Review: Iva Natura Day Cream en Iva Natura 3 Effects Eye Area Cream

Biologische crèmes vind ik altijd heel interessant. Ik vind het toch een fijner gevoel, als ik weet dat ik geen slechte chemische stoffen op mijn huid smeer. Echter merk ik ook dat niet elke biologische crème even goed werkt. Uiteraard heb ik weer een nieuwe optie getest, ik ben natuurlijk niet voor niets beauty verslaafd!

De opties die ik deze keer heb getest zijn van het merk Iva Natura. Dit is een merk uit Turkije dat zich voornamelijk richt op de biologische markt. Het is nog niet zo lang in Nederland verkrijgbaar en daarom waarschijnlijk ook minder bekend. Iva Natura richt zich niet op de beleving van een product, maar juist op het resultaat. Elk product heeft zijn eigen goede natuurlijke eigenschappen. Wat ik zelf heel leuk vind is dat je ook op elk product kunt zien uit welk gebied het komt en waarom. Natuurlijk maakt het merk mij ook extra nieuwsgierig, omdat ik zelf half Turks ben;) Ik weet als geen ander hoeveel mooie natuurlijke ingrediënten het land te bieden heeft. Wil je meer weten over Iva Natura kijk dan op www.way2natural.nl

De producten die ik heb mogen proberen zijn de Moisturizing Day Cream en de 3 Effects Eye Area Cream. Ik zal jullie hieronder uitgebreid mijn ervaring hiermee vertellen

wp-1465212968116.png

Moisturizing Day Cream:

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel een beetje zenuwachtig was om weer een nieuwe crème te gaan testen. Ik heb zoals jullie op mijn andere reviews hebben kunnen zien de afgelopen tijd weer flink wat opties getest. Mijn huid is heel gevoelig en droog, dus het kan natuurlijk ook een keer mis gaan. Uiteraard weerhield mij dit niet om deze ook te gaan proberen.

Het hoofdingrediënt van deze creme is gemaakt van wild oergraan extract. Dit is afkomstig uit de plaats Mardin in Turkije. Wild oergraan is rijk aan vitamine A, D, E, B1, B2, B3, B6, C, lecithine en hydrateert je huid. Daarnaast voed het je huid en beschermd het tegen schadelijke stoffen van de zon. Ik ben zelf in ook een aantal jaren geleden in Mardin geweest. Het is een plaats in Oost- Turkije die ik nooit zal vergeten. Het staat bekend om zijn zandkleurige gebouwen en het gaf mij echt het gevoel alsof ik in een soort 1001 nacht sprookje was beland. Ik kan mij daarom ook goed voorstellen dat hier nog dingen groeien die door de eeuwen heen goed bewaard zijn gebleven.

 

Maar nu natuurlijk over de crème! Wat mij als eerste opviel aan de crème was dat hij heel rijk is van structuur. Dit vind ik zelf altijd heel fijn aan een crème, want dat geeft mij het gevoel dat het heel verzorgend is. Ik heb een klein beetje over mijn gezicht verdeeld. Het voelde heerlijk zacht aan en het was goed smeerbaar. De geur is verder vrij neutraal. Geen bepaalde parfum lucht dus. Gedurende de dag bleef mijn huid met deze crème ook goed gehydrateerd aanvoelen en had ik verder geen irritaties. Dit vind ik eigenlijk nog het allerfijnste aan deze creme. Ik ben hier dus eigenlijk heel enthousiast over. Ik denk dat hij heerlijk is voor de droge gevoelige huidjes.

3 Effects Eye Area Cream:

Ik test dan misschien wel heel veel dagcrèmes, oog crèmes vergeet ik altijd. Heel stom misschien, maar hier heb ik vaak geen aparte creme voor. Dit komt vooral doordat ik vaak alleen strak makende oog crèmes kan vinden en geen opties die ook echt goed verzorgen. De rimpeltjes rond mijn ogen strak maken is op zicht natuurlijk ook niet verkeerd. Echter vind ik het veel belangrijker dat het tere huidje rondom mijn ogen goed verzorgd wordt.

Met de 3 effects wordt het bestrijden van wallen, rimpels en zakjes bedoelt. Het belangrijkste ingrediënt dat gebruikt wordt is hete rode peper (Capsimus annuum). Deze peper is afkomstig uit Samandag. Dit ligt in de Turkse regio Hatay. Het bevat Capsicum, Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B9 en Vitamine C. Het verzorgt en kalmeert de gevoelige huid onder je ogen. Daarnaast bevat het ook pure olijfolie, arganolie en sheaboter. Veel verzorgende en kalmerende ingrediënten dus. Ik ben zelf nooit in Samandag geweest, maar wel in Hatay. Dit is de plaats in oost Turkije, dat ik toch wel de meest bijzondere vind. Het is namelijk een plaats waar Christenen, Moslims en Joden al eeuwen vredig naast elkaar leven. Er staan zelf moskeeën, synagogen en kerken naast elkaar. Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die weten dat dit bestaat en naar mijn idee is het echt een voorbeeld voor de rest van de wereld. Dit heeft natuurlijk niks met de crème te maken, maar misschien wel een leuk detail;)

Nu over de creme uiteraard. Ik schrok wel even toen ik hete rode peper las. Ik kon mij niet zo goed voorstellen dat dit geen irritaties zou geven. Uiteraard heb ik hier uiteindelijk niks van gemerkt! De structuur van de oog crème is net als de dag crème heel rijk. Je hebt dus ook echt maar een heel klein beetje nodig. Dat is fijn, want zo kun je er dus heel lang mee doen. Bij het aanbrengen merkte ik ook dat hij heel lekker luchtig is. De bedoeling is uiteraard dat je het zachtjes onder je ogen inklopt met je vingertopjes.

Ook met deze crème blijf de huid onder mijn ogen de hele dag fijn en gehydrateerd aanvoelen. Verder vond ik het zelf geweldig dat ik er ook een stuk frisser uit zag in de ochtend als ik heb ‘s avonds voor het slapen gaan aanbracht.

Met beide crèmes ben ik dus heel erg tevreden en ik zou ze zeker aanraden! Wil je weten waar dit verkrijgbaar is heb ik hier nog een linkje voor je: Iva Natura

Kende jij dit merk al?

Liefs,

Melike

 

 

0 thoughts on “Review: Iva Natura Day Cream en Iva Natura 3 Effects Eye Area Cream

 • Reply Babs 7 juni 2016 at 11:17

  wat een bijzonder ingrediënt! Capsicum… ik snap waarom je even huiverig was. Maar tegenwoordig vind je slangen en kwallengif in crèmes, ik ben zo een daredevil, ik smeer alles op mijn toet 🙂
  Ik hou ook enorm van natuurlijke producten en zeker wat van ver komt. Altijd zo interessant.
  Mooi verhaal over de plaats Hatay, zo zou het moeten zijn inderdaad. Ik ben nooit in Turkije geweest, maar als ik ga, dan zou ik alle grote toeristische plekken overslaan (doen wij altijd sowieso) en meer de binnenlanden in gaan. Lijkt mij prachtig!

  • Reply Sweet Lemoniz 7 juni 2016 at 12:53

   Altijd in voor wat nieuws!
   Leuke informatieve blog!

  • Reply melikebeauty 7 juni 2016 at 18:26

   Haha ja soms vraag ik me echt af hoe ze het verzinnen bepaalde ingrediënten te testen;) Als je er ooit naar toe gaat mag je me altijd vragen om tips in Turkije!

 • Reply jeapiebel 7 juni 2016 at 14:53

  Iva Natura is een goed merk vind ik. Hete rode peper wat spannend zeg. Als kind had ik veel met hete chilli te maken dan komt dat spul altijd in mijn ogen en het prikt zo en dan ben ik weer in tranen. Ik zal het zelf ook spannend vinden en zeker niet verwachten dat het goed kan gaan. Frisse uitstraling na het gebruik van producten wie wil dat nou niet? 😉

  • Reply melikebeauty 7 juni 2016 at 18:27

   Ja echt zo heerlijk is dat, als je huid er weer fris uit ziet! Haha peper in mijn ogen heb ik vroeger ook vaak meegemaakt;)

 • Reply Kirsty 7 juni 2016 at 17:13

  Ik kan mij goed voorstellen dat je schrok van de hete peper in de oogcrème, dat zou ik ook doen. Gelukkig pakt het wel goed uit! Soms na het snijden van rode peper kan het zo prikken, dus fijn dat dit niet gebeurd bij de crème.

  • Reply melikebeauty 7 juni 2016 at 18:28

   Haha ja daar moest ik ook meteen aan denken;)

 • Reply elisabethsmusthaves 7 juni 2016 at 19:28

  Bijzonder! Ik ken dit merk nog niet.

 • Reply debbeautygoddessnl 7 juni 2016 at 20:13

  Wat een fijne review en wat leuk dat je wat details noemt over de verschillende plaatsen in Turkije. Ik ben zelf nog nooit in Turkije geweest dus ik heb weer wat geleerd 😉 . Ik kende het merk nog niet, maar door jouw review word ik toch nieuwsgierig. Rode peper in een oogcrème vind ik best apart.Bijzonder om zo\’n ingrediënt in een gezichtverzorgingsproduct te vinden. Ik zou daar ook best huiverig voor zijn om het te gebruiken, best eng want straks staat je huid in de fik hihi. Gelukkig liep het goed af.

 • Reply Quinty 7 juni 2016 at 22:03

  Het bestrijden van wallen klinkt wel goed haha! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van dit merk gehoord maar het klinkt goed hoor. Al weet ik niet wat ik van de rode peper vind die erin zit haha, wel fijn dat dat geen irritaties geeft. Zou ik wel denken 🙂

 • Reply Nesrin - Daily Cup of Bla Bla Bla 7 juni 2016 at 22:49

  Mardin staat op mijn lijstje en ik wil deze stad en provincie heel graag zien. Ik ben toch wel heel benieuwd naar de rode peper 😉 verrassend dat dit erin zit.

 • Reply rachelkromdijk 8 juni 2016 at 08:57

  Fijne review zeg ik verkoop alleen mijn eigen ha-ra lijn dus ik probeer zo min mogelijk andere producten te gebruiken! liefs

 • Reply Yvonne 8 juni 2016 at 17:37

  Fijn om jouw ervaring te lezen met dit merk, ik heb er nog nooit van gehoord. Die hele rits vitamine alleen al lijkt me heel goed voor je huid.

 • Reply Miss 9 juni 2016 at 17:31

  Ik kende het merk zeker nog niet, maar het klinkt enorm goed !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *