauty box ervaring. Hij zat altijd vol met prachtige producten.

Zo zat er dus ook ooit een conjac sponsje in. Ik wist in de eerste instantie totaal niet wat het was. Na wat gegoogle kwam ik er achter en was ik heel nieuwsgierig geworden. Ik heb hem daarna heel lang gebruikt. Zeg maar gerust een aantal jaren. Als je hem regelmatig uitkookt kan dat ook prima. Tenminste met de spons die ik had wel. Ik weet natuurlijk niet of dit bij alle sponsen kan.

Nadat hij dan echt aan het einde van zijn leven was gekomen heb ik hem weggegooid. Ik heb daarna nog wel even gekeken of ik ergens een nieuwe kon kopen. In die tijd was dit heel erg lastig. Ik kon maar een website vinden die ook in Nederland leverde en de sponsen op die website spraken mij niet zo aan. Dus heb ik het toen losgelaten en ik ben het na een tijd zelfs vergeten.

Nu lees ik sinds een tijd steeds meer ervaringen over conjac sponsjes. Ook zijn ze ineens overal verkrijgbaar. Dit maakte mij eerst een beetje wantrouwig, want zijn ze allemaal wel zo natuurlijk als ze zouden moeten zijn? Deze vraag heb ik altijd bij producten die ineens een hype worden. Doordat ze in grote getallen worden verkocht door verschillende aanbieders, denk ik dat het moeilijk is de echte van de neppe te onderscheiden. Met nep bedoel ik dat ze niet echt van de materialen zijn gemaakt waar ze van gemaakt zouden moeten zijn. Een conjac spons moet namelijk voor 100% uit conjac bestaan. Dit is een wortelachtige groente uit Japan. Hij wordt daar al eeuwenlang gebruikt als voedsel, medicijn en huidverzorging. Vooral vanwege zijn ontgiftende werking.

Ik heb daarom besloten een te testen. Natuurlijk niet alleen om die reden. Door al die berichten over deze sponsjes herinnerde ik mij ook weer hoe blij ik eigenlijk was met die van mij. Wat die van mij zo speciaal maakte was dat mijn huid er heerlijk zacht van werd. Ook zag mijn huid er na gebruik een stuk stralender uit en leek het net of mijn poriën even heel goed gereinigd waren. Na gebruik voelde mijn huid altijd eerst even alsof hij tintelde alsof alles even open en weer dicht ging. Hetzelfde effect dat je voelt als je je gezicht stoomt.  Ik gebruikte hem vaak met alleen lauwwarm water en soms ook met rozenwater.

Ik heb nu de Sponge Me conjac spons gekocht. Er zijn verschillende versies van. Ik heb de brighten versie aangeschaft. Deze is geschikt voor een gevoelige, droge huid die ook neigt naar aandoeningen als eczeem. Dit is dus precies mijn huid. Hij bevat Franse roze klei. Er zijn verschillende versies te verkrijgen voor alle huidtypen en ze zijn te verkrijgen bij de Ici Paris voor 9,95 euro. Als sucker voor verpakkingen was ik natuurlijk ook heel erg verleid door deze verpakking. Ik vind hem echt geweldig, jij niet? Je zou hem bijna niet openmaken!

Ik heb hem net zo gebruikt als dat ik mijn oude conjac sponje gebruikte en ik zal je vertellen hoe dit moet:

 • Als de spons nog niet nat is geweest is hij hard en droog. Als je hem nat maakt met warm water wordt hij snel heerlijk zacht.
 • Vervolgens kun je er zachtjes je gezicht mee reinigen. In principe kan dit met alleen water. Als je veel make-up op hebt is het uiteraard wel handig op er een beetje reiniger op te doen. Bijvoorbeeld een vloeibare facewash. Ik doe dit zelf bijna nooit. Simpelweg, omdat het niet nodig is. Hij haalt namelijk bijna alle make-up wel weg, behalve natuurlijk de langhoudende. Wel gebruik ik vaak in plaats van gewoon water rozenwater. Rozenwater heeft ook een kalmerend en reinigend effect en is daarnaast natuurlijk.
 • Als je klaar bent is het belangrijk hem goed uit te spoelen en totdat hij weer helemaal schoon is.
 • Daarna is het belangrijk hem op te hangen op een plek waar hij goed kan drogen. Het is namelijk wel de bedoeling dat hij weer helemaal droog wordt.
 • Er komen natuurlijk na een tijd wel bacteriën in. Daarom is het ook goed om hem tenminste een keer per week in een badje met kokend water te doen. Zo heb je er veel langer plezier van!

Ik heb mijn nieuwe spons nu een paar keer gebruikt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog geen verschil merk, met mijn oude spons. Mijn huid wordt er veel zachter van, dan met alleen een reiniger. Mijn huid straalt meer na het reinigen en ziet er beter uit.

Ik zou deze spons daarom ook zeker aanraden.

Hebben jullie al ervaring met een conjac spons?

Liefs,

Melike

 

0 thoughts on “Review: Sponge Me Conjac Spons

 • Reply orientalspiceandsomechocolate 18 mei 2016 at 18:13

  Oh deze hype is mij ontgaan haha. Klinkt wel interessant om uit te proberen. Ik gebruik nog altijd heel ouderwets wattenschijfjes ;-).

 • Reply Claudia 18 mei 2016 at 18:52

  Ja klopt idd dat dit een enome trend aan het worden is. Ik zie ze idd overal. Wel goed dat je zegt dat je alleen de echte spons van 100% conjac moet aanschaffen. Er zijn nogal wat \’ nep\’ varianten in omloop. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Ik gebruik al jaren de Visapure.

 • Reply Marushi 18 mei 2016 at 19:12

  Ik zie dit soort producten steeds vaker voorbijkomen, maar ik vind het wel een heel interessant product. Mocht ik hem ooit tegenkomen dan zal ik hem zeker aanschaffen. -x-

  http://www.marushilifestyle.nl

  • Reply melikebeauty 18 mei 2016 at 20:51

   Leuk! Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden!

 • Reply Babs 18 mei 2016 at 20:05

  Bedankt voor de heldere uitleg! Ik wist niet dat je hem kon uitkoken (hygiënischer) en dat hij zo lang meegaat!
  Als het kan, dan wil ik hem ook wel kopen/bestellen. Wat extra reiniging van mijn huid kan zeker geen kwaad!

  • Reply melikebeauty 18 mei 2016 at 20:53

   Dankjewel! Hij gaat inderdaad behoorlijk lang mee, dat vind ook echt fijn indd! Ik ben benieuwd wat jij er van gaat vinden!

 • Reply jeapiebel 18 mei 2016 at 20:25

  Conjac sponsjes die zie ik ook vaak voorbij komen op verschillende blogs. Ik ben nu ook erg nieuwsgierig geworden, omdat ik alleen maar positieve berichten over heb gelezen en nu weer. Het is toch fijn om te kunnen op deze manier van reiniging. Wel houd ik mij nog in kwa kopen betreft. Ik heb nog veel te veel reinigings producten in mijn kast. Conjac sponsjes kan best op mij wachten. 😉

  • Reply melikebeauty 18 mei 2016 at 20:53

   Hihi ja ik denk dat hij zeker op je kan wachten. Ik snap het helemaal. Ik heb ook nog zoveel liggen;)

 • Reply Miss 19 mei 2016 at 07:44

  Oeeeh, ik was hier al een tijdje genieuwd na en nu schrijf je hierover een review! Leuk! En nu heb je me zeker benieuwd gemaakt!

 • Reply The Fashion Mom 19 mei 2016 at 13:43

  Nooit eerder van gehoord. Bedankt voor het delen, ga ik eens proberen! 🙂 xxx

 • Reply debbeautygoddessnl 19 mei 2016 at 15:56

  Klinkt goed! Ik wil deze spons ook nog eens uitproberen maar was net als jij een beetje terughoudend geworden vanwege de hype. Ik heb dezelfde spons die jij hebt, uitgeprobeerd tijdens de I love beauty beurs en was best een beetje onder de indruk door de werking van deze op een steen lijkende spons. Qua gebruiksgemak ( je moet hem ergens laten drogen, uitkoken 1x per week) staat hij me eerlijk gezegd op dit moment (ik zit momenteel in een hele drukke periode) een beetje tegen en houd ik het voorlopig maar even bij mijn oude vertrouwde micellaire water en wattenschijfjes 😉

 • Reply Yvonne 19 mei 2016 at 16:53

  Leuk om jouw ervaring te lezen, ik heb er 1 meegenomen vanuit Indonesië maar nog niet gebruikt.

 • Reply Mariska 19 mei 2016 at 19:24

  Ik lees hier steeds vaker over, maar heb het eigenlijk nog nooit geprobeerd. Lijkt me best fijn eigenlijk :O

 • Reply Kirsty 19 mei 2016 at 20:10

  Fijne review! Dit klinkt wel als een heel fijn product. Zelf dacht ik altijd dat het niet zo hygiënisch was of dat je hem al snel weg moest gooien, dus handig om te weten dat je hem uit kunt koken.

 • Reply ikhouvanbeautynl 21 mei 2016 at 09:32

  Ik zie deze sponsjes nu inderdaad overal voorbij komen. Het klinkt wel heel fijn. Misschien toch maar eens proberen…

 • Reply Sofie Katelijne 21 mei 2016 at 13:16

  Heb één maal een spons gekocht én geprobeerd (eentje van primark) en vond die echt vreselijk.. Sindsdien gebruik ik enkel nog maar kwasten 🙂

  • Reply melikebeauty 21 mei 2016 at 17:30

   Hoi Sofie, ik begrijp je comment niet. Heb je de blog wel gelezen? Het is namelijk een speciale spons om je gezicht mee te reinigen. Doe jij dit met kwasten?

   • Reply Sofie Katelijne 21 mei 2016 at 17:34

    Ik bedoelde een clearasonic! Was inderdaad beetje onduidelijk door het kwasten te noemen! 🙂

    • Reply melikebeauty 21 mei 2016 at 21:05

     Oh zo bedoel je, dit ik ook zeker geen spons die je bij de primark koopt;)

 • Reply Hennie 22 mei 2016 at 06:38

  Ik zie deze sponzen steeds meer voorbij komen. Tot nu toe hadden ze mijn aandacht niet maar nu ik dit lees, begint het toch te kriebelen. Met name omdat hij voor een extreem gevoelige huid bestemd is, zoals jouw exemplaar. Dank voor de duidelijke review!

 • Reply Marieke 27 mei 2016 at 19:14

  Yep ik ben zelf ook een fervent gebruiker van de Konjac Sponge. Love it! Ik kan niet meer zonder 🙂

 • Reply Sponge Me Benelux 15 juni 2016 at 21:48

  Hi Hope-to-be-soon-Sponge Me-lovers 😉

  Wat een geweldige reacties allemaal en goede vragen!
  In overleg met Melike mochten we als Sponge Me ook een reactie geven, waarop we wellicht de meest gestelde vragen kunnen beantwoorden.

  Deze zeer bijzondere vegan sponsjes zijn inderdaad nu een behoorlijke hype, maar in het verre Azië al eeuwenlang al een beautygeheim. Als je eenmaal dit in jouw eigen beauty ritueel gebruikt, wil je niet anders meer en hopen we dat het niet meer alleen een hype is maar een mooie aanvulling in jouw beauty ritueel. De Konjac Sponjes kan je zonder verdere producten gebruiken door zijn unieke 3-in-1 werking (reinigen. tonificieren en exfolieren) , maar het is ook heel goed te combineren met je eigen favoriete beautyproducten. Je kan bijvoorbeeld jouw favoriete facewash op de spons doen. Je zal direct merken dat jouw serum of dag-of nachtverzorging daarna beter wordt opgenomen, omdat de dode huidcellen verwijderd zijn.

  De Konjac Spons is eigenlijk een washandje volop mineralen en vitamines en dit maakt het een echte beauty-must-haves voor een gezonde en stralende huid.
  http://spongeme.nl/het-merk/cosmetische-voordelen-van-sponge-me/

  Voor verdere vragen dan kan je ook altijd huidadvies vragen bij ICI PARIS XL waar Sponge Me exclusief verkrijgbaar is. Of op onze Sponge Me Benelux facebookpagina.

  Groetjes Sponge Me

  P.s. Hoop dat je ons Sponge Me Benelux Facebookpagina wil bezoeken en liken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *