Zomerblond.. of is het meer oranje? Is zilvershampoo de oplossing? Review: Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo en Conditioner

Zoals zo velen wil ik in de zomer dat mijn haar lichter is. Ik laat vaak highlights verven en mijn haar oplichten. De eerste paar dagen ziet het er dan ook heel mooi uit, maar vaak komt daarna de waarheid te voorschijn. Mijn blonde lokken hebben meer weg van oranje, dan blond in de zon. Iemand die van nature blond is, zal hier denk ik minder last van hebben. Een brunette met lichter geverfd haar zal zich hier denk ik als geen ander in herkennen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat een warme kleur je heel mooi staat of dat je het zelf heel mooi vind. Ik vind het zelf afschuwelijk staan bij mezelf. Voor mij is het altijd, hoe kouder de kleur hoe beter. Ook is dit naar mijn idee heel moeilijk om te behouden. Ik zag dat een paar vriendinnen van mij hier altijd dezelfde shampoo voor gebruikten. Mijn lichte lokken noem ik inmiddels mijn vlammen, dus het leek mij het perfecte moment om dit ook eens te testen.

Ik heb namelijk al veel verschillende soorten zilver shampoo’s getest. Zowel uit de reguliere drogist als van de kapper. Tot nu toe heb ik best goede opties gevonden, maar zeker nog niet de perfecte. Wat ik in ieder geval weet is hoe donkerder hij is van kleur, hoe beter hij werkt. De meeste opties van de drogist zijn veel te licht waardoor het bijna niks doet. Daartegen maken de donkerdere opties van de kapper mijn haar ook vaak heel droog.

Ik teste de Fudge Clean Blonde Violet Shampoo en Conditioner.

De shampoo:

De shampoo is bedoeld om ongewenste geel tinten te neutraliseren in blond haar. Het bevat een hair hydrating drink complex (ik kan niet vinden wat dit inhoud) en een guarana complex. Dit zorgt voor sterker, levendiger en glanzender haar. Daarnaast bevat het ook UV bescherming tegen de zon.

Ik vind het in ieder geval goed dat het lijkt alsof de shampoo ook verzorgend is. De eerste keer dat ik de shampoo gebruikte merkte ik meteen dat hij heel diep paars was en dus wel voor vlekkken kon gaan zorgen. Ik had het niet snel genoeg van mijn handen afgespoeld en die bleven een beetje paars aan de binnenkant. Ook bleef het douchegordijn niet gespaard.

Handschoenen zijn dus zeker aan te raken en ik zou heel voorzichtig zijn met het aanbrengen. Zorg ervoor dat het echt alleen op je haar blijft en dus ook bijvoorbeeld niet in je gezicht uitloopt.

Daarna spoel je het na een paar minuten uit en ben je klaar.

De conditioner:

De conditioner belooft dankzij een klein pastel violet pigment kopertinten die in je blonde haar zijn geslopen te neutraliseren. Deze is een stuk lichter kwa kleur dan dan shampoo, dus iets veiliger voor vlekken;) Verder geeft hij nog wat extra verzorging. Wat de verzorgende bestanddelen zijn heb ik niet helemaal kunnen ontdekken, omdat dit nergens specifiek genoemd wordt.

Conclusie?

Wat ik wel jammer vind is dat het bij de shampoo en de conditioner niet heel duidelijk is wat de verzorgende bestanddelen zijn. Wel kan ik op beide flacons ontdekken in de ingrediënten dat er glycerine en keratine in zit. Verder staan er voor mij veel onbekende ingrediënten op behalve dat de shampoo wel sls (sulfaten) bevat. Daarnaast zijn ze parabenen vrij en niet getest op dieren. Altijd goed om te weten.

 

Op de foto hierboven zie je mijn haar met warmte en zonder warmte. Ik denk dat jullie het verschil ook goed kunnen zien. Sorry even geen selfie met het eindresultaat, het is nog steeds mijn make-up loze week;)

Ondanks dat de ingrediënten dus vrij vaag zijn ben ik wel heel enthousiast over beide producten. Als je een zilvershampoo zoekt die meteen effect heeft zou ik dit zeker aanraden. Ik was echt verbaasd hoeveel kouder mijn haar er uit zag, al na een keer wassen. Ook merk ik wel dat het verzorgend is. Mijn haar droogt totaal niet uit zoals bij veel opties die ik heb getest, maar ziet er juist glanzender uit en voelt heel goed aan.

Tot nu toe is dit wel de beste optie die ik heb getest op dit gebied. Toch is zeker geen shampoo en conditioner die ik iedere dag zou aanraden, aangezien het niet heel natuurlijk is. Dit is ook niet nodig merk ik, want het effect blijft wel een paar dagen aanwezig. Tussendoor blijf ik het dus wel gewoon wassen met wat natuurlijkere opties. Ik gebruik de zilver shampoo nu een of twee keer per week om mijn kleur te neutraliseren. De shampoo en conditioner zijn in meerdere online webshops verkrijgbaar. Ik heb ze besteld bij www.haarshop.nl voor 17,97 per stuk.

Hebben jullie ervaring met dit soort shampoo’s?

Liefs,

Melike

 

26 thoughts on “Zomerblond.. of is het meer oranje? Is zilvershampoo de oplossing? Review: Fudge Clean Blonde Violet Toning Shampoo en Conditioner

 • Reply zazazoobeauty 30 juni 2016 at 06:36

  Deze kende ik nog niet. Heel fijn dat er ook een conditioner van is. Ik gebruik de zilvershampoo van Schwarzkopf, welke ook wel goed is alleen heeft die volgens mij geen conditioner.

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:20

   Ik heb schwarzkopf ook gebruikt. Naar mijn idee is dat een van de enige drogist zilver shampoo\’s die ook inderdaad goed werkt! Volgends mij is er ook geen conditioner van, dat is wel jammer inderdaad!

 • Reply Carolina 30 juni 2016 at 08:28

  Wat cool Melike! Ik gebruik deze shampoo sinds vorig jaar en ik vind het geweldig! Hij maakt mij kleur idd koeler. Erg blij mee!

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:20

   Haha ja ik moest het gewoon ook eens testen!

 • Reply AroundSan 30 juni 2016 at 09:20

  Deze helpt goed zeg, wow. Ik gebruik zelf die van Schwarzkopf en die vind ik wel fijn, maar nu ik het resultaat van deze zie wil ik hem ook wel een keer gaan proberen. Mooi en koel resultaat!

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:21

   Ja dat vond ik ook! Hij geeft echt heel veel resultaat en echt al na een keer. Ik zou hem zeker aanraden eens te proberen!

 • Reply Babs 30 juni 2016 at 11:25

  Ik heb geen ervaring met dit soort producten als brunette… wat een blauwe kleur, wel zonde van je douchegordijn…en handen 🙂
  Ik volg op Facebook een kapsalon en die laat perfecte metamorfoses zien, van geelblond naar wit-koel blonde kleuren en het haar ziet er zo mooi en gezond uit. Nu weet ik niet hoe dat er thuis uitziet na een wasbeurt, maar het ziet er hoopvol uit… als ik ze zie op FB zal ik je een tip geven, wie weet kunnen ze jouw haar weer helemaal zo maken dat je er helemaal happy mee bent…

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:22

   Hahah ja dat was wel een beetje jammer;) Oh ik ben heel benieuwd!

 • Reply Kirsty 30 juni 2016 at 12:03

  Wat fijn voor je dat dit goed werkt! Ik vind zelf het warme je ook wel mooi staan. Mijn haar is van nature al wat warmer en dat vind ik wel bij mij passen dus ik zou zelf niet snel aan de zilvershampoo gaan.

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:22

   Dan moet je dat ook zeker niet doen inderdaad;) Ik vind jouw haarkleur ook heel mooi staan! Heel mooi natuurlijk!

 • Reply kim 30 juni 2016 at 13:16

  Wow wat een verschil! Ik moet zeggen dat ik beide tinten jou heel mooi vind staan 🙂

 • Reply Beauty45plus 30 juni 2016 at 19:46

  Ik las Fudge, heerlijk :0 maar dat is niet wat hier bedoelt wordt he. Leuk hoor dat lichtere haar.

  • Reply melikebeauty 30 juni 2016 at 21:24

   Hahaha nee het gaat inderdaad niet over die Fudge, maar die is inderdaad echt heerlijk! Dankjewel!

 • Reply debbeautygoddessnl 30 juni 2016 at 21:31

  Wat ik even kwijt wil: Je hebt prachtig haar!

  On topic: De lichte stukken zorgen voor een ombre effect. Je ziet het verschil na gebruik van de shampoo heel goed. Duidelijk dat de lichtere stukken een stuk koeler zijn qua kleur dan voor het gebruik van de shampoo & conditioner. Wel jammer dat de shampoo zo ontzettend afgeeft.Hopelijk heb je het nog van je douchegordijn afgekregen….

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:50

   Oh dankjewel!! Daar wordt ik echt altijd blij van als iemand dat zegt;) Haha ja dat hij zo afgeeft is wel echt een minpuntje. Maar het gaat er gelukkig goed af;)

 • Reply natizavd 1 juli 2016 at 15:57

  Ik herkende het nog helemaal niet! Ik begin nu ook met zilvershampoo 🙂

 • Reply Jill Martin 1 juli 2016 at 18:50

  Leuk kleurtje die shampoo 🙂 Ik vind je lokken wel supermooi! Missie geslaagd zou ik zeggen! Mijn haren krijgen ook nooit de kleur die ik eigenlijk wil, haha 🙂

  • Reply melikebeauty 3 juli 2016 at 20:51

   Haha heel herkenbaar hoor. Ik heb ook altijd een kleur mijn hoofd en kom er ook nooit helemaal in de buurt;) Dankjewel!!

 • Reply annagerriee 2 juli 2016 at 09:44

  Mooi effect, je ziet het echt goed ja!

 • Reply dedotties 2 juli 2016 at 13:14

  Had hier nog nooit van gehoord maar wat een resultaat!

 • Reply Astrid 2 juli 2016 at 18:46

  Wauw! Wat een goed resultaat zeg. En wat heb je een lang haar!

 • Reply Miss 3 juli 2016 at 19:13

  Wat een geweldige goed resultaat! En je hebt echt prachtige haren!

 • Reply chloevanovermeiren 24 augustus 2016 at 08:22

  Wauw, zo\’n mooi effect! Ik heb van nature vrij donkerbruin haar, heb je soms een idee wat het van effect zou geven moest ik deze shampoo erop doen? Ben wel eens benieuwd … 🙂

 • Reply Noelle 22 september 2016 at 13:50

  Echt een super fijne shampoo. Ik heb deze gekocht op http://www.salontopper.nl .

  Vind deze een stuk beter als andere zilvershampoo\’s.

 • Reply Claire 23 april 2017 at 17:26

  Hoi, mooie kleur is je haar geworden. Ik heb pas mijn haar laten blond verven. (Beetje ballayage idee) Ik vind de kleur alleen te geel. Daarom wil ik nu ook graag deze shampoo uit proberen. Weet jij toevallig of je in combinatie met deze shampoo ook dezelfde conditioner moet gebruiken? Of kan je ook een andere conditioner gebruiken nadat je deze shampoo hebt gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *