Ik droeg een week geen make-up en dit is wat er gebeurde!

 

Maandag:

Niemand die het ziet?

Ik moest in de ochtend echt wennen aan het feit dat ik nadat ik mijn haar had gedaan, gewoon klaar was. Ik kreeg steeds het gevoel dat er iets ontbrak. Dat was ook zo, want ik had behalve dagcreme niks op mijn gezicht. Af en toe schoot de gedachte door mijn hoofd dat ik er toch vandaag niet mee zou hoeven beginnen. Gelukkig heb ik hier niet aan toe gegeven. Eenmaal op werk was ik echt benieuwd of iemand er iets over zou zeggen. In mijn hoofd ben ik er de hele dag mee bezig geweest en vaak in de spiegel gekeken hoe ik er uit zag. Voor de zekerheid had ik mijn dag creme meegenomen. Ik had bedacht dat als ik mezelf er niet meer zo fris uit zou vinden zien, ik nog een beetje dagcreme op mijn gezicht zou smeren. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan en dacht ik iedere keer dat in de spiegel keek: ‘Oh dat valt eigenlijk best mee’. Ook is er niemand geweest die er iets over zei. Dat had ik eigenlijk nog het minst verwacht. Wel ben ik er zelf in mijn hoofd de hele dag mee bezig geweest. Eenmaal thuis nu ik dit schrijf besef ik mij hoe stom het is dat ik hier in mijn hoofd zo mee bezig ben geweest. Ook vind ik het heerlijk dat als ik straks ga slapen, ik geen moeite hoef te doen om make-up te verwijderen. Ik kan dus zeggen dat mijn eerste make-up loze dag zeker is geslaagd. Toch moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het nog niet heel leuk heb gevonden.

Dinsdag:

Het viel toch wel een beetje op!

Vanochtend zat ik weer in een groot dillema. Ik wilde echt een klein beetje foundation op mijn gezicht smeren. Ik zag er moe uit en dat wilde ik wel een beetje verbloemen. Toch is het gelukt dit niet te doen. Na gisteren had ik ook de indruk gekregen dat het bijna niemand was opgevallen. Toch toen ik eenmaal achter mijn bureau zat viel het een van mijn collega’s op. Ze vroeg of ik het misschien vergeten was, omdat zij dat die dag ervoor had gehad. Ik dacht meteen vergeten? Dat zou mij eigenlijk nooit kunnen gebeuren. Ze gaf aan dat ze het eigenlijk alleen aan mijn ogen kon zien. Met een beetje make-up zagen ze er iets sprekender uit. Toen ik haar vertelde dat ik eigenlijk mijn foundation het meest miste was ze bestwel verbaasd. Het viel blijkbaar nooit op dat ik dit gebruikte en ze gaf aan dat dit dus blijkbaar helemaal niet nodig had. Dat gaf mij wel een fijn gevoel.

Later in de pauze kwam de tweede reactie. Een andere collega vroeg mij of het wel goed met mij ging. Ik zag namelijk wel een beetje bleek. Ik legde haar toen uit dat ik geen make-up op had, maar dit overtuigde haar niet helemaal dat er niks anders met mij was. Dat was er echt niet, maar ik kan er soms behoorlijk bleek uit zien zonder make-up.

Even later kwam er nog een collega staan en zij was juist weer verbaasd dat ik blijkbaar vaak wel make-up op had. Ze dacht dat ik dit nooit had. Ik zag er volgens haar altijd heel natuurlijk uit. Dat klopt ook wel een beetje. Ik ga meestal overdag voor een natural look, echter is het blijkbaar niet te zien wat ik daar normaal gesproken allemaal voor opsmeer;)

Zoals jullie lezen waren de reacties heel verschillend. Ik vond dit heel interessant. Zo zie je maar weer hoe verschillend mensen naar je kijken. Aan het einde van de dag heb ik een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kan positief aan de andere kant niet. Ik merk dat ik er in ieder geval nog veel in mijn hoofd mee bezig ben geweest vandaag.Weer een dag overleefd en op naar morgen!

Woensdag:

Een rustige dag:

Vandaag was het naar mijn idee een weer wat rustigere dag wat betreft mijn no make-up week. Ik kreeg wel hier en daar nog even te horen dat ik er nog steeds goed uit zag zonder make-up, maar verder bleef het stil. Dat vond ik erg fijn. Ik merkte ook dat ik er al weer veel minder mee bezig was geweest. Wel begin ik mijn favoriete producten nu wel heel erg te missen. Vooral lippenstift. Ik draag dit heel vaak en het liefst een rode kleur. Ik vind dit zelf altijd echt een toevoeging en het geeft mij een heerlijk gevoel als ik in de spiegel kijk. Ook mis ik klein beetje blush om mijn wangen. Met andere woorden ik mis make-up nu wel echt. Ook mis ik het moment dat ik mij ’s ochtends lekker een beetje optut. Ik vind het erg saai om alleen mijn haar te doen en meteen de deur uit te gaan. Ik kan er echt van genieten om een beetje met make-up te spelen ’s ochtends. Verder had ik verwacht dat mijn huid tot rust zou komen, maar hij is juist een beetje geirriteerd. Alsof mijn huid ook aan het detoxen is en iets mist. Vreemd is dat. Hoe dan ook het wordt nog wel even doorzetten;)

Donderdag:

Gewend?

Dit was de eerste dag dat ik een beetje gewend was geraakt dat make-up niet meer bij mijn ochtend ritueel hoorde. Wel baalde ik toen ik in de spiegel keek. In de loop van de week merk ik altijd dat ik er moe uit begin te zien. Logisch ook, want ik heb een drukke baan en veel dingen die ik er naast doe. Normaal gesproken kan ik de wallen die onder mijn ogen zijn ontstaan wegwerken, nu dus niet. Dat was wel even balen. Toch kreeg ik niet de neiging er iets op te doen. Ik hoor mezelf bijna letterlijk ‘Dit is waar je het mee moet doen’ zeggen, als ik in de spiegel kijk. Op het werk dacht ik ook dat iedereen het inmiddels niet meer doorhad. Totdat zelfs een mannelijke collega er achter kwam waarom ik geen make-up op had. Hij zij dat het hem wel was opgevallen, maar verder bewust niks had gezegd. Er waren dus nog steeds veel mensen die het opviel. Eenmaal thuis zie ik al een beetje op tegen het weekend. Ik ga uit eten en waarschijnlijk nog wat andere leuke dingen doen. Dit lijkt me heel gek zonder make-up. Ik vind het heerlijk om me een beetje op te doffen als ik iets ga doen. Dat ga ik wel heel erg missen.

Vrijdag:

Geen moeite meer doen om er leuk uit te zien?

Vandaag begin ik mij echt een beetje slonzig te voelen. Ik zie er voor mijn gevoel heel saai en onverzorgd uit. Ik ben een dagje vrij en dan ga ik altijd op mijn nichtje van 2 passen. Ik kreeg een beetje het gevoel dat het nu wel eens klaar mocht zijn. Ik moest met de trein naar Groningen. Normaal gesproken als ik vrij ben doe ik extra leuke outfits aan en maak ik mij meer op dan normaal. Nu had ik eigenlijk niet eens zin om leuke kleren aan te doen, aangezien mijn gezicht er uit zag alsof ik net uit bed was gestapt. Ik snap dat dat een beetje dramatisch klinkt maar zo ervaarde ik het wel. Verder heb ik de hele dag heerlijk gespeelt met mijn nichtje. Toen mijn zus terug was van het werk zei ze dat ze het vooral heel erg knap vond dat ik het durfde. Dit heb ik vaker gehoord deze week. Het voelt ook wel echt als een overwinning, maar ik ben ook blij als de week voorbij is;)

Weekend:

Uit eten zonder make-up, onee!

Nu ik dit schrijf is het inmiddels zondag. Normaal gesproken is zondag mijn enige echte no make-up dag. Dit is dus eigenlijk in deze week de enige dag dat ik er echt niet over na heb gedacht. Ik heb de hele dag heerlijk in mijn  pyama gezeten, ik heb boodschappen gedaan en verder helemaal niks;). Gisteren was het wel anders haha. Ik had een afspraak bij de kapper en ik vond het echt heel vervelend dat ik hier zonder make-up naartoe moest. Uiteindelijk viel dat gelukkig mee en merkte ik juist als ik in de spiegel keek ik mezelf er prima uit vond zien.  Ik wilde daarna heel graag wat leuks doen dus had ik besloten met een vriendin sushi te gaan eten. Ik heb meerdere malen overwogen hier een cheat moment van te maken en dat uit te gaan leggen in mijn blog. Uiteindelijk is dat niet gebeurt. Wat ik wel ineens had bedacht was dat ik mijn wenkbrauwen wel even kon verven. Zo zou ik er toch nog iets beter uit zien. Ik heb denk ik minimaal al een jaar mijn wenkbrauwen niet geverfd dus ik weet zeker dat dit idee uit mijn no make-up week is gekomen. Wat was ik blij met het resultaat! Mijn wenkbrauwen vielen een stuk beter op;), waardoor ik mijn gezicht ook weer mooier vond. Eigenlijk toch wel een kleine cheat dus.

Ga ik nu net als Alicia Keys, make-up loos door het leven?

Het antwoord is simpelweg nee. Ik vind make-up gewoon heel erg leuk en ik heb natuurlijk niet voor niets een beauty blog. Ik kan niet wachten om me weer eens lekker op te maken en al mijn mooie producten weer te gebruiken. Ik blijf erbij dat mijn voornaamste reden om het te dragen, toch wel is dat ik het gewoon leuk vind. Ik vind mezelf mooier met dan zonder. Dat betekend niet meteen dat ik mezelf niet mooi vind zonder make-up. Ik zie het meer als een toevoeging. Ik ben het niet eens met mensen die zeggen dat je het alleen voor een ander doet. Deels doe ik dat wel natuurlijk, want ik wil er ook leuk uitzien voor de buitenwereld. Maar ik vind dat daar niks mis mee is.

Ook heb ik veel geleerd van deze week en ben ik voor mijn gevoel wel gegroeid in zekere zin. Ik had niet verwacht dat ik er in mijn hoofd zoveel mee bezig zou zijn en dat het bijna als afkicken zou voelen. Ik heb geleerd mijn gezicht meer te accepteren hoe hij is en ik heb geleerd daar meer vrede mee te hebben. Ik zal mij niet meer zo snel druk maken als ik een keer naar buiten ga zonder make-up. Ik denk dat ik dit ook zeker vaker ga doen. Ik schrijf dit op zondag avond, dus morgen is de challenge voorbij. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat zijn om me weer op te maken.

Bedankt voor het lezen van mijn week zonder make-up. Zou jij het aandurven?

wp-1467578262208.jpg

Liefs,

Melike

 

 

 

35 thoughts on “Ik droeg een week geen make-up en dit is wat er gebeurde!

 • Reply Babs 4 juli 2016 at 08:14

  Ik vind het heel moedig van je dat je doorgezet hebt. Ik begrijp het \”kale\” gevoel en zeker als je heel bleek bent. (i know)
  Mensen die je al kennen, dus met make-up viel het op en \’vreemden\’ weten niet beter. Het mooie eraan is dat als je een keer geen tijd hebt om je op te maken, of desnoods geen zin, dat je dan makkelijker de deur uitstapt, omdat je weet dat niet plots de bliksem inslaat… rare vergelijking, maar ik bedoel, niets veranderd echt om je heen.
  Je voelt je duidelijk prettiger met make-up en zo kan je ook goed vermoeide ogen verdoezelen. Jouw huid is mooi, zoals een collega het niet opviel dat je geen foundation droeg. Dat is een fijne opsteker in ieder geval!
  Ik maak mij niet vaak op, maar als ik het gedaan heb en ik kijk in de spiegel word ik ook altijd heel happy. Of een goede foto van mijzelf, dan doet het degelijk iets met mijn zelfvertrouwen.
  Leuk experiment, en nu lekker weer met je mooie make-up in de weer!

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:13

   Ik snap je vergelijking wel haha. Inderdaad dat is het wel, Ik zal er nu veel minder over nadenken;) En dat je je happy voelt als je in de spiegel kijkt met een mooi make-upje ook hihi.

 • Reply Northflix 4 juli 2016 at 09:40

  Goed dat je dit hebt gedaan en je gezicht nu meer accepteert.
  Ik ga gerust zonder make-up naar de winkel of zo. Geen enkel probleem mee.
  Maar of ik dat als 17 jarige gedaan zou hebben?… Twijfel….

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:14

   Haha dat kan me eerlijk gezegd niet eens meer goed herinneren of ik dat toen meer deed. Ik word oud..

 • Reply mcurlpatricia 4 juli 2016 at 09:40

  Ik vind het super goed en knap van je dat je hebt doorgezet op de moeilijke momenten!! Je hebt een prachtig koppie met mooie sprekende ogen, dus ik denk dat het daarom veel mensen niet zo opviel dat je geen make up droeg.

  Daarnaast weet je nu gelijk dat je een kei bent in het aanbrengen van een natural look, iets wat heel veel mensen heel lang duurt om onder de knie te krijgen.. inclusief ik 😉 Ik ben echter wel nieuwsgierig of je de komende tijd je routine aan gaat passen en/of misschien soms minder make up gaat dragen door deze ervaring. Misschien een idee om over een maand een soort van follow up artikel te schrijven 🙂 ?

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:17

   Haha ja dat had ik inderdaad ontdekt, weinig mensen die het echt opvielen dat ik het droeg;) Misschien moet ik daar ook maar eens een blogje over schrijven, hoe je een natural look maakt. Je brengt me echt op leuke iedeeen. Een folow-up had ik zelf nog helemaal niet aan gedacht, maar eigenlijk wel een heel goed idee. Ik heb vandaag voor het eerst weer make-up op gedaan en het voelt best gek. Bedankt voor je lieve comment!

 • Reply ikhouvanbeautynl 4 juli 2016 at 11:36

  Supergoed dat je het hebt volgehouden! Best een goed experiment, ook om jezelf te accepteren zoals je bent. Ik denk dat ik het wel aan zou durven, toch voel ook ik me lekkerder als ik een beetje mascara en blush op heb. Gewoon wat meer verzorgd. Op de dagen dat ik vrij ben, vind ik het wel minder belangrijk. Ik durf wel naar de winkel zonder make-up. Maar voor een feestje of naar mijn werk, dan zou ik het makeuppen wel echt missen…

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:18

   Dat was inderdaad echt het lastigste, iets leuks gaan doen maar zonder make-up haha.

 • Reply zazazoobeauty 4 juli 2016 at 11:46

  Wat goed dat je het een hele week heb kunnen volhouden! Mij lukt het echt nog geen dag. Voel me dan echt een slons, maar ik zie er dan zonder make-up ook niet zo goed uit als jij haha

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:20

   Haha ja dat voelde ik me dus ook op een gegeven moment een slons. Zo erg dat ik ook maar slonzigere kleding ging aandoen. Ik vind je gezicht echt heel mooi en ik denk jij ook zeker zonder kan!

 • Reply Mariska 4 juli 2016 at 11:51

  Wel leuk en interessant \’experimentje\’! Ik zou me ook echt kaal voelen, vooral zonder wenkbrauwen. Ik kan wel eens een paar dagen zonder make-up door het leven maar daarna wil ik toch wel weer een laagje plamuur 😛

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:21

   Oh ja die wenkbrauwen vond ik ook zo lastig, vandaar dat ik ze spontaan maar ging verven haha. Een laagje plamuur is gewoon soms echt heerlijk;)

 • Reply Beauty45plus 4 juli 2016 at 16:01

  Ik dacht na het lezen van je titel en de foto zag……los gegaan en veel make-up gekocht, haha. Maar ik doe je het niet na hoor, mijn no make-up dag is weleens op een zondag als ik helemaal nergens heen moet.

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:22

   Hahaha ik moest nog het meest lachen om jouw comment. Nee ik ben toch braaf gebleven, op een spontane wenkbrauw verf actie na;) Dan is het inderdaad het fijnst als je nergens naartoe moet!

 • Reply absolutelyeve 4 juli 2016 at 16:21

  Je mag trots zijn op jezelf om deze uitdaging te doorstaan! Hetgeen je zegt komt wel herkenbaar over, ik denk dat ik het \”make-upmomentje\” ook wel zou missen, gewoon omdat het al zo lang deel uitmaakt van mijn ochtendritueel. Maar echt goed gedaan!
  Eva

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:23

   Ja dat is echt zo, je beseft je dat pas echt als je het niet meer mag doen;) Dankjewel!

 • Reply Kirsty 4 juli 2016 at 17:57

  Wat knap dat je de challenge hebt volbracht! Ik herken dat afkicken wel haha, zeker toen ik de afgelopen maanden met mijn scriptie veel thuis werkte en geen make-up ophad, kreeg ik na een paar dagen elke keer zo\’n gevoel van gemis. Dat je je wat minder verzorgd voelt zonder make-up herken ik ook, dat is denk ik ook wel een grote reden (naast dat het leuk is om te doen) dat ik het zelf draag.

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:25

   Echt he ik voel me soms zonder make-up de hele dag alsof ik zo naar bed ga haha. Ik kan me heel goed voorstellen dat je het begon te missen na een paar dagen;)

 • Reply www.jouvence.nl 4 juli 2016 at 18:46

  Goed dat je deze challenge hebt volbracht! Doordeweeks als ik moet werken draag ik vrijwel alleen mascara & that\’s it! Ik lig liever 10 minuten langer in bed 😉

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:25

   Haha ja dat is eigenlijk ook wel een hele goede motivatie!

 • Reply hillybillybeauty 4 juli 2016 at 18:59

  Super knap zeg! Ik zou het wellicht wel durven, maar hou teveel van make-up om het te laten. Ook zou ik mij storen aan de oneffenheden in mijn gezicht. http://www.hillybillybeauty.nl

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:26

   Ik snap je hoor, het is gewoon ook heel erg leuk om je op te maken;)

 • Reply Vinesma 4 juli 2016 at 19:44

  Wat knap van je Mel!! En moedig dat je jezelf bloot hebt gelegd voor de challenge 🙂 En vooral dat je hebt doorgezet hoor. Hoe voelde het vandaag toen je je vanochtend weer kon optutten? Lijkt me dan extra leuk om het weer op te doen 😀

  Ik heb van periode tot periode last van eczeem-aanvallen in m\’n gezicht, dus ik vind mijn foundation dan wel belangrijk om op te doen. Verder durf ik het altijd wel aan om make-uploos te zijn. Thuis ben ik dat sowieso, als ik leuke dingen doe of uitga, vind ik het heerlijk om me op te tutten en verschillende make-upjes uit te proberen!! Soms ook op een zondagje als ik me verveel :p Dus ik snap je 😉 Leuke post!!

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:28

   Dankjewel!! Het was nogal een challenge haha. Het was heel gek, want ik had eigenlijk helemaal geen zin om mij op te maken. Het lijkt wel alsof er toch iets is veranderd. Uiteindelijk heb ik zo min mogelijk op gedaan. Dat van de eczeem aanvallen herken ik wel, ik heb zelf ook eczeem en dat is echt zo rot als het in je gezicht ontstaat. Hihi ja echt he als ik me verveel vind ik het ook wel eens leuk om gewoon lekker tutorials na te doen;)

 • Reply debbeautygoddessnl 4 juli 2016 at 19:51

  Wat ontzettend knap dat je het hebt volgehouden om een hele week make-up loos te zijn. Leuk verslag heb je er ook van gemaakt. Ook knap dat je je momenten van zwakheid hebt weten te trotseren. Jij bent mijn heldin! Ik zou het zelf nooit durven, ik kom er eerlijk voor uit.

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:29

   Oh dankjewel wat lief! Haha ik voel me vereerd;) Ik snap ook wel dat je het niet zou durven, ik vond het ook echt heel erg lastig!

 • Reply Birgit 5 juli 2016 at 09:11

  Wauw, ik zou dit geen week kunnen uithouden en zeker niet als ik ook nog iets ga doen in het weekend! Er zijn wel vaak dagen dat ik enkel mascara op doe, maar dat is vooral om tijd te besparen. Als mensen me dan eens zien zonder mascara of andere make-up vragen ze ook of ik ziek of moe ben 🙁 Wanneer ik meer tijd heb vind ik het super leuk om me helemaal op te maken! 🙂

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:31

   Oh ja dat is echt het ergste vind ik als mensen dat soort opmerkingen gaan maken. Zo stom dat ze daar soms niet wat beter over nadenken. Een mascara vind ik ook altijd onmisbaar;)

 • Reply Rochella 5 juli 2016 at 11:56

  Jij kan prima geen make-u hebben als ik zo naar dat gezichtje kijk. Je hebt een heel mooi gezicht voor een all natural look. Ik deed 1 keer mijn deur thuis open voor de man van DHL die met regelmaat pakketjes bij ons levert. Die schrok zich lam toen hij me zag zonder make-up. Hij vroeg of alles wel goed ging en of ik heel erg ziek was. HAHAHAHA toen ik hem vertelde dat ik geen make-up op had was het een heel akward moment 🙂 🙂

  • Reply melikebeauty 5 juli 2016 at 20:33

   Wat lief dankjewel! Omg wat erg dat je dat had meegemaakt hahaha. Ook wel een hele ontactische bezorger;) Ik heb dat ook wel eens hoor als ik \’s ochtends in mijn pyama zit als een soort ma flodder en de pakjesman komt langs hahaha

 • Reply Jill Martin 5 juli 2016 at 20:15

  Ik vind dit heel knap van jou, ik zou het echt geen week uithouden, haha 🙂 Al moet ik wel zeggen dat je een natural beauty bent! Maar als je jezelf beter voelt met make-up en er ook nog plezier aan beleeft moet je het zeker niet laten. Geniet maar weer van het opmaken 🙂 xxx

 • Reply Claudia 7 juli 2016 at 10:32

  Wat goed Melike dat je dit heb doorgezet. Ik moet er niet aan denken, zeker niet tijdens het uiteten. Ik voel me zo kaal en bleek zonder een beetje foundation. Maar ik moet wel zeggen op de vakantie draag ik geen make up hihihi. Zonder make up ben jij wel all naturel en dat kan je heel goed hebben.

 • Reply Happy and Mindful 8 juli 2016 at 16:41

  Herkenbaar. Op mijn vorige werk had ik een collega die altijd als ik geen oog make-up ophad zei, \’wat een blotebillengezicht\’. Bij mij kan wat oogschaduw en mascara echt een groot verschil maken. Ik heb wel veel dagen waarop ik alleen foundation en blusher op heb. Zonder dat voel ik me echt kaal. Grappig trouwens dat een man bij jou zag dat je geen make up droeg! Ik heb altijd het idee dat mannen daar niet zo oog voor hebben, nou wel dus.

 • Reply lifewithnikky 12 juli 2016 at 09:07

  Heel leuk om te lezen dat ik niet de enige ben die dit moeilijk vind, ik ben deze uitdaging een tijdje terug ook aangegaan, en bijna alles wat ik bij jou lees was ook mijn ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *